Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Hemma igen

När vi mellan landar på Åland

 

Det blev en tidig avförd på lördags morgon 5:40 kom taxin för att köra oss till värtahamnen Där våran båt Silja Europa skulle ta oss till Åbo. Väl på båten så lämnad vi väskor, och begav oss till sjöfrukosten som vi skulle avnjuta. Finns inget golfare än sådan frukost på båten. Sen så begav oss till hytten för att sova granat timmar så vi skulle orka med kvällen.


Gubben när vi komm till Åland

Det blev kaffe och en enklare lunch under dagen och sen njöt vi av det vackra vädret på däck med en drink. Vi mellan landade på Åland innan vi skulle vidare till Åbo. Sen blev det en dusch och fixa till sig för kvällen. Vi skulle äta på À la carte vi började med en drink innan förrätten kom in. Till föräten valde vi västkustsallad som var hummer, flodkräftstjärtar, tomat och sparris så gott till vi valde rose vin till maten. Till varm rätt valde jag stekt gös med kräft-muslinsås och sparris och grönsaksstuvning och persiljerotspotatis. Gubben valde grillad sik med tillbehör. Sen var det en efterrätts buffé med en massa godsaker som vi provade mätta och belåtna så tog vi en promenad på däck.

 

När vi komm fram till Åbo vid 19:20

Sen blev det uppträdande på kvällen som vi tyckte var så där bra. Men ens kom ett bad som spelade en massa bra m låtar. Klockan blev runt ettiden då vi drog oss tillbaka för vi skulle upp vid femtiden. Båten kom i land runt sex. Det blev en taxi hem. Väl hemma så fick hundar mat och jag tog en tur sen så blev det sängen ett par timmar.

Solnedgång på havet

 Näst gång blir det kvälls tur, väldigt trevlig båt, härligt att ha fönster så man kunde se ut ro givande och vackert.

 

Söndagen den 31 juli 2011 kl. 14:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Åbo här komer vi

 

 

Silja Europa åker vi med'

 

En fredag med utflykt till Alby på Tyresö med hundarna riktigt tropik värme idag också. Sen åkte gubben och köpte lite kött för grillningen till middagen och jag städade undan hemma. Gullan var hos vet för klo klippning och vaccination. Sen åkte vi till dressman gubben köpte en ny skjorta och en snygg tröja dom hade rea.

 

Packa för resan till Åbo i morgon bitti tidigt men det är ok vi ska bra njuta och äta gott och se på folk.

 

Fredagen den 29 juli 2011 kl. 21:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Bad och sol

 

Det blev havet i dag,gubben och jag inga hundar fick följa med.Tre timmar i solen och ett dopp. Kycklingsadlad hade vi med oss. På vägen hem s¨tog vi en kaffe vid bondgården och köpte kol och ett gott bröd dom bakar själva. Sen fick vi middagsgäster son och barnbarn. Gubben körde hem dom efter middagen och tog vägen förbi återvinnings centralen med lite skräp som skulle kastas. Vi bokade en kryssning till Åbo till lördagen. Ett bra avslut på semestern god mat och avkoppling blir det. Sonen tar hand om hundarna.

 

Onsdagen den 27 juli 2011 kl. 23:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kväll igen

 

 

I dag var det kvalmiga värme tillbaka igen. Gubben åkte till landet för att koppla in vattenberedaren som har varit inne på lagning. Och passade på att fiska lite också. Jag badade båta hundarna och sen torkade. Nu är dom mjuka och luktar som två blommor. Sen fick köket sig en omgång så nu skiner det. Träning so alltid på gymmet svettigt idag men skönt efteråt. Resten av kvällen är bra villa.

 

Tisdagen den 26 juli 2011 kl. 21:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kantareller i skogen

 

Det blev en 11/2 timme i skogen hittade lite kantareller. Skönt idag när det är normal värme och en skön vid som sveper in. Nu blir det bra en slappa kväll framför tv med en kopp ingefära te och ett äpple.

 

Söndagen den 24 juli 2011 kl. 19:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Söndag vila

 

Två dagar med klibbig värme då man inte orkade något alls. Så är det skönt med friska vindar idag som är svala. Regn och åska har vi också haft. I fredags så hade vi vänner över på kaffe och nybakt det var ett par trevliga timmar. Gubben har varit hos svärmor i går och åkt ditt i dag också för att avsluta staket bygget.

 

 

Solen skiner idag med det är stormbyar ute. Så vi flög nästa på morgonrundan. Ingen träning idag på gymmet känner att vi behöver en vilodag har varit ganska mycket nu. Gubben har nästa en vecka var på semestern sen börjar jobbet igen. Så sista veckan blir det någon restaurangbesök en tur till hötorgshallen att se om det finns något gott att köpa. Och om vädret blir ok så blir det bad vid havet också.

 

 

Ska tvätta lite torkar bra i viden idag. Och skriva i hopp informationen om min släkt. Fick jätte bra info från Österrikiska ambassaden var jag kan vända mig.

 

Söndagen den 24 juli 2011 kl. 11:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Rengnet hittat hit

 

Vaknade till en mörk och regnig morgon. Regnet har hittat hit efter lång tid av sol och torka. Så i dag blir det bullbak och sommarmuffins med bär. Får kaffe gäster i morgon. Lotta var och reh simmade i morse halv tio innan dom går på semester. Så nu blir det två veckors uppehåll för henne. Jag och Gullan tog en promenad medan det var uppehåll. Ska också ta andra badrummet och sen blir det träning som vanligt på gymmet.

 

Torsdagen den 21 juli 2011 kl. 10:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Nu är jag tillbaka

Björnarna njuter av sitt bad i värmen.


Då var jag tillbaka igen haft lite att gör. Njutit av barnbarn sen i måndags. Det blev tre timmar på skansen i går kanske lite för varmt kan tyckas. Men det var en roligt dag för min lilla solstråle. Synd att det inte finns så mycket djur längre på skansen. Men det blir en tur innan sommaren är slut till Eskilstuna djurpark. Efter en dag på skansen så blev det middag får pulten och sen så åkte vi och lämnade honom till mormor. En stor ballong fick han också en bil valde han. Sen bar det av till träningen var ganska mör sen när man kom hem. Slöade framför tv och sen var det god natt.

 

Mina bil killar.


Ännu en var dag fick jag känna på när vi gav oss ut i skogen i morse. I dag ska jag åka och köpa krukor och jord. Ska också ta tag i badrummen och ha hudvård. Måste plock ner bären också. Lite att gör med det är ok.

Ha nu en skön onsdag

 

 

Onsdagen den 20 juli 2011 kl. 10:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Trött och slö

 

Då var denna dagen till ända. Ett hårt pass på gymmet och en studs konditions efteråt på löpbandet, så känner jag mig nöjd och trött nu.
Matten smakade gott som alltid efter tränings passet fisk sopp med gott bröd satt fint. Dom har inte mycket kvar nu på staketet. Gubben tog en blid det blir jätte fint. Det var dags att byta nu. Huset är byggt 1921.
Jag tror att jag går och knyter mig i morgon bär det va till affären för storhandling och på eftermiddagen ska vi hämta barnbarn.


God natt

 

Söndagen den 17 juli 2011 kl. 21:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Sol och värme tillbaka

 

Sol och värme har hittat tillbaka igen toppen. Frukost i sängen i dag också men inte så sent som dom andra dagarna. Gubben och äldsta sonen fortsätter med staketbygget hos svärmor. Han passar på nu för på måndag börjar sonen att jobba igen. Jag och hundarna tog en timme i skogen så nu sover dom gott. Kaffe och jordgubbar intas på altan.

 

 

Sen så blir det en cykeltur till affären få att komplettera till fisksoppan med saffran som ska bli till middag. I dag blir det träning vid fem tiden då gubben kommer hem och sen middag i stället. I morgon eftermiddag ska vi hämta barnbarnet han ska sova över för på tisdag bär det av till skansen för första gången för honom. Ska bli roligt.

 

 

Söndagen den 17 juli 2011 kl. 11:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stillsam lördag


God förmidag

Här skiner solen och sen går den i molnen ingen regn. Svalare idag. Sovmorgon idag också till halv nio skönt sen tag jag frukosten i sängen. Gubben åkte i väg vid halv tio och hämtade sonen dom ska fortsätta att med svärmors staket. Hundarna har fått sin morgon runda. Så nu är det kaffe och sen ska jag fortsätta att söka släkt på dom sidor jag fått av en vän.

 

Lördagen den 16 juli 2011 kl. 10:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Datorn har jag suttid vid mest hela dagen.

 

I dag har det värkligen blivit datorn som har tagit plats. Sökt för att kunna söka rötter på min släkt. Vet att det tar tid men det är ännu mer kärvade när man inte har släkt i Sverige. Har kontaktat olika forum som jag har fått tips om. Får se om det ger något resultat.Funderar på att kontakta Österrikiska ambassaden.

I dag har gubben sköt markörvisen n med hudar och handling skönt.
Middagen har jag stått för i dag blev det helstekt kotlettrad i ugn med potatis, morötter lök, vitlök, paprika, fänkål. Till efterrätt bakade jag en Chokladkaka med vispgrädde och jordgubbar

 

Fredagen den 15 juli 2011 kl. 18:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Rengnet komm till oss

Det kom en del regn under natten. Det första riktiga regnväder vi haft på veckor. Så blommor och gräsmatta gillade läget. Det blev en rejäl sovmorgon för mig Sov till hal tio. Sen fick jag frukost på sängen så jag blev kvar till 11. Gubben tog hudarna på en långpromenad.

 

 

Solen har tittat fram blad dom mörka målen får se om det blir mera regn under dagen. Det blåser en del inte lika varm som det har varit. Gubben och sonen fick ställa in staket bygget hos svärmor för att det kom regn. Får se om dom kan åka ditt i morgon. Lite handling och sen bra ta det ungt i dag. Ska fortsätta med släkt trädet.

Ha en bra fredag

 

Fredagen den 15 juli 2011 kl. 11:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Planterat så det ståt härliga till

Här har det planterats sticklingar som kom idag. Ska bli roligt med lite mera blommor i all det vackra färger. Älskar blommor. Gubben har nu plockat 15 l på en buske med det är runt 10 l kvar på den busken sen är det en vinbärs buske till. Tur att vi har en frys i förrådet där går alla bär och bakverk in. Gräsmattan är klippt det komma några regn stänk här på kvällen. Nu ska jag fortsätta med mitt släkt träd får se om jag kan hitta flera

 

 

Doft sweet minosa

 

 

 

Ängla pelargon

Höstanemon Margarete

 

Julros

 

Torsdagen den 14 juli 2011 kl. 21:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Tillbaka

 

Då var man tillbaka igen. Känner som jag inte riktigt hinner med bloggen på sommaren med jag skriver när jag har lust och känner för det. Har gjort ett släkt träd med dom uppgifter jag har fått nu. Så får vi se om jag kan gå vidare. Inget bad väder i går och idag tycker jag sköna svala vindar idag passar mig bra. Gubben och sonen var borta hela dagen i går det går framåt med staketet hos svärmor. I dag blev det träning på gymmet och en timme i skogen med hundar. Så jag har tränat en del känns det som. Kålpudding till lunch rester från i går gissa om gubben äter med god aptit något han gillar.

 

Sonen har kommit hem efter ett par sköna dagar i Norrtälje hos kompisens landställe. I dag är det Lottas sim reab vid halv fem. Gubben sköter det och jag ska göra lite annat under tiden. Om det inte blir ränn i morgon så kommer gubben och sonen att fortsätta med staketet.
I dag blir det kyckling till middag och en frukt sallad till kvällen

 

Torsdagen den 14 juli 2011 kl. 15:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Havet och träning

Gålö idag.


Inte så varmt idag men solen skiner runt 23-24 grader. Vi åkte i väg vid halv tio till Gålö med lunch, kaffe och hundar. Inget badade i dag blåste för mycket men skönt ändå. Lek med bollen för Lotta och en skön promenad. Vi möte en huggorm som låg mitt på stigen som hade svalt något djur. Så jag tog hundarna upp i skogen. Jag bara inte gillar dom. Det blev två timmar vid vattnet.

 

Lotta vid havet


Väl hemma så packade vi våra tränings kläder för ett hårt pass på gymmet och ett kvar på löpbandet. Trötta och hungriga blev det pyttipanna. Mat smakar alltid så gott när man har tränat. I morgon ska gubben fortsätta hos sin mamma han tar med äldsta sonen så att dom blir klara. Här är det klar med inglasningen skönt.

 

Tisdagen den 12 juli 2011 kl. 17:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bär och svamp

Kantarreller jag hittade i dag

 

Det blev 11/2 i skogen idag hundar gubbe och jag. Hittade en del kantareller som jag smörstekte med vitlök till köttet got. Blåbär blev det också men det är dåligt med det tyvärr. Men till frukost i morgon röker det nog. Varmt var det fast inte solen lös. Lotta han med en timmes vila sen bar det av till sim rehab. Med gubben och hon var där så bakade jag dubble satt av rimbobulla. Gubben plockade efter middagen 5 liter röda vinbär det syns inte att han har plockat. Är säker en 40 liter på en buske bra. Hallon har jag i massor i år så jag plockar nu efter som dom blir mogna. Dom ska vi njuta av under vinter halvåret. Altan är klar för nu. Ett fönster till ska på plats med det kommer inte fören i augusti. Men det stora jobbet är klart. Nu så säger jag god natt

 

Måndagen den 11 juli 2011 kl. 23:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Måndag och målnigt.

 

 

Blev en sovmorgon var trött från i lördags orkar inte riktig med dessa sena nätter längre. Det blev en tur till Willys för att fylla på det som var slut. Vi hade jätte trevligt med god matt och dryck och en massa skratt.

 

 

Har börjat att plocka hallon och ska ta ta i vinbären det lär ta ett par dagar att block dom två stora buskarna. Gubben och jag sa ta en sväng till skogen för att se om kantarellerna är upp och plocka lite blåbär. Så får hundarna också springa lite gran. sonen som bor hemma har åkt i väg ett par dagar till en väns landställe.

 

 

Gubben var hos sin mamma hela dagen i går han håller på att sätt ett nytt stake. Inglasningen av fönstret är klar nu och ny golvplanka är lagt. Lite finjustering och jag ska städa upp sen så kan vi njut av det. Baka ska jag också göra gubben ska i väg vid halv fem och simma med Lotta.

 

Måndagen den 11 juli 2011 kl. 13:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Är tillbaka

Farfar och William på Gålö havsbad


Då var man tillbaka igen efter två dagar uppehåll. I går var vi vid havet hela dagen med söner och barnbarn. Det blev Gålö havsbad. Riktigt varm i vatten så bada det gjord vi i massor.

 

Invigde nya båten med farfar.


Gubben har börjat med inglasningen av dom två fönsterna som ät kvar av arbetet. Jag fick mitt efterlängtade papper från startarkivet om mina föräldrar jätte roligt att läsa. Jag kan förstå dom på tv som söker sina rötter att dom blir rörda till tårar så känner jag också. Nu har jag lite mer att gå¨på när det gäller mina mor och far föräldrar. Plus att jag har ett land till att söka i Tjeckien där min far bodde från han var 8 år till han var vuxen. Det ska bli en spånade resa.

 

I kväll blir det grillning hos goa vänner. I dag är det sol ömsom molnigt men varmt. Inget badade i dag skönt att vila från solen. Sill lunch blev det idag sen så blir det duschning och en trevlig kväll med vänner.

 

Lördagen den 9 juli 2011 kl. 14:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Son och barnbar har åkt hem

Det blev en trevlig dag. Dom kom vid 12 tiden då åt vi lunch och fikade. Sen så ville William bada fisk som han är i vattnet. Lite pippi långstump på DVD som han älskar. Sen så gick vi till sandlådan en stund för att gräva och leka. Farfar kom vid fyra tiden hem då blev det grillning. Och sen min hemma gjorda glass som sonen älskar med jordgubbar.

 

Dom fick med sig vinbärssaft, pannkakor och jordgubbes/rabarbermarmelad. Farfar skörd hem dom, dom skulle förbi mellersta sonen för att hämta stolar till balkongen. Vi bokade att om solen skiner på fredag så bär det av till havet. Ännu en mys dag då tillsammans. Sen har vi bokat in att vi ska ha barnbarn över natten och då åkt till skansen.

 

Onsdagen den 6 juli 2011 kl. 19:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Solen är tillbaka

Då var solen och sommaren tillbaka igen. Inget hav i dag, Besök av barnbarn som ska inviga sin nya pol med nya båten. Det blir altan hela dagen fika grillning i solen. Har gjort sonens favorit glass med digestiv. Recept kommer på den. Gubben ska åka till sin mamma ett par timmar för att börja med staketet där. Får se när vi får upp resten av fönsterna till ute rummet.

 

Onsdagen den 6 juli 2011 kl. 10:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Fuktig och sol fritt.

Fuktig och sol fritt idag. Myggen gillar en när man är ute i skogen. Det blev en timme i dag med vovvarna. Vi fock våra inglasnings fönster i dag. Så nu har gubbe lite att göra det är två stora skjutbara fönster som ska på plats sen är hela altan inglasad. Just nu så intar jag en kopp kaffe sen blir det lunch. Sen ska gubben och jag träna och jag ska träffa sjukgymnasten för en omgång till med akupunktur.

 

Få se om det blir lite mer bak idag och en omgång med damsugaren sen. Gubben ska hem till sin mamma i morgon för att snickra ett nytt staket och själ ska jag rå om äldsta sonen och barnbarn. Hopps på sol i morgon så vi kan inviga hans nya pol.

 

 

Tisdagen den 5 juli 2011 kl. 11:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Måndag

Vilar lite efter all bolkastning

 

I dag är det inge sol men varmt och vindstilla. Ha kom lite regn tidigt i morse såg jag. Eftersom jag inte sovit så mycket i natt så är man lite seg idag. Vi åkte i väg till Stensunds gård och gick den rundan på 3,3 km. Var lagom för det var riktigt kvalmigt när det inte blåste stod still i luften. DU har kaniner där när vi kom som är till salu i stor bur. Vem tror ni vill häls jo hundarna. Dom äskar alla djuren. Så dom små ungarna med mamma kom fram titt där stod dom och sniffade på varandra Lotta börja att pippa tror att hon var mamma skulle ha en bebis. Dom var så söta ihop.

 

Var är bollen

Eter en tur så avslutade vi med vatten till tjejerna och åkte hem. Där blev det lunch och kaffe på altan. Lite dator och gubben håller på att mäta för att åka i väg och handla virke till en ny stolpe och en överliggare till resten av inglasningen. Skjutfönsterna kommer i morgon.

 

Husse och Gullan njute av vidarna i värmen.

 Vi var ju på Djurgårdsbrun i går och åt grillbuffel. Det var trevligt att inte behöva ha bilen med. Rörigt i stan med alla turister bilar tycker jag. Tyvärr så var bluffen igen hit kall mat och en personal som jag tyckte var stroppiga. Dom fyllde inte på nät det var slut så en del saker kunde man inte smaka på. Tummen ner för oss. Gubben påpekade angående maten så dom drog av 250 från notan. Sen bra det av då stannade vi på ett ställe och tog ett glas vi och öl innan vi tog tåget hem. Vi hade trevlig trots maten mycket skratt och prat som alltid.

 

Måndagen den 4 juli 2011 kl. 14:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En varm men toppe dag

Det blev Gålö på eftermiddagen.


Vi orkade varken jag eller gubben eller hundar gå någon runda utan att det fanns vatten. Så vi  valde havet där vi gick lägst vattnet och sen stannade vi i en trevlig vik där hundarna badade och vi också. Vi njöt av eftermiddagen.

Det är så härligt att se Lotta hon var först i i vattnet. Från att inte vara vatten hund så älskar hon det nu

När vi kom hem efter den sköna eftermiddagen vid havet så fick hundarna mat och vi åkte i väg till Kina restaurang får middag det är sådan jag gillar när man kan gör det spontant. Det blev god mat efterträtt och kaffe så nu är man mätt och belåten. Gubben är en sväng hos mellersta sonen för att hjälpa honom med lite saker.
Nu blir det sommar krysset och sen så blir det en skön kvällspromenad med hundar. I morgon ska vi med goa vänner ut och äta på Djurgården.

 

Lördagen den 2 juli 2011 kl. 19:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God morgon

Enu en riktig varm morgon. Frukosten avklarad och gubben är ute en sväng med hundar. Vid 11 tiden så åker vi i väg och svettas en timme på gymmet. Sen blir det lunch och duschning. Det blir en utflykt senare med hundarna till Stegsholms Gård som ligger på Gålö. Det blir en runda på 3,3 km och avslutar med en fika på deras kaffe där dom bakar allt som dom säljer.

 

Lördagen den 2 juli 2011 kl. 10:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 
 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 
  


 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&