Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

God kväll

Då har man hittat hit igen efter två dagar på stranden vid Gålö havsbad.
I går var hundarna med Lotta fick simma i två omgångar med flytvästen det gick jätte bra. Jag tog mitt första dopp i går varmt var det i vatten och en massa färg har man fått.

Lotta inna hon ska simma

Sen blev det en tur till affären för att köpa ny pol till barnbarn och en båt att ha i vattnet. Dom ringde om våra inglasning att det kommer på tisdag. Sen så gjorde jag av föra årets bär 10 liter röda vinbärs saft Det blev min kvälls sysselsättning sen sov jag gott vill jag lova.

Lotta njöt  i solen efter simningen

I dag åkte jag och gubben själva till havet det blev ett par timmar med lunch och kaffe och simning i det varma vattnet och mera färg på kroppen. Har fått  remissen till ultraljudsundersökning på Huddinge till fysikkliniken den 3 augusti. Där dom ska studera kärlens funktion och utseende. Undersökningen sker med hjälp av ultraljud ( en dosa trycks lätt mot magen/ben eller arm) Medan man ligger på en brits. Det tar sammanlagt 1-1,5 timmar. Hoppas nu att dom hittar något vore bra.
I dag på eftermiddagen var gubben och jag och tränade som vanlig passade på att boka en nu tid för akupunktur. Nästa vecka på tisdag passar bra då det är trängs dag.

Gulla njuter också av havet.


Det blev en timmes promenad nu mellan 21-22 skönast för hundarna. Får se om det nu blir sämre väder som dom har sagt. Just nu så är det skönt att sitta ute och njuta av kvällen. Får se när jag kommer in igen
God kväll

 

Torsdagen den 30 juni 2011 kl. 22:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Känner mig trött och slö

 

Då var den dagen till ända innan jag tog mig hit. En riktig varm dag har det varit. Det blev frissan i förmiddags med klippning och slingor. Medan gubben åkte och lämnade min cykle på 4 månaders servis och en tur till jobbet med papper. Jag var klar halv ett då stod han och väntade på mig. Så vi åkte hem för en snabb lunch sen bra det av till träningen


Gubben skulle träffa sin sjukgymnast halv två och jag tog tag i min träning. Sen så hoppa jag i duschen och sen så skulle jag träffa min sjukgymnast för min onda sida. Ingen rygg som var skada utan att mina muskler får inte tillräckligt med syre så då får jag kramp i dom. Har att gör med disken och att det ligger nerv i kläm. Så jag fick en behandling med akupunktur. Det kändes i dag vill jag lova. Sen så drog och masserade han. Kommer att behöva en behandling till som jag ska göra. Träning och rörlighet kommer att göra det bättre framöver.

 

Sen bra det hemåt gubben åkte till Gålö med hundar och jag tog tag i dammsugningen. Sen åkte vi till systemet och affären och sist till pizzerian för att köpa kebabsallad och ett gott börd. Nu blir det slöa med allsång på skansen och en gin och toinc. Sova gott kommer man att göra.

 

Tisdagen den 28 juni 2011 kl. 19:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En händelserik dag

 

Här simmade Lotta idag


Vilken dag allt på samma dag. Det blev en tur till Länna köpcentrum för att hitta kortbyxor och tränings byxor till gubben själv köpte jag mig ett par nya sandaler. Sen bra det hemåt får att äta lunch.

 

 

Sen bra det av till Gålö med kaffe och hundar. Jag tog Lotta med mig i vattnet med nya flytvästen det blev simning i två omgångar toppen hon gillade det. Sen blev det bus och en promenad lägst vatten.

 

 

Vi tog en sväng till affären och sen hem. När vi klev ur bilen så hörd jag något konstigt ljud lät som på någons tomt. Jag hårde hur någon ropade hallå och sen kom det kan någon hjälpa mig. Jag sa till gubben att det är någon som ropar på hjälp. jag tog hundar och massakern medan gubben gick till tomten. Jag gick hem och sen fick jag veta, att gubben fick klättra över staketet det är två meter hög för. Väl över så låg tanten under bordet på tomten , vet inte hur länge. Gubben ringde ambulans. Hon har troligen brutit benet och hon hade skrapat upp ordentligt på kroppen. Jag är glad att vi kom förbi i denna värme.

 

Måndagen den 27 juni 2011 kl. 18:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Sol på gubbens första semesterdag

 

Vaknade till en var och solig morgon. Gubben har börjat sin semester idag. Ringde i morse till gymnastiksalen och får komma i morgon toppen bra. Det som är konstigt är att jag har inte ont när jag går och tränar och ligger men när jag sitter för länge. Ett mysterium som jag hoppa han ska lösa. I dag ska vi också åka förbi simrehabiliteringen för Lotta och köpa ett 10 klipp kort för hennes simning. Gubben ska beställa resten av inglasnings fönsterna till altan idag. Får se hur resten av dagen blir.

 

Måndagen den 27 juni 2011 kl. 10:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Müsli som jag gör toppen god

Jag tycker den är toppen god så kan man variera frukten man vill ha i.

 


Ingredienser

 

beräknat för ca 2 liter

 

 

 

2-3 dl

nötter, (exempelvis val-, hassel- och pekannötter)

 

2-3 msk

flytande honung

 

4 dl

havregryn

 

4 dl

rågflingor

 

4 dl

dinkelflingor

 

1 dl

torkade tranbär

 

1 dl

sultanrussin

 

1 dl

solrosfrön

 

1 dl

linfrön

 

1 dl

pumpafrön


 

 

 

 

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Strö havregryn, rågflingor och dinkelflingor på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter. De är klara då de doftar ungefär som nypoppade popcorn.

Rosta nötterna tillsammans med honung på hög värme i en torr stekpanna tills honungen karamelliserats runt nötterna. Slå över nötterna på ett bakplåtspapper och bred ut dem så att de inte klumpar ihop. Grovhacka nötterna då de svalnat.

Blanda gryn, flingor, nötter, frukt och bär och häll i en lufttät burk. Förvara mörkt så håller sig müslin längre.

Servera gärna tillsammans med smaksatt yoghurt.

Tips:
- Du kan givetvis använda de nötter, frukter och gryn du själv föredrar!

 

 

Söndagen den 26 juni 2011 kl. 19:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Utflyckt ill Gålö

 

Vaknade till en solig morgon, Gubben skulle köra sonen till tåget som ska ta honom till Borlänge får en veckas musikfestival. Efter en god frukost så åkte vi i väg till Gålö med hudar var en skön tur längst vattnet. På vägen hem så köpte vi kol som är gjord i en kolmina det är så mycket bättre en det kol man köper i affären. Sen blev det lunch sill, potatis och gräddfil och ett gott rödbetsbörd.

 

 

Har tyvärr fått problem med ryggen igen ordentliga smärtor började när vi var i Wien kommer och går. Misstänker ryggskot kan inte sitta långa stunder då blir det smärtsamt. Att gå är ok ska ringa sjukgymnasten i morgon för en tid. Jag ska försöka att träna idag med gubben gärna för man ska ju röra på sig. Jobbigt att ha så ont sitter inte så långa stunder just nu.

 

Söndagen den 26 juni 2011 kl. 13:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Midsommardagen

 

Då var midsommaren avklarad lugnt och trevligt. Med mycket prat. Alla tre sönerna var med och svärmor. Mätta och belåtna blev alla. Vädret var toppen inget regn och vi kunde sitta ute hela kvällen. Sen körd gubben hem sin mamma och ena sonen den andra skulle vidare med vänner.

 

 

Vaknade i morse av att det regnade så tråkigt tyckte jag vi som skulle åka iväg med hundarna till Gålö. Men det verkar som det kommer att klarnar upp så vi tar det sen på eftermiddagen. Yngsta sonen ska i väg till Dalarna på festival i morgon blir borta en vecka. Så vi ska åka köpa stövlar och hämta regnkläder hos mellersta sonen. Så han inte behöver bli blött vädret kan man inte påverka.

Annars så blir det en lugn dag med inga måsten bra slöa och njuta. Gubben börjar sin semester nu på måndag så nu blir det att beställa resten av öppningsbara fönsterna till altan två kvar sen så är den helt klar och sen blir det trall hela vägen till förrådet skönt att gå på.

Önskar er en retlig midsommardag

 

Lördagen den 25 juni 2011 kl. 11:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vaknade till solen

 

Solen skiner verka bli en toppen midsommar dag.

 

Önskar alla en trevlig midsommar med vänner och släkt.

 

Fredagen den 24 juni 2011 kl. 11:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Regnet det bara öser ner

 

I dag ville jag inte kliva ur sängen regnar så det bra slår mot taket. Så det blev en sen promenad med hudar genom blöta blev dom. Kan nog blir roddbåten som man får ta vid nästa runda om dom vill följa med.

Har satt en bulldeg sen så ska jag ta hd om hemmest vrå nu när det ändå regnar. Det känns att man var på gymmet i går ny muskler som ger sig till känna. När man börjat med nya maskiner. Men jag tycker det är roligt att vara igång.

 

Vi får väl se vad det blir för väder till midsommar om man kan vara utomhus eller inne. Gubben jobbar halv dag, så när han kommer hem så ska det handlas det för imorgon. Jag önskar alla en trevlig midsommar.  

 

Torsdagen den 23 juni 2011 kl. 11:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Onsdag och solen lyser på mig idag också

 

Vaknade redan vid sju tiden i morse. Låg kvar till halv åtta sen så klev jag upp hudar fick sin morgon mål och jag tog min frukost i sängen och njöt. Sen blev det en kortare runda. Kaffe och en studs skvaller med bästa vännen. Fick svar i dag att mina föräldrars akter är i väg lämnade för kopiering och att jag får det om en vecka så spännband sen så ska jag böra med släktforskningen. Roligt sommar jobb när det kommer regniga dagar. Fundera på att släkt forska också sen på min mans pappas sida.

 

 

 

I dag kommer gubben hem runt fem tiden. Då blir det en tur till gymmet.
Till midsommar så kommer två av barnen att vara här och eventuellt svär mor. Det blir en lugn och avslappad midsommar med grillning, sill och jordgubbar. Efter kaffe så ska jag och tjejerna ge oss ut i skogen på en timme.

 

Önskar all en trevlig dag

 

Onsdagen den 22 juni 2011 kl. 13:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Sol och varma vindar

Två trötta tjejer efter morgonrundan

 

Det blev sen igår satt med hemsida och gjorde den lite somrig. klev upp vid åtta tiden frukost och vinkade av gubben som skulle till Avesta med några arbetskamrater för jobbets räkning.

Skogen som vanligt tog med bollen för lite kul för hundarna. Så roligt att se Lotta med bollen som hon gillar så mycket. Men lagom så hon inte skadar sig måst ju bugg uppå allt igen. Sen bra det av hemåt för kaffe till matte och vila och vatten för tjejerna.

Jag var i kontakt idag med skattehuset för att byta mitt efternamn ska ha det som jag hade som ogift. Det är så ovanligt och har haft funderings i många år på att byta. Så¨dom skulle skicka papper det tar runt 8 veckor. Sen fick jag meddelade från riksarkivet som ska plocka fram akter, Statens
Utlänningskommission och Justitiedepartementet framtagna. Och vad det ko9star så nu har jag get mitt godkännande så nu så får man vänta tills det kommer på posten sen får jag se hur jag ska gå vidare ska bli så roligt.

Pratade bort en stund i telefon och sen tog jag tag i klippningen av gräsmatten, badrummen skurades och bytte nya handdukar och sen så fick köket och tvättstugan besök av dammsugaren. Solen har visat sig får den bästa sidan idag det var toppen. Sen vid halv fyra så blev det en runda på 4 km gång med fulskorna. Sen så gjorde jag middag till mig och sonen. Känner mig riktigt trött. Det blev ett riktigt spektakel i väder gudarna åska och regn så jag torde det skull håll taket riktigt hårt sen kom solen igen. Gullan gillades inte åskan något vidare men den var inte långvarig. Nu så ska jag krypa ner i sängen har hela för mig själv med vovvarna.

 

 

 

Tisdagen den 21 juni 2011 kl. 22:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Solen komm och stanade

 

Härligt att solen ville vara med i dag kom på eftermiddagen. Ingen träning för mig idag, kom annat i vägen. Så det blir ett pass i morgon.
Hundarna blev lycklig när matte gjorde deras älsklings godis. Som är bra att ha med på promenaderna. Tvättat en maskin och fick hänga ut det var toppen. I dag blev det köttfärslimpa med potatis och sås. För mig blev det köttfärslimpa med sallad och avokadoröra. Granen hade varit i Tysklärare över helgen och frågade om jag vill köpa vin och öl klar jag ville så nu har man vin och gubben har öl för sommarens grill kvällar. I morgon så så åker gubben till Avesta och kommer hem på onsdagen.

Önskar all en trevlig kväll

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 20:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Ny dag med uppehåll

I lördags då Gubben var på Gålö.


Kl10:55 Inget regn idag men igen sol heller. Jag och tjejerna stack iväg till skogen det blev 11/2 timme Lotta hängde med bra idag. Efter midsommar så blir det bokning för simning två gånger i veckan för henne. Sen så blir det simning i havet när vädret tillåter hon har fått en flytväst nu.


Det blev ett trängs pass igår vid fem tiden på gymmet riktigt roligt. Nu har jag lagt till maskiner för benen rumpan och låren. Ska ta en tur med fullskorna på eftermiddagen om det inte blir regn. Men först så ska jag göra hundgodis och ta tag i lite annat.

 

Måndagen den 20 juni 2011 kl. 11:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Rengn så långt ögat kan nå

 

 Då har man hittat hit igen. Sovmorgon till halv tio skönt. Inget väder att kliva upp till i dag. Regn och åter regn. Gubben tog hundar i morse så jag åt en sen frukost och bra mös i morgonrock vid tv. Sen så åkte vi och storhandlade passade bra i regnvädret. Gubben åkte över en sväng till sin mor och jag bakade hans favorit kaka den som jag har tagit från Österrike. Jag gjorde också hund godisar.

Sen när gubben kom hem så bra det av till gymmet riktigt sköt var nästa folk tomt så jag testade lite nya maskiner för rumpa och ben som jag ska börja köra också. Sen levde det egne gjord pyttipanna med ägg och rödbetor. Senare på kvällen blev det egeningefära te och fruktsallad framför tv.

Nu säger jag god nattDå

 

Söndagen den 19 juni 2011 kl. 22:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Det blev en solig dag

Har  inte haft tid eller velat skriva i bloggen fören nu. En solig och varm dag skönt inget regn. Gubben åkte till Gålö på förmiddagen och jag bakade muffins med bär med vit choklad till kaffet. Och gjorde mina favorit nötter i ugnen. I dag så var son och barnbarn på middag den blev entrecote med potatis ugn och höstkantarell sås. Till kaffe så åt dom andra muffen, jordgubbar och glass och jag åt bär i ugn med vit choklad och lite glass. Mätta och belåtna blev vi.

Det har varit en bra dag lite tv och sen så blev det sköna drömar

 

Lördagen den 18 juni 2011 kl. 22:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Regn och gråmulen fredag

 

Den långa sommar kläningen

 

Då var det en typisk svens sommar dag med regn och lite kyligare idag.
Det är ok för mig. Har tagit tag i hemmets vår så nu är det rent och fint inför helgen. Sonen ska åka till landet idag med vänner dom blir där hela helgen lite fiske och mys i regnvädret. Så vi får en barn fri helg.

 

 

Och den andra sommar käningen

Har köpt två söta sommar klänningar som jag värkligen gillar. Så nu väntar jag på dom finna dagarna igen så jag kan använda dom. I dag så blir det lite helg handling. Ska träffa barnbarn med son i helgen.

 

Fredagen den 17 juni 2011 kl. 13:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Blandat väder i dag

 

Blandat i dag när det gäller vädret lite svalare efter regnet i går sol med moln får se om det spricker upp under dagen. Jag och tjejerna tog en skön promenad till skogen där myggen gillad mig. Lite vatten på vägen också. I dag ska Gullan få sina klor klippta hos vet och sen ska vi åka förbi och köpa simkortet till Lotta. Det blir på kvällen.

 

Det var väldigt trevligt att träna med gubben, är glad att han äntligen förstår att det är viktigt för hans rygg. Finns inga genvägar att bli bra. Han blev så varm under träningen och var så imponerad att jag inte ens var andfådd efter uppvärmningen men jag har tränat några år så det är inte konstigt. Han kommer dit också. I dag så blir det fullskorna som en av mina vänner kallar dom alltså Mbt skor som jag går i. Det blir en timme på eftermiddagen. Ska gå så 3 gånger i veckan och på gymmet två gånger i veckan. Lördag och söndag blir det annat so vila och bad när vädret lovar varmt. En maskin går på nu sen så får vi hopps att jag kan hänga ut den gubbens badrum ska städas idag

 

 

Onsdagen den 15 juni 2011 kl. 10:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Åter en varm dag

 

Ingen regn så långt ögat kan se i dag är det mer vindstilla, blir säkert en varm dag. Morgonrundan avklarad så nu är det kaffe på altan och en studs stillhet vid datorn. I dag ska gubben och jag på gymmet på kvällen innan middagen. Pratade en stund med sonen i går. Vill träffa barnbarn nu till helgen så vi får lite kvalitets tid tillsammans. Får se vad dagen har att erbjuda inget inbokat här skönt

 

Tisdagen den 14 juni 2011 kl. 10:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Brödet blev toppen gott

 

 Bröd receptet som jag fått av marmor var toppen gott och enkelt. Kommer jag att göra igen. I dag har jag äntligen kommit i gång med träningen det blev ett pass power gång på 1 timme. Det kommer jag att köra onsdag och freda och måndagar. Sen blir det gymmet tisdag torsdag med gubben som äntligen köpt sitt i dag rehabkort har han.


En kopp ingefära te och citron och en god smörgås till tv.

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 18:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ett recept på en av mina favoriter Hallonkaka med kardemumma


200 gram

smör

 

2 st

stora ägg

 

3 dl

strösocker

 

8 dl

vetemjöl, 480 g

 

4 tsk

bakpulver

 

1 msk

finstött kardemumma

 

4 dl

mjölk eller filmjölk

 

250 gram

hallon

 

100 gram

vit choklad

 

1 dl

sötmandel
1. Sätt ugnen på 200 gr.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
5. Bred ut smeten på bakplåtspapper i ugnslångpanna (ca 30x40 cm). Strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min tills kakan börjar få färg.
6. Hacka chokladen och mandeln och strö över den. Fortsätt grädda ca 5 min tills mandeln och chokladen får färg utan att bli brända. Prova med sticka att kakan känns torr.
7. Gräddningstiden gäller för frysta otinade hallon, med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.

 

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 13:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Mötet i morse

Denna krabat mött jag och hundarna på våran morgon runda. Jag var glad att jag såg den först så jag kunde locka med hundar. Är inte själv rädde för ormar men för mina hudars skull. Kände att hjärtat rusade ett tag efteråt. Sköt att det gick bra. Lite aktiviteter på morgonen då det var skönt och friskt ute.

 

 

Ännu en dag med sol och friska vindar. Har statt degen på marmors bröd recept. Ska bli spände att smaka. Ringde också till vet för att få en remiss så Lotta kan börja simträna så fort som möjligt. I dag ska jag ta en power gång med musik i öronen på eftermiddagen och i morgon så börjar jag igen på gymmet. Ska också lämna in min cykel på service 4 månads service lite kul.

 

Måndagen den 13 juni 2011 kl. 11:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Skönare temeratur idag

Skönare ute i dag blåser sköna vindar. Inte lika klibbigt som i går. Efter frukosten så tog jag vovvarna till skogen på 11/2 promenad och körde lite kondition med Lotta. Eftersom hon älskar att leka med bollar så kommer jag att ha med mig den igen och köra kortare pass. I morgon så ska vi boka simmig till henne nu efter operationen så hon kan bygg upp muskeln i benet. Har också beställt en flytväst som ska med när vi åker till vattnet under sommaren så hon kan träna benet.

 

Gubben har åkt till Gålö idag också för att grilla till alla som kommer. Jag tycker det blir lite för många timmar för hundarna ute i värmen så jag stannar hemma. Ska tvätta en maskin och dammsuga köket. Kan bli lite trädgårdsarbete idag också.

 

Söndagen den 12 juni 2011 kl. 11:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Testa kak receptet för första gången nu.


Då har jag bakat kaka med vanilj och valnötter. Det finns så många olika recept så jag på nätet. Jag valde att baka utan spriten i kakan. Men jag lyckades så jag har gjort om receptet lite nu efter jag har testat. Gubben har precis smakat och han gillade den det gjorde jag också gott med citron smaken och dom hela mörka choklad och nötterna i. Det som jag inte hade var en hög sockerkask form det ska jag investera. Den kaka för följa med till Gålö till kaffet i morgon.

 

Lördagen den 11 juni 2011 kl. 18:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lördag och solen skiner lika varmt i dag

 

 

Man är glad att man har AC i huset nu när värmen har sitt grep om oss. Gubben har åkt till Gålö i morse och kommer hem vid femtiden. Dom har två dagar där vid sitt klubbhus där det kommer massa människor som också har amatörradio som intresse. Så gubben är grillmästare i dag. Själv så valde jag och hundarna att vara hemma för varmt för dom att vara ute i så många timmar. Framför allt lotta hon har svårt att röra sig i värmen för sin leder. Man för ta dom roliga promenaderna på kvällen.


Jag har klipp gräsmattan i värmen och hängt en maskin sängkläder. Passa på att tvätta nu när det torkar bra och fort. Ska göra lite nytta inomhus där det är svalt efter kaffe rasten. I dag så blir det bra sonen och jag som äter middag. Det blir lättare mat är inte så hungrig i värmen

 

Lördagen den 11 juni 2011 kl. 13:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fredag

 

Vaknade till ännu en varm morgon med strålade sol. Efter morgon runda så blev det en kopp kaffe på altan och lite data. Sen cyklar jag en sväng till Handen för att köpa vin och en till djuraffären. I dag är det sonen sista dag innan sommarlovet. Sen har han bra ett år kvar. Han hinner att bli 23 år innan han är färdig.

 

Fredagen den 10 juni 2011 kl. 09:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

 

Det blev en tur till Kungsängen vid Globen. Köpte två nya kuddar och en brädmadras till sonen. Så för hoppnings vis kommer vi att sova gott i natt. Dom hade rea 40% så det var perfekt.

Håller på nu att sätt in recept på Österrikiska mat och bak. Gjort en ny undersida som är döpt till Österrikiska specialiteter. Ni får kicka in är och se om det finns något ni gillar. Sitter på altanen svalt och skönt med en kopp ingefära te som jag gjort själv så got.

 

Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 20:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Lite för varmt för mig

Natten har varit jobbig, det är för varmt för mig att sova. Det blev frukost i sängen sen så begav jag och tjejerna oss i väg till skogen på en timme. Genomsvettig var jag och vovvarna helt slut. Man orkar inte göra så mycket i denna värme.

 

Vad dom kommer att göra för fortast undersökning på Huddinge är blandbannat. Ett ultraljudstest kan läkaren få en bild av huruvida en speciell artär har en förträngning eller inte. Vid en kontraströntgen injiceras ett färgämne i artären. Färgämnet syns på röntgenbilderna och avslöjar artären och eventuella förträngningar för att utesluta åderförkalkning. Dom ska också se så jag inte har något inflammation i blodkärlen. Det blir först aktuellt augusti/september. Jag vill bra att dom hittar vad det är.

 

I dag blir det en mat paj med skinka, spenat och lite annat gott i. Efter middagen så ska vi åka till globen för att köpa nya kuddar på kungasängen. Har haft min nu i ett år toppen bra men dags att byta nu. Passa på nu när dom har 40 % rabatt. Jag ska sätta i lite recept sen från Österrike i kväll dela med mig.

Önskar alla en frosta bra dag i värmen

 

Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 13:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen

 

 

Regn om vart annat här men varmt ute. Då har man varit Huddinge för mitt mystiska ärende. En riktig genom och 1000 frågor inte blir jag eller den läkare klokare på vad jag har. Inget reumatiskt i alla fall skönt. Så hon ska skicka mig så dom får se om jag har något stopp i venerna eller inflammation. Pulsen hörs väldigt svagt på vänster hand när hon skulle ta blodtrycket. Dit ska jag efter sommaren så lite paus nu från läkare. Jag är ett riktigt mysterium tydligen.

 


En sväng till apoteket för att hämta mitt avsvälande medicin för örat och sen så blev det sill lunch för gubben och mig. Nu intas kaffe på altanen medan regnet slå
r på taket.

 

Onsdagen den 8 juni 2011 kl. 12:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

God morgon

 

Typiskt när jag skulle vakna till klockradio så har någon lekt med den antagligen barnbarnet. Har inte använd den sen vi kom hem. Så jag vaknade sju i stället för sex. Men det blev bara ändå. Gubben tog hundarna och jag kunde äta min frukost. Vi ska vara på Huddinge sjukhus vid 9 tiden. Vi får se vad dom säger och om dom kan lösa mysteriet med mina händer.

 

Onsdagen den 8 juni 2011 kl. 07:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Läkarbesök på morgonen

I dag så blev det läkarbesök på morgonen. Mitt högra öra vill inte riktigt det jag vill. Har haft problem sen landningen. Så jag ville att dom skulle kolla och mycken riktigt det ligger vätska i örat klar och inte infekterat. Så jag har fått avsvälande och att jag ska blåsa genom näsan så får vi se om det ger med sig. Jag har väldigt trånga gångar så jag vet att jag kan få problem. Men det brukar ge med sig inte nu.

 
Gubbe körd mig till sjukhuset och sen gick jag hem. Väl hemma så blev det lunch och sen en promenad i värmen med hundar. Har också fyllt i alla papper till reumatologen som jag ska till i morgon bitti. Ska bra slöa idag känner mig trött och orkeslös just nu.

 

Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 14:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

nationaldagen.

 

Då är det Sveriges national dag idag. Vet inte om vi svenskar är så bra på att fira om man jämför med andra länder. Jag kan bra prat för mig och jag är ingen firare av dagen tyvärr.

Här är det några som firar.

 

Klev upp vid nio tiden riktigt varmt och vindstilla idag. En hotell frukost blev det något jag tog med mig efter resan. Gubben har åkt i väg till sin sjukgymnast ska gå igenom hans träningsprogram på gymmet. Sen blir det sill lunch och en tur till Tyresö slott med hundar för att ta en fika i solen.

 

Önskar alla en trevlig national dag vad ni än må göra

 

Måndagen den 6 juni 2011 kl. 11:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

En vilo dag

söndag


Sakta stryker dagen förbi tysta ensamhetens rum tick tick klockan går vart då? suckande sveper tiden fram där utanför går världen vidare

 

Vaknade vid nio tiden, Åt en riktig hotell frukost på altan och njöt av stillheten och fågel sång. Sen så tåg jag och gubben hundarna på en promenad till ängen. Där Lotta fick leka med sin boll det, den har varit i karantän sen januari så hon var lycklig.

Det blev lite försiktigt nu i början så hon kan bygga upp sig igen. Simningen ska vi nu äntligen börja med och hon får äta Glukosamin livet ut.

I dag är det en riktig öar ingen tig dag här. Tänkte på det när vi var i Österrike där dom har stängt överallt på söndag där vilar man något vi också borde göra i den stressiga värden vi lever i.

Ha nu en skön och vilosam söndag

 

Söndagen den 5 juni 2011 kl. 12:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Dagen som gick

Då var det kväll igen. Det blev mat ute på altan skönt och svalt nu. Gubben håller på att fixa det sista på gräsmattan. Får se om det kommer någon gräs där vi nu har sått igen. Både hundar och vi är trötta nu efter dagens värme och havsluft. Får se om man somnar till tv i kväll.

 

Vilar i sommarens driva

Vilar i sommarens driva av nyfallen solsnö.
Fåglar kvittrar och snattrar.
I över havet vattnar. Vinterns minne
isar i svettens revor på kind
ute på hjärtats ö.

Nästan är stiltje. Myggor surrar i solsnår.
Åror långt ute doppar sig dämpat i dröm.
Isflak driver trots allt i sommarens ström.
Långt inne
smuttar smädelsens troll
på liv som trots solen förgår.

 

Lördagen den 4 juni 2011 kl. 18:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

En dag vid havet

I dag så tog vi med oss kaffe och bullar och åkte till havet. Riktigt varm dag så det var skönt med havsluft och vindar.Sen så är ju utsikten inte så dum. Det blev några timmar med promenad till klipporna.

 

Sen bar det av hemåt. Lämnade hundar sen en tur till coop och Ica Maxi får att handla. Ska göra fis i folie på grillen och färsk potatis och sen jordgubbe. Men det blev lite ändrar i mat schemat. Gubben och sonen åkte i väg så det blir lättare middag i kväll så äter vi det i morgon.

 

Jag har pulat lite i trädgården såt lite nytt gräs på lite kla fläckar och vattnat torrt blir det fort. Sen ska jag ta tag i hundarna som ska gås igenom med alt från klo klipp till tandborstning.

Ha en fortsatt bra eftermiddag

 

Lördagen den 4 juni 2011 kl. 16:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Känner piggare

Känner mig bättre på eftermiddagen så det blev rimbobullar bakat. Har suttit också och förökat att se om jag kan släktforska på nätet inte lätt att hitta något när man har släkt utomlands. Kollat igenom pappas papper fått veta lite mer där. Gu7bben och jag har prat om vi ska åka tillbaka till Wien i september då han fyller år känns toppen. Funderar på att åka till den adressen där min papp bodde som bar med min farmor.
Ska prata med min ena syster som har varit i kontakt med min ysta morbrors fru då han gick bort. För att få adress. Känner att det är viktigt nu att försöka att hitta dom nu när man vill åka tillbaka.

Ska snart ta och stoppa huvudet på kudden trött efter dagens värmebölja.

 

Fredagen den 3 juni 2011 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Riktigt varmt

Ännu en dag med förkylning och ont i kroppen. I dag är det riktigt varmt jobbigt när man bär på förkylnings basiller. Men ska inte klaga på vädret. Fick i onsdags kallelser till Huddinge för utredning på reumatologen det gick fort ska ditt den 8 juni. Ska nu äntligen ta tag i att försöka att släkt forska via nätet. Lite svårare för oss som har släkt utomlands men jag har fått en del tipps. Vill så gjärna också ha tag i min velade släkt. Känns viktigt nu i mitt liv. Efter som vi kommer att åka ner flera gånger så skulle det var kull att träffa en del.

Både jag och hundarna slappar med varmt för dom och jag orkar inte så mycket ännu. Lotta ligger under vinbärsbusken och knaprar på ett märgben. Själv är det kaffe på altanen. I dag blir det enkel l middag bra sonen och jag. Gubben är på djurgården och ska sätta upp antenner på fyrskeppet för radioklubbens räkning.

Önskar all en trevlig helg

 

Fredagen den 3 juni 2011 kl. 13:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Känner mig fortfarade risig

Gålö idag


Solen skiner idag också men det blåste en del i förmiddags. Sov länge och tog det lugnt i morse. Känner mig fortfarad risig snorig och ont i kroppen. Örat är fortfarad inte ok efter flygningen men det ger med sig så småningom. Vi tog en tur till Gålö i förmiddags med hundar, en lugn och en fika paus orkar inte riktigt tuffa promenader ännu men skönt att komma ut. Sen en sväng till affären.

 

Lotta njuter medan vi tar en fika paus.

I dag blir det grillspett med grönsaker , kött och korv och sen jordgubbar och glass. Känns som det passar bra efter resan. Jag köpte en kokbok med specialiteter från Wien så nu kommer jag att testa en del av mina favorit rätter som jag åt mycket under min uppväxt. Annas så blir det en lugn eftermiddag för mig ska ta och vila lite nu.

Gullan tycker det är varmt idag

 

Torsdagen den 2 juni 2011 kl. 14:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Hemm igen

I staden Wien.

Då var man hemma igen. Kom hem i måndags men har legat nerbäddad i går. Så det blev ingen student fest för mig. Bra gubben och barnen som åkte. Ville inte komma hem för kort tid tycker vi skulle ha kunnat vara ett par dagar till. Känner mig som hemma med språket kulturen och maten. Resan gick bra till Österrike bra kommunikationer tåg från flygplatsen till hotellet tog 30 min. Och hotellet låg två min från tåget. Ett riktigt fint hotell med bra servis och toppen personal. Stort och fint var det på rummen.

Utanför hotellet.

Det var varmt när vi kom ner, packade upp och tittade runt lite innan vi gav oss ut på en tur till centrumet. Senare på kvällen så åt vi på hotellet det var grill buffé gott var det och ett glas vitt satt inte fel. Sen gick vi över till andra sidan på hotellet där vi som hade svit fick tillgång till till drycker, lättare mat rätter och snacks gratis.

Från promenaden till centrumet.

Tyvärr så regnade det hela lördagen så då var vi ute lite granna kolade i kyrka inne som var det vackraste jag sätt. Så pampigt och vackert.

 

Kyrkan

På söndgaen så var det strålade sol och riktigt varmt då tog vi en tur efter en god frukost. Tog vi tåget till Slottet Schönbrunn Habsburgarnas pampiga sommarslott i utkanten av Wien. Ta tunnelbanan hit – och ta god tid på dig. Det är inte bara den praktfulla interiören i rokoko som är värd att se. Slottsparken med sina oäkta romerska ruiner, sina statyer och sin springbrunn är ett måste. Och har du tid så ligger världens äldsta zoo här.

 

 

Där hade vi kunna gå hur många timmar som helst det var så stort.
Sen så satt vi oss vid ett kaffe och njöt av kaffe och deras goa bakverk. Tog tåget tillbaka till hotellet och duschade och vilade tills vi åkte på kvällen till Pratern

Wienarnas egen favoritpark var förr kejserlig jaktmark. Nu solar, hånglar och joggar man här. Här står också ”Riesenrad”, det över hundra år gamla pariserhjulet, som lägger Wien för dina fötter.

Det är över 200 karuseller uppdelat på mindre barn och vuxna. En massa restauranger att välja på riktigt vackert att se på kvällen. Det blev winer snitsel och en potatissallad med grönsaker och vitt vin, gubben tog förstås öl. En trevlig kväll trötta men nöjda så åkte vi tillbaka till hotellet och avslutade med att sitta ute och ta en drink.

 

 

Vaknade på måndag morgon vid sjutiden tog en duschade sen så gick vi ner och åt sista frukosten äskade frukosten som hade allt att välja på man höll sig mätt länge på dagen. Packade i hopp allt och sen så bra det av till flygplatsen. Landade på Arlanda kl 15:15 Det ända jag inte gillar med att flyga är att jag får så ont vid landningen. Så i tisdags låg jag genomförkyld ont i kroppen bättre i dag men är fortfarande förkyld. Tyvärr så han vi inte med allt så det kommer att bli en resa till framöver. Riktigt rent och fint på gator och på tågstationerna. Något jag gillade var att dom hade hundpåsar utsatta i parkerna.

 

 

Onsdagen den 1 juni 2011 kl. 14:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010