Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Sovmorgon i dag

 

Kl10:58 Tog sovmorgon idag skönt för det har varit en del nu både med hund och barn. Solen sken in genom fönstret idag också. Det har tydligen varit kallt i natt för man har fått skrapa rutorna idag och det låg frost på marken. Vackra höst färger i naturen.

 

Det blev 11/2 timme i skogen går jätte bra nu peppar, peppar ta i trä. Men vi kör lungan pass och lite boll nu. Jag är med i Patientföreningen får hundartros. Läste lite nu artiklar och lite vad man kan göra för att lindra och hålla det i trim bra saker. Lite ska jag också diskutera med sjukgymnasten.

 

Ska byta gardiner i vardagsrummet och i sonens rum idag. Få se om jag kan komma igång med att riva våra långa hall ska måla om där är det tänkt. Sen får nog snabeldraken gör ett var i kök och vardagsrummet blir lite oftare nu när Lott tappar all päls.

Var rädd om varandra där ute.

 

Torsdagen den 30 september 2010 kl. 11:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Varje litet set ger en styrka.

 

 

 

 

KL10:25 Vaknade med ett mera positivt tänkande. För det är den jag är. Vaknade av att solen sken in sex garde var det då.Frukost och medicinaren till Lotta. Sen tog vi en timme i skogen testade med boll också det gick toppen hon var lycklig att få var med flocken igen. Sover gott nu och jag tar mitt kaffe.

Jag vet att hon måste äta sina medicin nu livet ut. Men det kan jag leva med bara hon får några bra år till. Annas så är min dag att ta reda på allt hår som just nu är överallt Lotta ska börja löpa snart så hon fäller för fullt. Men vad gör det inget man dör av. Har funderings att gå på en föreläsning om artros för hundar. Kan vara intressant att lära sig mera. 

 

Kl 21:31 En konstig kväll blev det här. Har inte kommit till duschen ännu. Men ska släpa mig ditt. En äppelpaj blev det gott med lite vaniljsås.

 

 

 

 

Onsdagen den 29 september 2010 kl. 10:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Vet besök idag

Kl9:18 Det var inte skön morgon kallt och blåsigt med sol. Dags att ta på sig mera kläder när man ska ut. Stakars Lotta hon förstod inte varför hon inte fick frukost i morse.


Vid halv elva tiden ska vi vara hos vet för undersökning av Lottas ben. Dom måste göra en röntgen för att se vad som har hänt med benet. Hon är svullen och haltar så något är det. Känns som det aldrig tar slut med hennes ben. Gullan ska få lite manikyr klo klippning samtidigt.

KL 12:40

Hemma igen, det ser inte bra ut för Lotta hon har jätte mycket förslitningar på båda armbågarna inget man kan göra något åt alltså artros kraftigt. En ny medicin som vi ska prova och ett specialfoder. Hon ska ut och röra sig som vanligt. Jag känner en stor sorg i mitt hjärta. Kommer att njuta av varje stund  jag får... ha henne. Vi ska också träffa en sjukgymnast för henne. En dag i taget.

 

 

 

Tisdagen den 28 september 2010 kl. 09:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hösten kommer med storm steg.

Kl 9:33 I dag är man på bena igen efter helgens galeja. Kallt i dag fick klä på sig ordentligt i morse. En kopp varm kaffe satt bra efteråt. Då är det bra i dag kvar sen så blir det vet besök i morgon med Lotta. Ska bli skönt att få veta vad det är med benet. Känns inte bra just nu att inte veta. Tycker så synd om henne som har gått igenom så mycket.

Snabeldraken ska jobba och tvätt ska vikas. Annars lugnt för övrigt.

 

Har funderingar för morgondagen med Lotta, vad det är som har hänt. Om det har något men hennes artros att göra klar man blir orolig hin blir inget yngre och att det ska bli värre gör mig orolig. För hon är en glad och aktiv hund tycker inte riktig om att inte få följa med oss på långa promenader till skogen och inte leka alls med sin boll. Men jag ska inte måla fan på vägen fören vi har set röntgenplåtarna *S*

 

Måndagen den 27 september 2010 kl. 09:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Trött idag

 

Barn kan sova vart som helst:))

Kl22:18 Söndags kväll, det var en trevlig resa, kanske lite för mycket för vissa på båten:) Trevlig båt första gången vi åkte med den. Lite gott att dricka och äta inhandlades på i butiken på båten. Man börjar att bli gammal för att parta nu för tiden.


Jag var lite orolig om vi skulle kunna komma iväg i fredags. För vi fick en akut tid på torsdagen till vet för Lotta. Hon har väldiga problem med frambenet vid armbågen. Hon kan inte gå ordentligt. Dom kunde inte säga vad det var utan vi ska få komma tillbaka på tisdag för röntgen och vår vet som tog hand om henne föra gången ska också vara med. Hon är så svullen så det går inte att känna sa dom.


Jag känner att hon hela tiden får något nytt med sina ben, jätte jobbigt för mig och henne. Vi får se på tisdag vad dom säger. Villa i massor är det hon ska göra. Märker på henne att hon inte tycker det är toppen just nu.

Gubben och jag var i skogen med Gullan det blev två timmar och en massa svamp. annars har jag bra slappat tar ett tag att återhämta sig.

 

Söndagen den 26 september 2010 kl. 22:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vacker höst dag

Blev en timme i skogen idag och ingen svamp, utan bara njöt av skogen med vovvarna. Väl hemma städning av olika slag och snabeldraken fick jobba lite. Lotta byter päls just nu så då får den jobba lite extra. Sol och varmt idag också härlig höst när det är toppen väder.

Middagen för idag gjorde jag i går kväll så det slipper jag. Förvällde all svamp i går så det ligger i frysen nu. Gubben och jag ska ta en sväng till Nacka forum i kväll. Och en tur till affären ska handla lite till sönerna men barnbarn och nya flickvännen. Han ska ta hand om mina hundar när vi åker i morgon.

Ska kurera förkylningen så gott som det går. Vila och ta det lugnt.

 

Torsdagen den 23 september 2010 kl. 14:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Svamp plockar dag!

Svamp skörden idag, det blev kantareller gula, höst kantareller och trumpetsvamp. Morgonens skörd det blev två timmar i skogen.
Städat hemma skönt att ha det klart. Solen skiner toppen väder idag. I dag kommer sonen på middag efter jobbet ska gå igenom med honom vad som gäller för hundarna när vi åker på fredag.

 

Lotta & Gullan i svamskogen

 

 

Onsdagen den 22 september 2010 kl. 14:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Klippning

Kl9:11 hittat hit idag. Ska snart i väg och klippa mig hurra så skönt. Sen blir det en sväng till centrum ska se om jag hittar en snygg överdel som jag ska ha på kryssningen på fredag.

Har dragit på mig en höst förkylning typiskt när man ska åka i väg. Jag brukar sällan numera bli sjuk sen jag slutade att röka för 5 år sen. Men ska väl ha en släng jag också. Hoppas nu att det inte blir värre:)

 

 

Måndagen den 20 september 2010 kl. 09:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Grått och regnigt.

En riktig regnig och mörk dag. Typiskt när man inte behöver gå upp tidigt så vaknar man tidigt. Kände mig risig när jag vakande ont i halsen när jag sväljer. Men försökte att få i mig lite frukost sen tog jag en tur med hundar gubben och sonen sov gott.

Vid tio tiden så åkte vi i väg och vecko handlade. Sen tog gubben hundarna och åkte till Gålö dom var borta ett par timmar. Jag packade upp och sen gick jag och la mig i ett långt skönt bad.

 


Pratade bor en stund i telefon. Tog det allmänt lugnt. Till middagen blev det en rotfruktsgratäng och kött. Sonen ringde han hade William. Så jag pratade med barnbarnet han är så rolig nu när han börjat att prat en massa. Söta unge;)

Kvällen går i mys tecken spår En stor kopp grönt te med äppelsmak och en tosca bulle och en bar film Avatar den var toppen bra.

 

Lördagen den 18 september 2010 kl. 19:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vart tog veckan vägen


 

Då var det fredag igen vart tog veckan vägen.

Det blev sovmorgon för mig i dag skönt. Peter är hos Mattias på boendemöte. Sen så ska han till jobbet och eftersom han jobbar i Farsta så ska jag åka med i dag. Tänkte så om jag kunde hitta något roligt till mig för våra resa nästa vecka. Få se om jag hittar något till solstrålen också.


Om man har några åsikter om vad jag skriver så kan man börja med att skriva sitt riktiga namn. Vill man vara ärlig så gör man det. Och till gårdagens talare så kommer jag att fortsätta att skriva vad jag känner, tycker om livet både bra och dåligt. Du behöver inte komma in hit. När det gäller mina barn så kommer jag alltid att stå på deras sida i sorg, glädje, svårigheter. Vi är en familj och värnar om varandra det kan ingen ta i från oss.

Kl 16:49 väntar på gubben vi ska i väg och handla middagen till i kväll. Det blev en hel dag i farsta. Lunch med gubben och sen blev det affären hittade en del till Willam som jag köpte inget till mig var så rörigt  mycket ombygnader i olika butiker. Men träffade svägerskan så vi tog en fika och pratade bort ett par timmar jätte trevligt. Jag ska åka ner till handen på måndag och leta vidar kläder till mig. Vill ju ha något nytt när vi åker på kryssnigen på fredag. Fredags mys i kväll men gubben.


Man kan inte alltid se när någons själ gråter. En del kan dölja det bar. Kanske är det för att någon har fått dem att tro att ingen bryr sig. Kanske är det svårt att veta vem som vill en väl. Kanske är det för att skydda sig mot den som så gärna trampar på dem med en själ som gråter.

 

Ha nu en underbar fredag det ska jag ha//Tessan

 

Fredagen den 17 september 2010 kl. 10:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Livet är inte rättvist.

 

 

 

Ännu en höst dag med alla vackra höst färger. klev upp vid halv åtta, mörkt som det brukar var på hösten. Jag och vovvarna begav oss till skogen för lite aktiviteter, det blev en timme. Väl hemma blev det en stor balja kaffe. Var inne på FB en stund där jag fick via mina vänner en massa support för sonens situation det värmer både mig och honom. Det är dom som har känt honom sen han var liten så dom vet hur han är.


Livet är inte rättvist, man prata om jämställdhet men inte när det gäller barnen. Alla säger att det är viktigt att barnen har båda sina föräldrarna , men när man separera så är det nästa 70% av mammorna som får barnen. Sen förstår dom inte varför barnen har så dålig kontakt med pappan. I mina öron klingar det inte rätt. Jag tycker 2010 borde vi har kommit längre för barnen skull för det är faktiskt dom som blir drabbade. Nog pratat om det.


Damsugaren har också jobbat idag och en maskin tvätt går nu. Kopp nr två har intagits. Ska också köra mitt styrketräning pass efter utgång med hundar.

 

Var rädd om er//Tessan

 

 

 

 

 

Torsdagen den 16 september 2010 kl. 13:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I svamskogen

 

 

 

 

 

 

 

Bättre sen än aldrig. Det har varit en dag med lite allt möjligt. Jag vaknade av att det regnade rejält i morse, mörkt som i natten. Men det tillhör hösten. Jag och tjejerna gick i väg på en kortare promenad, för jag skulle i väg till sjukgymnasten idag.

 

Han gick igenom min rygg, han tyckte inte att jag behövde komma tillbaka. Inte för att jag är bra utan det finns inte något mer för honom i nuläget att göra. Jag ska fortsätta med mina övningar och har också fått recept på att kunna träna på gym. Men om jag skulle få ondare eller om något värre händer så ska jag kontakta honom. Jag är envis och ska bli helt symtom fri har jag bestäm mig.

Jag tog en sväng förbi hälsokosten och köpte ett nypon preparat till Lotta som ska vara bra för djur. Vill se om hennes artros då blir bättre. Ska också unna mig lite lyx klippa håret på måndag och göra färgning av fransar och bryn och plockning av bryn på tisdag. Skönt att bli ompysslad i bland.

Hundarna och jag tog lång promenad på eftermiddagen då kom solen och det vackra vädret toppen hittade en massa kantareller roligt. Så då blev det en god svamp sås till kyckling filen och råris. Sen har jag jobbat med hemsidan roligt att göra den lite höstlik nu. Annars så har det blivit lite Fb i dag.

Var rädd om varandra//TESSAN

 

 

 

 

 

 

Onsdagen den 15 september 2010 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Kärlek till sitt barn

En ny dag med nya utmaningar. Något som jag har svårt för är människor som känner efter och klagar för det lila minsta, i stället för att uppskatta det dom har omkring sig. Det kan tas i från en på ett ögonblick. Mycket tankar just nu för mig. Man slutar aldrig att vara förälder hur gamla ens barn än är. Det har jag lärt mig. Man får krafter inne från på något konstigt sätt när det händer saker. Som mamma vill man att ens barn ska må bra för att ah ett bra liv. Man har lärt dom olika värderinga men i bad så slår det till baka riktigt hårt. Jag vill bara att min son ska få vara lycklig med sin son. För jag har sett kärleken i hans ögon till sin son. Han skulle kunna gå genom eld och vatten för honom. Precis som jag skull för mina barn 

Krama mig ofta så blir jag glad och trygg,
låt mig känna mig älskad även om jag varit stygg.
Stå fast, ni som är vuxna, trots mina prövningar och test,
för även om jag klagar är ni ändå bäst.
Visa mig i handling vad respekt är för någonting,
lär mig se det vackra i världen runt omkring.
Tala om att jag duger just precis som jag är,
och låt mig höra ofta att jag är er väldigt kär.
Låt vårt hem vara ett ställe där tolerans och kärlek bor.
och kom ihåg att man kan leka även om man blivit stor!!!

 

 

Tisdagen den 14 september 2010 kl. 10:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Njutit av skog och mark

Kl 18:07 I dag har min dag gått i aktivitetens tecken. Började morgonen med tjejernas promenad i skogen det blev 6 km. Lek med boll sen lite hjärnaktiviteter. Sen vill Matte plocka lite svamp blev en del trumpet och gula kantareller. Jag gillar värkligen att vara i skogen denna årstid vackert väder och alla färger tystnaden fram för allt.

 

 

 

 

Sen blev det vila för både hundar och matte lite lunch och sen en cykel tur till centrum för att inhandla det som jag ska bjuda mina ungar på i morgon. Körde ett styrke pass bara mage och armar idag. Var så sugen på att gå en powerwalk så det blev 7 km till. Nöjd och belåten med mig själv. Svampen gjord jag en god svampsås till köttbullarna och potatisen. Mätt och belåten är vi.

 

I kväll så ska jag unna mig ett glas vitt och lite gott till tv och bara mysa men min gubbe.

Bilder på mina sötnosar.

Önskar alla en trevlig helg

Tessan

 

 

 

 

 

Fredagen den 10 september 2010 kl. 18:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Bakdag

Kl7:45 Upp med tuppen, vet inte om jag är en morgon pigg person men i blad så måste man. Ska till vet vid nio tiden idag. Vet ville se henne en gång till så att allt är okej. Vi ska också väga brudarna har gått ner nu efter sommarens varma daga.

 


I går kväll ringde min son och hade hört att Williams dagis brann. Han undrade om jag kunde ta William. Jag sa att kolla upp med personalen i morgon så ringer du. Det var tydligen okej för barnen att gå en avdelning hade brunnit men inte så allvarligt tydligen. Men jag träffar honom till helgen.

 

Kl21:12 Det gick bra hos vet vi skull bara dit för han villa se att all var okej efter sista operationen. I dag fick jag ett ryk på eftermiddagen och bakade en massa gott. Man får passa på då andan faller in. Det blev ett gott rågrussin bröd ,kanelbullar på ett nytt sätt för mig och kolasnittar.

Det blev inget trädgårdsarbete i dag.


 

 

Torsdagen den 9 september 2010 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Upp med tuppen

Kl7:45 Upp med tuppen, vet inte om jag är en morgon pigg person men i blad så måste man. Ska till vet vid nio tiden idag. Vet ville se henne en gång till så att allt är okej. Vi ska också väga brudarna har gått ner nu efter sommarens varma daga.


I går kväll ringde min son och hade hört att Williams dagis brann. Han undrade om jag kunde ta William. Jag sa att kolla upp med personalen i morgon så ringer du. Det var tydligen okej för barnen att gå en avdelning hade brunnit men inte så allvarligt tydligen. Men jag träffar honom till helgen.


Verka bli en lika vacker dag med sol och värme. Ska fortsätt med att röja i trädgården.

 

Torsdagen den 9 september 2010 kl. 07:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Ny dag med nya utmanigar

 

Den största uppenbarelsen är stillheten.

Kl10:45 en lika vacker dag i dag med sol och värme. 11/2 timme i dag i skogen. En maskin

tvätt går och alla täcken och kuddar hänge ute för vädring. En stor balja kaffe intas sen sak snabeldraken jobba lite. Tjejerna sover gott nu.

 

Får se vad dagen kommer att ge och vad jag kommet att göra har inte planerat något.

 

 

Kl 17:18 En hel det har blivit gjort i dag. Rent i sängar gjorde en god gratäng på korv och potatis som var uppskattat. Sen tog jag tag i tomten och börjat att höst städ roligt att göra när det är så fint väder. Ska fortsätta i morgon. Känner mig ganska nöjd med mig själv idag. I morgon bitet ska vi på åter besök till vet med Lotta. Tänkte passa på att väga båda två.

Det blir ett skönt långt bad, gubben ska ut med vovvar sen på möte på radioklubben och jag ska se arga snickaren, ett program jag gillar.

Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger.

 

 

Onsdagen den 8 september 2010 kl. 19:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

FÅNGA DAGEN

 

Kl 18:30 nu först har jag tid att skriva lite. Vaknade redan vid sex tiden i morse. Frukost och sen en kort tur med hundarna sen ner till läkaren. Kom in redan vid nio tiden så det gick snabbt. Sen blev det en promenad hem för det var så bra väder. Mötte en kompis som var ute med sin hund så vi stod och pratade bort en stund.

 

 

 

 

Väl hemma igen så blev det kaffe med smörgås. en stund i telefonen. Ett styrketräningspass på 60 min. Har faktiskt inte farit runt en massa idag utan bara tagit det lugnt och njutit av det vackra vädret.

 

 

Tisdagen den 7 september 2010 kl. 20:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

En vacker höst dag

 

Kl 16:04 en riktig vacker och solig dag fick vi. Det blev skogen och svampplockning på förmiddagen. Sen en tur till centrum. Har stökat utomhus idag och hundar har fått nyborstade tänder och pälsen genomborstad. En rot och korvgryta har jag gjort och en äppelpaj till middagen idag. Gubben är på radioklubben.


Ska beställa biljetter till we will rock you och middag som födelsedags present till gubben. Men vi går först efter hans födelsedag få när han fyller år åker vi på kryssning. Hemligt för honom. Ska också färga håret i dag och ta hand om mig lite extra.

 

Lördagen den 4 september 2010 kl. 16:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hösten är här med stora kliv

Kl 10:30 Min väcka har det varit full fart varje dag. Varje dag börja jag och vovvarna med att ge oss ut i skogen på 11/2 timme underbar skönt tycker vi. Sen har jag torkat golv överallt , dammtorkat, tränat gjort äppelmos så har det varit hela tiden. I dag så ska jag ta det sista kontoret kvar sen ska jag ta och blocka bort sommar kläder. Dom har gjort sitt för i år.

 

 

Jag berättade att jag hade hittat en ungdoms förälskelse på FB. Det roliga var att han kommer i håg mig och vi har pratat lite. Konstigt vad man har för bild i huvud på hur personen såg ut och när man ser hur dom ser ut i dag inte lik alls kan jag lova. Men när han skrev så kände jag igen humorn som jag mins roligt att höra vad som har i deras liv.
 

I morse var det bra 8 garde så man fick se till att ha ordentligt på sig det blåser höst vindar nu.
Men både jag och tjejrna gillar hösten svalt och man orkar mer. Önskar alla en trevlig helg och var rädd om varadra.

 

Fredagen den 3 september 2010 kl. 10:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.