Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Valborg

Havet idag vid Gålö

Då var det valborg igen. Lie finare väder än det brukar men kallare idag. Vi åkte till Gålö i dag med hundar och fika korgen. Satte oss vid vatten och njöt i solen. Både hundar och människor.

 

Sen blev det en sväng till trädgårdshandeln, köpte två vackra blommor till altan och en murgröna och två tomatplantor. Ska ta kort i morgon på blommorna vet inte vad dom heter. Sen tog ja tag i planteringen av allt som skulle i jorden och i krukor. I dag var det Gullans tur att få bada vattnet var smutsigt så nu luktar hon som en nyponros.

Lotta njuter på stranden på Gålö

 

Ingen valborgsfirande för oss vi är hem och tar det lugnt. Ätit gott och gubben ser på ishockey nu. Önskar alla en trevlig valborg.

 

Lördagen den 30 april 2011 kl. 20:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Veckan kom och veckan gick

Fredag igen veckan kom och försvann. Sovit dåligt inatt så det blev sovmorgon till halv nio. Frukost och sen en morgonrunda som alltid. Sonen åkte i förmiddags till Uppsala ska fira valborg med goa vänner kommer hem på söndag så det blir bra gubbe, jag och vovvarna.

Nybadad Lotta äntligen så fick hon sig ett behövligt bad. Lovar att hon var smutsig efter vinter och allt annat hon ha gått igenom. Ren och luktar som en viol. Ska ta Gullan efter vi varit i skogen.

I dag blir det grillad entrecote och en sallad och ett glas rött. En god efterrätt också¨ska vi lyxa till oss har ett recept jag fått får en god vän på en så god glastårta med digestiv och philadelpia ost.
Jag också beställ t två klänningar som jag tycker om och lite annat. Tyvärr så har jag inte hitta några klänningar ute som jag gillar.

Önskar all en trevlig fredag

 

Fredagen den 29 april 2011 kl. 13:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Full fart här

 

Det har gått i ett idag känns det som. Vet besök idag för båda töserna. Gullen skulle få klona klippta och knölen på magen undersökt. Där våran vet vill ta bort den efter som den sitter vid juver. Dom gör det för säkerhets skull och skickar den sen till labbet. Så hon har fått en tid den 16 maj. Mattes flicka som alltid har varit frisk ska nu under kniven. Sköt att få ta bort den. Lotta var på återbesök det såg jätte bra ut och hon är på god vag. Nu ska det bli simmig för rehabilitering.

 

Party på märgben

 

Nyklippt är man nu så sköt och bra blev det också. Sen tog jag en tur till centrum och strosade runt. Sen bra det av till djur butiken får lite påfyllnad av vovve gott och märgben. Kött soppa och pannkakor blev det idag och sen tog jag och gubben hudarna på en 50 min tur idet vackra värde. Är rätt trött så det blir tv och te och bra slöat.

 

 

Torsdagen den 28 april 2011 kl. 19:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Livet kan förändras fort

Livet ger och livet tar. Men kan ändå inte tycka det är rättvist. Var inne på min ena uppfödares sida där jag läste att hennes livskamrat har gått på under april . Värdens snällaste kille var han. Vi var mycket hemma hos dom och på alla hundträffar så. Han ställde alltid upp på alla och var så underbar med hundarna. Det är runt två år vi slutade att umgås med dom. Jag skänker en tanke till hans fru och döttrar i deras sorg.

 

När solen gått ner

 


När solen gått ner
och himlen är mörk


När stjärnorna tindrar
Och världen sveps in
I månens silverne sken

 

 

Då släpper vi taget
Andas sakta ut
sjunker tillbaka


Ned i drömmarnas hav
Vi förs av dess strömmar till fjärran stränder

 

 

Onsdagen den 27 april 2011 kl. 22:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Tisdags kväll

Kväll igen. Känns som jag har hunnit med en massa idag. Hela huset har blivit damsuget och båda badrummen är rena och doftar såpa. Två maskiner med handdukar och sängkläder har också hunnit med. Och nu så hänger det ute på torkvindan. Köttsoppan är också klar för att ätas i morgon. Hundarna har fått sina promenader och mat. Nu blir det att slöa framför tv med en kopp blåbärs te. Gubben köpte nya delen till maskinen så ny är den som ny igen.

 

Önskar alla en trevlig kväll 

 

Onsdagen den 27 april 2011 kl. 19:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Räknigarna betalda och städ dag

 

Full far här. Räkningar inbetalda och deklarationerna klara. Tom mina barns också. Sen så blir det städnig för hela slanten. Passa på idag när det inte är lika fint ute. Stor kok idag också ska göra köttsoppa till i morgon. För i morgon har jag inte tid att stå vid spisen då ska jag till frissan och sen på eftermiddag ska Gullan till vet för klo klippning.

Grattade min svägerska idag som blir 60 och ska på kryssnig.

Hittade en snygg liten resväska till mig.  och ett nytt munstycke för att ha till damsugnig när mina hundar fäller. Gubben var på Nilfisken butik i morse för att köpa en del som har gått sönder på min damsugare.

Önskar all en trevlig dag.

 

Onsdagen den 27 april 2011 kl. 11:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vardag igen

 

Vaknade till en solig morgon igen. Sovit ovaggad inatt efter all trädgårdsarbete. I dag så var det tränings dag gymmet och cykling. Väl hemma så blev det lunch omelett och sen en snabb dusch. Hundarna har fått sitt och nu så är det vila med datorn. Gubben har ordnat med pass till resan, ska titta på en ny resväska en liten som jag ska ha. Och vi har också fått inbjudning till barnens kusin som tar studenten den sista av dom alla. I dag blir det laxpudding till middag.

 

Tisdagen den 26 april 2011 kl. 14:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En härlig dag i dag också

På  utflyckt  till Tyresö slott

 

Sov morgon till halv nio. Sen en god frukost sen tog vi bilen till Tyresö Slott får rundvandring med hundar och en lunch på udden. Jag tycker det är så vacker där så var det en lagom runda för Lotta.

 

Kan inte bli härligare när solen glittrar i vattnet

Sen bra det av hemåt för lite trädgårds arbete. Nu har vi lagt duk och sten vid sovrumsfönstret där min stora planterings låda står. Fick fick sten av våra gulliga granar som beställde ett helt lass, och fick massa över. Så nu har vi lagt sten där vi behövd det. Det kommer att två stora krukor med växter på varje sida av lådan också.

 

Gubben ska sätta lite stöd runt vinbärsbuskarna och jag ska köra vatten spridaren sen. Kaffe och dator en stund. Sen blir det hemma gjord pizza i dag.

 

Måndagen den 25 april 2011 kl. 15:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Barn och barnbarn på besök

 

Vaknade till en solig morgon. Tänk vad sol och värme kan göra för kropp och själ. Gubben har varit och handlat täck duk och virke för att sätta runt vinbärsbuskarna. Själv har jag dammsugit och hängt ut tvätt och gjort fint på glasaltanen. I dag kommer söner och barnbarn för grillning. Ska bli mysigt att sitt ute och njuta av våren. Gubben håller på att göra rent på framsidan med högtryckstvätten. På stenplattorna. Det är liv och rörelse i vårar villoande märks att all håller på nu när det är varmt. Ska fortsätta att njuta av dagen

 

Söndagen den 24 april 2011 kl. 12:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ska njuta av film och god mat

Sol och värme idag också. Varit och handlat jord i massor till all som ska planteras ute. Sen blev det lunch på altan. Gubben och sönerna har åkt till svärmor för att äta påsk middag. Själv så ska jag äta lax och se senaste Harry Potter filmen i lugn och ro. har bakat äppelkaka till i morgon och två kanelläger. För då kommer söner och barnbarn på grillning.

 

Lördagen den 23 april 2011 kl. 16:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Långfredag

Matte och Lotta tränar ögonkontakt

 

William så över en natt till så vi lämnade honom i dag på förmiddagen. Till pappa. Sen åkte vi till Gålö. Lotta fick följa med för första gången på nästan 4 månader. Jag lovar att hon var lycklig när vi gick genom dörren och alla skulle med. Vi anpassade promenaden till henne så det blev en lugn och bra promenad. Sen satt vi oss och njöt av utsikten vid havet.

 

Gulla njuter också

 

 

Den fina ljuslyktan  köpte jag där

 

Sen bar det hemåt en sväng till Ica Maxi gud vad folk tur att man inte skulle ha så mycket. Lite goa korvar till lunchen som vi grillade. Nu så njuter jag av kaffe och att sitta ute på altan i solen .

 

 Nu är resan till Wien bokad det blir den fredagen den 27 maj vi åker. Ska bli så roligt jag längtar nu.

 

 

 

Fredagen den 22 april 2011 kl. 14:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

Vilken skön dag man har haft. Städat och njutit av vädret. Vi var och köpte foppa tofflor till William. Sen blev det coop för grillkål så i dag har vi välkomnat våren med att grilla korv. Sandlådan var också givet får plutten. Sen så fick han ta sig ett bad då log han med hela ansiktet. Nu väntar vi på att pappa ska komma och hämta honom vet inte riktigt när det blir i kväll.


Vi firar inte påsk så som vi gjorde när barnen var små så här blir ingen påsk pynt alls. Vi brukade åka till svärföräldrarna hela gänget för middag. I år så frågade min svärmor om vi ville komma jag tackade nej, gubben och sönerna ska åka. Så jag får en skön eftermiddag kväll ensam skönt. På söndag ska jag ha all mina barn och barnbarn på middag. William ska få påskägg som vi ska gömma.

 

 

Torsdagen den 21 april 2011 kl. 18:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Glad Påsk på er

 

God morgon eller kanske förmildra solen skiner ser ut att bli en var och härlig dag. Vi fick oväntat besök i går barnbarn sov över inatt. Lite ändring i planeringen. Sonen skull till Tysktalande med min lillebror över natten. Så farfar hämtade honom i går kväll. Gissa om han blev glad då han fick sin nya fotboll som bi köpt. Killen som älskar bollar. Nya vårjacka och kepsen var ett hit också. Farfar körde honom till dagis nu på morgonen. Sen så hämtar han honom efter 12. Han ska vara här till pappa kommer hem i kväll.
 

 

En massa prover togs igår en del reumatiska prover också. Nu tid 19 maj då provsvaren kommer ska träffa läkaren då. Hon vill skicka mig till reumatologen för vidare utredning. Jag är ett mysterium när det gällde min hand. Dom hittade en del i kotorna i nacken men inget som har med handen att göra. Så vi får se vad som händer framöver.

 

 

Annars så ska jag ta tag i dammsugningen och städa badrum två. Sen ska jag göra egen köttsoppa och pannkakor till det .

Önskar alla en glad påsk

 

 

 

 

Torsdagen den 21 april 2011 kl. 09:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Hinner inte med datorn märker jag

 

Full fart hos mig just nu tredje dagen jag ska i väg på något.
Känns som jag inte riktigt får vara hemma och göra det jag vill göra. Så datorn har fått stå tillbaka ett tag. Kallare idag kom lite regn på morgon rundan med det försvann. Lotta går bättre och bättre nu på sitt ben så det var stiftet som spökade.

 


I går så blev det Tessan dag hos hudvårdssalongen med ansiktsbehandling och massage. Fick beröm för min hud roligt att man har fin hud fortfarad. Sen blev det storhandling så alt som var slut är nu på fyllt skönt lite småsaker ska inhandlas i dag.

I dag så ska jag träffa min doktor för att få svar på magnetröntgen och hur vi ska gå vidare med min kalla hand. Sen ska jag ta en tur till handens centrum får att shoppa lite nya toppar behöver lite sådant.
Men först blir det lite städnig lunch innan jag ska i väg.
Gubben min håller på att tittar på en ny bärbar dator till mig. Det blir inte aktuellt fören i december då den jag har ska tillbaka. Men kan var bra att se vad som finns på marknaden.

 

 

Onsdagen den 20 april 2011 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Tränig och vet besök

 

Måndags kväll dagen hart bara runnit iväg. Träffade sjukgymnasten vid tio tilden. Han kollade igenom min rygg och sen så fick jag 4 nya tränings program så nu har jag 8 st som jag ska göra tv gånger i veckan på gymmet. Cykling inregnad 12 km idag också. Sen blev det en snabb lunch och en kort promenad med vovvarna innan vi skull till vet.

Våran vet tog beslutet att ta ut stiftet för det var smärtat för henna. Så hon fick lugnade lite sen tog han ut stiftet. Tvättade rent såret och la om det sen fick hon piggelin sprutan. När vi kom hem så såg vi att hon använde benet mycket bättre. Nu tar vi en dag i taget. Hon är tröt efter dagens bravader sov och vila är bra.

Kommer in set i morgon Ockelbo då ska jag åka i väg och göra ansiktsbehandling lite egen tid i 11/2 timme skön.

Önskar er en god natt

 

Måndagen den 18 april 2011 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Slut på helgen

Kyrkan vid Tyresö slott

William som gott hela natten vaknade vid halv åtta. Så han och jag åt frukost framför tv och mös i morse sen vid tio tiden åket vi en tur till Tyresö slott gick en runda och sen blev det fika i solen.

 

Fåren var ute i vår värmen

Väl hemma så gick farfar ut med William till sandlådan och jag tog mig en träningsrunda på 6 km i skogen. Sen på eftermiddag kom sonen så vi åt middag ute på altan så skönt. Sen blev det fika efteråt.

Farfar och William

Nu har solstrålen åkt hem och jag är dö trött det frestar på¨att ha en så enerig knippe på besök med roligt.

Våren som vackrast för mig

 

Söndagen den 17 april 2011 kl. 17:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Vilken dag

 

I dag har jag inte haft lust eller tid att sitta vid datorn.
Hämtade barnbarn vid tio tiden sen bra det av till Tyresta by med saft, kaffe och bullar. Vi valde barnvagns slingan på 5 km. Sen blev det korvgrillning. Man kan köpa deras goa korv och grill där. Stor dramatik då två hingstar bråkade med varandra det var stor för Barnbarn. Efter korvgrillning och fika så blev det lite fotboll det gillar killen.

 


Efter nästan tre timmar så bra det hemåt. Där jag fick hjälp av William med lite trädgårds städnig på allmänningen. Sen en tur till sandlådan.
Det blev en tur till sko butiken får nya vår skor till killen. Jag gillad dom.
Middag som blev spaghetti och köttfärssås. Ett bad som är det bästa han vet farmors lille fisk. halv åtta somnade han ovaggad. Så nu ska jag också krypa ner i sängen så vi orkar med morgondagens roligheter.


 

 

Lördagen den 16 april 2011 kl. 22:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God natt

Har prioriterat att inte vara vi datorn idag. Det har varit en del strul med tangent bordet. Sen så vill jag göra annat när solen skiner.

Vi har diskuterat att det kommer att bli en ny dator till hösten. Eftersom gubben har via jobbet fått erbjudande därför har jag denna dator. Men vi tycker inte att den håller den kvalitet.

Annars så har jag njutit av skogen med Gullan och tagit hand om mitt hem och njutit ute av solen idag.

Imorgon så ska vi hämta barnbarnet och åka till Tyresta by och grilla korv och fika. Nu säger jag god natt

 

Fredagen den 15 april 2011 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

God eftermidag

 

Varmt och gott idag solen skiner och man vill inte inne.

I dag så var det träning som gällde för mig då har jag gjort det jag ska för denna veckar varit i kontakt med vet i morse för Lotta vill fortfarad inte stödja på benet. Vi tror att det är stiftet som dom opererade in som gör ont. Så¨vi ska ditt på måndag, blir nog troligt att dom får ta bort den. Var lika dant på andra benet.

 

Hemmet fick sig en omgående idag ett av badrummen är ren så man kan spegla sig i . Dammsugit kök, vardagsrum och hallen. Så blir det badrum nr två i morgon och sovrummen ska också domsuggas. Tvätten hänger ute och torkar luktar så gott när man får hänga ut den.
I dag blir det ärtsoppa och pannkakor till middag.

 

Pratade med sonen han frågade om vi ville vara barnvakt på lördag till söndag. Klart vi vill ska bli roligt att få rå om solstrålen.

 

Torsdagen den 14 april 2011 kl. 14:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Recept på kycklingen

Fylld backoninlindad kyckling

Till 4 presoner

800 g kycklingfile

140 g backon ( 1 paket)

1 liten ask philadelphiaost

20 g ädelost

1 vitlök

2 msk finhackad persilja

slat och malet vitpeppar

matfet till stekning

till servering ris

 

Så här gör du

1. Lägg philadelphiaosten i en skål och pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och lägg i. Riv ädleosten eller mosa med en gaffel och lägg ner.  Rör om och krydda röran med salt och peppar.

 

2. Skär ett snitt längsmed kycklingfileerna och fyll dem med röran. Svep varje file i bäckon och fäst med tandpetare.

 

3. Bryn de baconsveta kycklingfileerna i omgångar i het panna. Lägg tillbaka alla fielerna i samma panna och låt dem bli genomstekta på svag värme under lock. Det tar allra högst 10 min. Servera med tillbehör

 

 

Onsdagen den 13 april 2011 kl. 15:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Sovmorgon

 

Ingen sol men ingen regn heller . Gubben åkt till jobbet idag. Själv tog jag sovmorgon till halv nio. Frukost sen en lång skön tur till skogen. Så skönt att kom ut till skogen nu när all snö är borta. Och inte är det blöt häller. Lite aktiviteter för fröken blev det. På vägen hem så fick vi sällskap av hundovänner så vi pratade om ditt och datt.

Gulla  filosoferar i naturen.

 

I dag ska jag göra lite nytta hemma. Badrummen ska få sitt och damsugga golven. Till middag idag blir det raggmunk och fläsk.

 

Onsdagen den 13 april 2011 kl. 11:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kallt igen

Kaffe och något gott från bageriet har jag avnjutit.
I dag blev det 12 km med cykeln och tränings programmet på gymmet. Det kommer att var stadigt in bokat två gånger i veckan. Eftersom gubben är hemma så fixade han lunchen när jag kom hem. Sen blev det duschen och lite kaffe och en tur till Coop för att fylla på förrådet.
Inget väder att hurra för idag det var runt 3-4 grader så det blev långkalsonger vantar och mössa när jag cyklade till träningen.

Lotta börjar att vilja vara med nu mera hon kommer och är mer sällskaplig nu, hon vill inte sätta ner foten ännu men vi ger henne denna vecka så att medicinera för värka.

I dag blir det baconinlindad kyckling file som ska fyllas med två goa ostar och ris till

 

Tisdagen den 12 april 2011 kl. 15:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Varmt och åter varmt

 

 

Dagsmeja

Morgonluften avlämnade sina brev med frimärken som
glödde.
Snön lyste och alla bördor lättade - ett kilo vägde 700 gram
inte mer.
Solen fanns högt över isen flygande på stället både varm
och kall.
Vinden gick fram sakta som om den sköt en barnvagn
framför sig.
Familjerna fick ut, de såg öppen himmel för första gången
på länge.
Vi befann oss i första kapitlet av en mycket stark berättelse.
Solskenet fastnade på alla pälsmössor som frömjöl på
humlorna
och solskenet fastnade på namnet VINTER och satt kvar
där tills vintern var över.
Ett stilleben av timmerstockar på snön gjord mig tankfull.
Jag frågade dem:
"Följer Ni med till min barndom?" De svarade "ja".
Inne blad snåren hördes ett mummel av ord på ett nytt
språk:
vokalerna var blå himmel och konsonanterna var svarta
kvistar och det talade så sakta över snön.
Men reaplanet nigande i sitt dåns kjolar
fick tystnaden på jorden att växa i styrka.

En dikt om våren av Tomas Tranströmer

Gullan och jag varit ute i det vackra vädret i nästan två timmar det blev runt 7 km. 18 grader och sol. Skönt att slippa långkalsongerna och en masa varma jackor. Husse och lotta har vilat hemma. Nu intas en kopp kaffe och lite vila.

 

Måndagen den 11 april 2011 kl. 15:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Vet besök

Föra sommaren vid havet. Lotta njöt


En orolig natt för mig. Klev upp vid sjutiden och åt frukost och sen så ringde jag till vet men deras telefonlinje fungerade inte. Eftersom vi bor nära så sa vi att vi åker till dom. Väl ner så satt husse kvar i bilen med jag gick in. När jag kom in så stod han där våran gulliga vet. Jag pratade med honom. Han frågade om vi hade lotta med oss. Han sa att in henne så tittade jag på en gång. Bort med all och sen så sa han att hon inte fick tillräcklig cirkulation i foten den var svullen och hård. Han tvättade rent och masserade då gick svullnaden ner. Stiftet som siter i ledbandet var ok inga problem utan det är tassen som hon har ont i och därför inte stödjer den. För hon ska kunna gå på benat när gipset togs bort. Nu har hon fått starkare värktabletter och antibiotika. Vi ska massera tassen flera gånger om dagen. Nu tar vi en dag taget.

Gubben har nu gått och lagat sig han är inte kry genom förkyld. Toppen skönt väder idag också inte så mycket sol men varmt. Har hängt ut kläderna på torkvinda så sköt.
Gullan och jag ska ta och gå en 5 km spår idag så får vi båda motion och nöje. Tack alla goa vänner för er omtanke om Lotta.

 

Måndagen den 11 april 2011 kl. 12:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kväll igen

 

Har avnjutit en toppen dag med värme och sol. En riktig slöar söndag. Det blev hemmt mat pizza. Det var gott.

I morgon blir det vet besök för Lotta mår tyvärr inte så bra i sin fot. Misstänker att stiftet som är inopererad gör att hon har ont hon har inte velat stödja på benet sen dom tog bort gipset och stygnen i torsdag. Tassen är också i sårig och skavde på efter gipset svullen.Hon har inte kunnat gå ut på promenad för att det har varit jobbigt. Tur att man har tomt Troligen så måste dom ta bort stiftet. Det fick dom göra på andra benet också. Jag vill bra att min flicka ska få må bra nu. Det har varit så mycket för henne. Resten av kvällen kommer att avnjutas i soffan.
Gubben har också dragit på sig en förkylning får se när jag får den.

Ha en bra kväll

 

Söndagen den 10 april 2011 kl. 18:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Vilken dag

Dom vackar tulpanerna fick jag igår

 

Det var väldigt trevligt i går, mycket beröm för mat och äppelkakan. Jordgubbar åt vi också i går ganska goda för att vara utländska.

Sov till nio i morse sen frukost och sen en tur med Gullan. Vilket väder har varit ute hela dagen. Vårstädat på tomten både fram och baksida. Planterat om blommor och suttit ute och fikat. En skön dag.


Mattes vovve som inte mår så  bra tyvärr. I morgon blir det vet besök

 

Söndagen den 10 april 2011 kl. 15:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Då var man här igen

 

Sovmorgon blev det till halv nio skönt. Sen åt vi frukost gubben och jag. Körde en sväng g med snabeldraken och bäddade sängar. Gubben åkte till Gålö med Gullan till deras klubb hus. Jag tog Lotta på en kortare promenad. Sen så bytte jag om får min gång som blev 5 km idag. Hade motvind på vägen hem med det gick bra. Sen blev det lunch och ett skönt bad lite fix med år och smink så är man redo för kvällens gäster.

 

Lördagen den 9 april 2011 kl. 14:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Äntligen läger sig fredags lungnet hos mig

 

 

Känner äntligen lugnet i kroppen.

Efter middagen så åkte vi till systemet för att inhandla morgondagens drycker d

å vi får gäster. Sen blev det coop för det som fattades för i morgon. Köpte en så god ost Queso Azul De Hoja helt gudomligt gott det ska gubbe och jag njuta av i kväll. Nu blir det så ska det låta. Och bra vara. Känner mig trött nu när man varvar ner.

Ha en skön fredag

 

Fredagen den 8 april 2011 kl. 19:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Full fart på fredagen

 

I dag har det varit full fart framåt. I dag var det gym träning igen. Cyklade ditt så det blev 6 km dit och 6 km hem och en timmes träning. Hade med mig lite att äta banan och dricka. Väl hemma blev det lunch det var riktigt gott när man har jobbat hårt.

 

Sen hoppade jag in i duschen och en promenad med vovvarna.
Har bakat en äppelkaka som jag ska ha till efterrätt i morgon då vi får gäster skönt att ha det klart. I dag blir det egen pyttipanna, ägg och rödbetor. Sen tar jag och gubben en sväng till systemet.

Ha nu en skön fredag

 

Fredagen den 8 april 2011 kl. 16:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Man blåser bort

Full far i dag. Vet vid nio tiden i morse för att äntligen få ta av gipset och stygnen. Hon hade fått en litet sav sår på ena nån efter gipset. Lätt ben som nästan flyger upp i luften jag vet. Allt så ok ut fick en ny tid till den 2 maj. Väl hem så fick hon ett fotbad så jag tvättade tassen rent. Man märkte att hon var glad.

Dammsugning och en maskin som går. Jag och vovvarna var ute nu höll på att blåsa bort. Men dom hade tydligen varnat sa en av mina vänner.

Lotta ute utan gips för första gången på 4 veckor

 

Torsdagen den 7 april 2011 kl. 14:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Tränat med nya skorna

 

Har invigt mina nya shap ups skor det blev 1 timme och 15 min. Båda jag och Gullan fick motion så sköna var dom.  Hadde inga problem att gå i dom. I morgon så åker gipset av hurra.

 Fick lite solsken på eftermiddagen . Nu är det runt 8 grader varmt äntligen så kan det bli riktig vår

 

Onsdagen den 6 april 2011 kl. 21:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Inget springade hit och dit i dag

Lugn morgon inte känna att man behöver kliva upp till något . Så det blev till åtta innan ja satt ner fötterna på golvet. I dag ska jag ta tag i hemmets vår . Ingen sol idag men runt 8-9 när jag gick ut skönt.

Dom har börjat att sopa upp sanden runt om det gilla jag. I morgon kommer min skor som jag har beställd. Får börja försiktigt så jag tränar in dom.

Gulllan och jag ska ta en skön lång promenad efter lunchen. Nu är det bra i dag kvar sen så i morgon bitti ska gipset av jag tror att fröken kommer att gilla det. I dag blir det kyckling med ris och currysås.


Önskar all en bra onsdag

 

Onsdagen den 6 april 2011 kl. 10:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Tidig morgon och fint besök

Tidig morgon för oss klev upp vid sextiden tvättade håret och åt frukost medan gubben duschade. Hundarna fick gå ut på tomten morse.

Sen vi kvart över sju så klev vi ut genom dörren. När vi skulle gå till parkeringen så ser jag en bil där det står arga snickaren, fört tänkte jag att finns det en firma som heter så. Men när vi gick till parkeringen så stod det en massa bilar och en jätte lastbil. Då såg jag Anders som han hete han hejade. Sen så jag film timet. Går inte att undvika i vårat lilla område. Vet inte om jag skulle vilja hänga ut mitt liv i tv för att få renoverat.

 

Sen bra det av till hötorget där jag var på magnetröntgen. Jag gillar inte riktigt att göra det för jag har svårt med trånga utrum där jag känner mig instängd. Men jag fick bra hjälp så jag fixade det. Dom 20 min som det tog. Sen bra det hemåt. Sen till mataffären för att inhandla en del till lördagen då vi ska ha vänner på middag.

Jag tog tag i hemmt med dammsugning och städning av uterummet. Men gubben tog hundarna. Nu blir det bra vila.

 

Tisdagen den 5 april 2011 kl. 14:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Solen och värmen komm tillslut

En dag i träningens täcken riktigt roligt med så nya maskiner som är anpassade efter ens egen tränings form. Nya snygga lokaler och en toppen sjukgymnast som hjälper mig nu framåt. Cyklade hem från handens tågstation. I det vackra vår vädret som äntligen kom. Har precis varit ute med Gullan på en timmes promenad i det vackra kvälls vädret varm och skönt.

 

Måndagen den 4 april 2011 kl. 18:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Första dagen på gymet

Grått ute idag också, men varmare. Dom har lovat sol så vi får se. I dag är det min första dag på nya invigda gymmet med sjukgymnasten som instruktör. Det ska bli roligt att få komma igång. Kommer att cykla ner till tåget bar uppvärmning sen tåget en station.

Har funderingar på att köpa mig ett par Shape-ups skor. Har vänner som har provat med gott resultat. Har kollat upp lite fakta så får vi se.

 

Här är skon jag tänkt att köpa

 

Måndagen den 4 april 2011 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Var är solen var är våren!!!

Kan inte låta bli att gnälla vart tog solen vägen denna helg. Ingen sol hos oss i alla fall. Slut gnällt för idag.

Vi fick trevligt besök idag son och barnbarn. Dom hade varit i badhuset och lekt. Barnbarnet älskar vatten en lite fisk. Så dom fick korv och bröd när dom kom och sen blev det ficka med massa godsaker. Det blev ett par trevliga timmar med lek och mys. Sen körde morfar hem dom. I dag till middagen blev det mos på rotfrukter korv och senaps sås. Gubben lös med hela ansiktet han älskar det.

Ha nu en trevlig kväll

 

Söndagen den 3 april 2011 kl. 19:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Grått och mörkt

God förmiddag! Vaknade till en grå morgon. Åt frukost i sängen trevligt. Sen tog jag och gubben hundarna på en kortare promenad. Det negativa är att hundarna blir så skitiga. Så nu hopps jag framöver på torrare väder.

I dag så åka vi till återvinningscentralen för att kasta en massa skräp skönt. Sen blir det en lugn dag. Inget inplanerat än så länge.

 

Söndagen den 3 april 2011 kl. 11:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fisksoppa med räkor

Till 4 personer behöver du:

 

400 g djupfryst torsk

400 g räkor

1/2 purjolök

50 g fänkål

2 tomater

2 msk olivolja

5 dl fiskbuljong

1/2 g saffran (1paket)

2-3 mask örtkrydda

11/2 dl creme fraiche

1 burk musslor

 

1. Låt fisken tina  till hälften och skär fisken i kuber

Skala räkorna.  Ansa och strimla purjon och fänkålen, tärna tomaterna.

 

2. Fräs grönskarena i olja. Tillsätt buljong, saffran och örtkryddan. Låt sjuda tillsamans med fisken i ca 10 minter.

 

3. Tllsät Creme fraiche, räkor och musslor och hetta upp soppan ordentligt före servering. Servera gärna med aioli.

 

 

Lördagen den 2 april 2011 kl. 14:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Utflyckt

 

Sov till halv nio i morse. Frukost sen så kåte vi i väg med Gullan på en skön promenad på 11/2 timme. Ingen sol idag men det var ok. Härligt att bra komma i väg gör mycket.

Gulla som ska upp på alla stenar.

Sen bra det av hemåt gubben och jag åt lunch larmkorv som vi gillar. Sen bytte jag om och cyklade till centrum för att komplettera till middagen. Det blir fisk soppa med räkor, musslor,och fisk förstås och saffran och lite annat gott i. Sen till efterträtt tosca päron med grädde.receptet på fisk soppan kommer att lägras in här.

Nu är det kaffe och data som gäller en stund

Bävrarnas framfart.

Vårfors

 

Lördagen den 2 april 2011 kl. 14:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

 Nyckfull vår
Inte blir det vår.

För att man skriver

Sentimentala banala dikter

 Inte heller hjälper 

Varken hot eller böner

 Våren är nyckfull

Kommer när den vill

I bland tidigt ibland sent

Det kan vi inget göra åt

Bara längta

Lite vår bild kan behövas så man för känslan. Hörde att i Wien är det 18 grader jag vill dit nu. Middagen blev lyckat. Gubben och sonen var nöjda. Gubben ska åka och lämna datorn till sonen som nu är fixad med en ny hårddisk. Sen blir det ost, kex och lite frukt.

 

Fredagen den 1 april 2011 kl. 18:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Grått och trist ute

 

Vaknade till en grå morgon snön som föll i går kväll/ natt är borta bra blöt. Skönt med fredag lite fredags mys och helg vila. Hopps på bra väder i morgon. Köpte färg och spackel så i morgon ska jag bör spackla och måla bakom elementen. Och sen måla fönsterbrädan. Köpte tre blommor i går två rosor i kruka och en Lilium som man kan plantera ut på våren. Dem kostade 15 kr st och 20 kr. I dag blir det fläskfile och hasselbackspotatis och svampsås.

Lite dammsugning blir det och en skocks promenad med Gullan

 

Fredagen den 1 april 2011 kl. 10:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010