Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Tallinn nästa

 

I dag bär det av till Tallinn ska bli både skönt och avkopplade. I morse stack vi till skogen gubben och jag och hundarna med svampkorgen det blev 5 kg svamp. Som nu är resande och förvällda. Lite packning kav sen blir det duschen. Solen skiner det är precis så man vill ha när man ska ut på havet.


Önskar all en trevlig hel återkommer på söndag.

 

 

Fredagen den 30 september 2011 kl. 12:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Recept på Torsk med kaviarsås

500 g torsk, sej eller anna vit fisk.

salt

ca 1dl ströbröd

matfett

21/2 dl mellangrädde

1 dl lättrökt kaviar

salt, peppar

1 dl finhackad purjolök

3/4 dl finhackad dill

 

Garnering:

2 kokta ägg

2 msk finhacksd dill

 

 

Till servering

kokt potatis

 

1. Skär torsken i 4 cm breda bitar och vänd dem i lättsaltad ströbröd.

Stek fisken lätt i rikligt med matfett. Den ska inte vara genom stekt. Lägg den i en smord form  ungsfast form. 

2. Vispa i hop grädde,kaviar, salt och peppar. Tillsätt purjolök och dill. Häll röran över fisken och grädda i 225 grader i 15 minuter.

3. Hacka äggen smått. Strö ägghacket och dill över torsken servera med potatis och sallad.

 

 

 

 

Torsdagen den 29 september 2011 kl. 22:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Kväll

 

Då har denna dagen också gått till sitt slut. Vädret har varit somrigt. Köpte mig en ny topp på Kaphal som jag täkt e ha på mig till båten fick den 50 kr billigare sån gilla jag. Middagen i dag var nog det godaste jag ätit utan att skryta. torsk med kaviarsås ska sätt in receptet först gången jag har gjort det. Lite pyssel här hemma så allt är ok innan vi åker i morgon eftermiddag. Packat lite har jag gjort. Resten tar jag i morgon. Gubben var på nacka forum med son som handlade lite nys snygga tröjor. Jag får kolla in dom sen.

 

Önskar all en god natt

 

Torsdagen den 29 september 2011 kl. 21:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En bra torsdag


 

 

En bra dag som det känns. Hudar har varit ute å sin morgonrunda och kaffe har jag druckit. I morgon bär det va till Tallinn och extra roligt n u när det b lir ett toppen väder. Kan man stå på däck när båten ger sig av på eftermiddagen. Ska ha kameran med mig vi ha en lite digital kamera som inte tar så mycket plats.


I dag ska jag till Port 73 som ett va våra nya centrum heter vid Coop. Fick en värdecheck från KappAhl se om jag kan hitta någon stickat kanske. Ska in på Copp också för att komplettera till middagen som idag blir torsk med kaviarsås. Nytt recept jag hitta som jag ska prova. Ska också testas ett recept på chokladrutor med pistagenötter. Hämta in lilla rullväskan och pack lite för resan.

 

Yngsta sonen ska till tandregleringen för att spänna sin tandställning. Han kommer troligen att bli av med den tidigare än beräknad för det har gått så fort. Mellersta sonen ska med pappa åkt till Nacka forum på eftermiddag för att köpa lite kläder, samma butik där jag brukar handla den finns bra där. Sen blir det eventuellt en pub afton för gubben med jobbet. Själv ska jag svettas på friskis i kväll.

Ha nu en bra dag och hopps solen lyser på

 

Torsdagen den 29 september 2011 kl. 09:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Städnigens tecken

 

I städades tecken har min dag varit. Skönt nu när det är klart. En skön dag för övrigt riktigt varmt i luften. Efter middagen så kåte vi och hämtade son med barnbarn för in köp på Willys. För min del var det en del komplettering och lite bra mat till yngsta sonen när vi är borta. Lite bus blev det också i affären med barnbarn han gör en så glad den lilla solstrålen.

 

Vi körde hem dom. Väl hemma så tog jag tag i att baka lite bulla det blir kanelbullar men kall jästa. Ska snart sätt resten av mjöl, smör och salt. Riktigt smör kan man tyvärr inte få just nu i affärerna kommer inte riktigt i håg varför. Sen så blir det att baka ut och sen ska dom stå i två timmar helst. Då lägger jag mig i ett sköt bad. Sent bakade men det är inget på tv fören kl nio då kan jag gå i mellan.

 

 

 

Onsdagen den 28 september 2011 kl. 19:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Skogens skörd

Morgonens skörd

 

Lite bladat väder här hos mig sol i morse sen försvann den runt 13 grader när jag gav mig iväg ut. Nu ser jag att det blåser , ser ut som om det kommer regn. Svamp i massor skulle kunna vara ute i timmar med det blev 11/2. Det blir några påsar till med svamp. Ska förvälla dagens skör gel lite till sonen som han kan ha i frysen. Brukar ha så jag klarar mig till nästa höst.

 

I dag ska hemmets vår få sig en genomgå. Badrummen, och ett par tvättmaskiner som också ska få gå dammsugning och kanske baka lite frallor. Sen får jag se vad dagen har mer att bjuda på. Nu är det bra två dagar kvar till vi åker så jag ska tvätt upp en del som jag ska ha med på resan. Plocka fram pass och kamera. Och se till att sonen har mat som är lätt att lag när vi är borta. Funderar också på att göra lite hundgodis till mina sötnosar.

Önskar er en trevlig onsdag .

 

 

 

 

Onsdagen den 28 september 2011 kl. 11:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Vilket väder

Min gula vackra doftande ros som blommar för fullt

Tack snäll Basse-bus för dom fina orden dom värmer gott. I dag har det gått i träningens tecken. Besökte gymmet nu efter två veckors uppehåll. Tog cyken så det blev 12 km tur och retur, sen fick vovvar en tur i skogen också. Måste passa på när solen skiner och det är varmt ute. Så idag har jag inte legat på latsidan.

 

 

Fick ett samtal i morse innan jag gav mig i väg till gymmet. Det var min snäll tandläkare som hade hittat något på plåtarna på en gammal rotfyllning. Det finns tydligen en infektion eller inflammation kommer inte håg vilket. Till saken hör att han inte vill att jag ska bär på det så nu blir det att borra upp tanden och rensa kanalerna. Och sen lägga i så att det läker ut ska då gå med det i två mån sen så blir det permanent fyllning. Det ända positiva i historien är att det inte kommer att göra ont det är döda vävnader eftersom tanden är rotfylld. Får väl se vad det kalaset kommer att kosta.

 

Tisdagen den 27 september 2011 kl. 14:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Känner mig så ödmjuk

 

Tack snäll bassebus jag blir så glad tänk att du vill gem mig det. Award för mig betyder det väldigt mycken och är speciellt. Jag är en tjej med dyslektiker som har vågat att skriva blogg och vuxit med det tack snäll du.

 

Dagen har flutit på med både det ena och andra. Tandborstning och fästing borstagnig det idag. Båda hade en varsin som satt vid öronsnibben. Vad jag hatar dessa kryp som för mig bra ställer till skada. Damsugaren fick också jobba det jobbar lite extra just nu får lotta håller på att fäll allt underhull. Fast jag borstar varje dag så tar det aldrig slut ända nackdel med pälsbomber hundar. Tur att det bra är två gånger per år. Gullan har gjort sitt tidigare.

 

Fotot lite blommor på tomten som ni kanske ser roligt tycker jag. Friskis passet var så skönt rensar huvudet på allt det behövs i bland. Musik gör en så glad man orkar så mycket. Gubben kom hem sent vid nio tiden bowling och sjukgymnast för honom. En kopp kamomill te blev det i kväll gott var ett tag sen jag drack det.

Önskar all en frosta trevlig kväll

 

Måndagen den 26 september 2011 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Måndag med nya utmanigar

 

Då var det måndag igen. Har väl inte något riktigt inbokat förutom att dammsuga och sätt på en maskin tvätt. Det blir att e- maila i väg ett brev till arkivet i Österrike för fortsatt för min släktforskning.

 

Gubben kommer inte hem fören senare dom ska spela bowling och själv blir det ett trängnings pass på frisisk i kväll. Bra väder lite sol och ganska skönt ute, vi har redan varit ute på morgonrundan.

Ha nu en bra måndag

 

Måndagen den 26 september 2011 kl. 10:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En riktig bra dag

 

Vilken dag sol och riktigt varmt. Jag struntade i dansen och tog mina hundar till skogen och njöt av det vackra varma vädret. Man får passa på medan det är så fint. Inga fönster blev putsade heller. Jag satsade på mig själv att bra var och njuta av dagen. Känns som veckan har varit fullt upp ändå. Känner att jag ska börja att sätt mig själv först ett tag. Det behöver jag för att må bra. Önskar alla l en trevlig fortsatt bra kväll.

 

Söndagen den 25 september 2011 kl. 22:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Söndag

 

Då var det åter söndag. Det blev sent innan jag kunde slita mig från nya rummet. Men vad gör det jag kunde sova ut i dag. Satt och benade ut en del dokument jag fått från Österrike på min mammas sida. Tar lite tid då all är på tycks och det är många år sen jag pratade och läste språket. Men tar man det i små stycken då går det bra. Jag har ett översättnings program men tyvärr så översätter det inte korrekt och vissa ord översätter det inte alls då blir det mer pyssel. Är en bit på väg nu har kommit ända till min mormors, mormors mor. Och även fått levande släkt på min mors sida. Som jag så småningom kommer att ta kontakt med. Släktträd växer skata med säkert. Roligt är det.

 

Gubben har åkt till sin mamma för att göra klar det sista på staketet. Skäl ska jag på ett pass latin idag. Men först på eftermiddagen. Det blir lite framkallning med fotoskrivaren när gubben har halat nya fotopapper.

Önskar alla en trevlig söndag.

 

Söndagen den 25 september 2011 kl. 11:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Mätt och belåten

Mätta och belåtna är vi nu efter den goda middagen. Det blev smörstekt torsk med vinsås och pressad potatis och ett glas vitt. Sen blir det äppelpaj och vaniljsås till kvälls tv. Känns som en bra dag med det vackra vädret hopps nu på bra väder i morgon för då ska jag ta tag i fönsterna. Tar allihopa. Resten av kvällen blir i vilans tecken känns som jag har varit i farten nu ett tag. Väntar på att mina nöter ska bli klara i ungen sen blir det duschen och slöa.

 

Lördagen den 24 september 2011 kl. 18:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Full fart idag också

 

Vaknade i morse vid niotiden av att solen sken in. Gubben sov så jag fixade i ordning frukost som han skulle få på sängen. Det är torts all hans födelsedag idag. Det blev en bricka med lite gott och en blomma och kort. Sen så fick han öppna presenter. Sen bar det av till Gålö med hudar och svamp blev det också massor både gula höstkantareller och massa svart trumpet.

 

 

Väl hemma så satt gubben igång att sätt i hopp databord det är alltid lika spånade med alla dessa delar så att det inte fattas något. Allt fans. Jag tog tag i tomten gräset behövdes klippas och sen så fick vinbärsbuskarna sig en beskärning också. Allt som ska kasta bra jag fram till framsidans altan. Känner mig riktigt nöjd med rummets helhet. Här kommer jag att trivas. I dag ska jag bjuda gubben på fiskrätt och sen blir det äppelpaj med vaniljsås.

Önskar all en skön lördag

 

Gullan poserar Gålö i dag

 

Lördagen den 24 september 2011 kl. 16:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Då har jag hittat hit

Detta bor blev det. Det har gått i affärens täcken förut när jag har varit ute med hundarna. Började dagen med att cykla ner till handen där vårta stora centrum ligger. Möte en gamla skolkompis vi stod och pratade ett tag sen så möte jag upp sonen . Vi åt lunch i hopp på Grekisk restrang och surade ett tag. Ja hade på vägen ner åkt förbi djuraffären och en butik som heter barntillbehör som säljer allt från barnvagnar till kläder och leksaker begagnat. Jag köpte en jätte fin vinteroverall såg nästan ny ut för 200 kr. 2 par långkalsonger en två tröjor och ett par vantar för 325 kr. Hade med mig hembakta bull och lite annat till sonen som uppskattades. När han och jag skildes åt så var det tags att köpa födelsedags present till gubben. Det blev två tröjor och en skjorta som jag tycker är jätte tuff.

 

 

Sen blev det ett besök till Kaphal såg att dom hade 25 % på all byxor och jag vill så gärna ha ett par mörkblå jeans. Så jag provade och hittade ett par på en gång bär kan man hitta byxor. Sen bar det av hemmot en kopp kaffe och sen en skocks promenad med hundar. När gubben kom hem så bar det av till Ikea där bord stol och stekpanna inhandlades. Känns att man har varit i gång hela dagen. Skön att ha det gjort.

 

Fredagen den 23 september 2011 kl. 22:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Stolen och eventulet detta bord

 

 

 

Torsdagen den 22 september 2011 kl. 22:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Då har dagen gått igen

Lotta är en livsnjutare bra för mig

 

Dagen har gått som alltid fort. Nya gardinkappan i köket är uppsatt löparen ligger på köksbordet. Blev riktigt fint. Ska ta kort i morgon så får ni se. Sonen kom inte han hade somnade efter jobbet han känner så så trött just nu jag han missade mammas goda mat. Vi ska mötas upp imorgon i Handens centrum ta en lunch i hopp. Gubben och jag åkte till Jysk efter middagen för att se vad dom hade i bord och stolväg till mitt nya kontor. Dom hade en del men vi har bestämt att vi åker till Ikea i morgon efter jobbet och ser deras utbud en stol som jag har sett på nätet vill jag ha. Så får vi se om det blir databord också. Vi ska köpa ett nytt vardagsrumsbord till mellersta sonen också. Sen blir det middag på Ikea.

 

Å lördag fyller gubben 49 år så imorgon ska jag köpa present. Det blir bara vi jag och son och gubben så jag ska göra fisk och en god choklad efterrätt Gubben är inte så förtjust i tårta.

 

 

Torsdagen den 22 september 2011 kl. 20:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Då var man här igen

 

Då var man här igen efter dagens sysslor det blev två timmar i skogen idag. Passade på när det var så bra väder vi möte lite sheltis kompisar både på ditvägen och hemvägen. Sen fick jag ta tag i dammsugningen eftersom Lott fäller så får den jobba lite mera än vanligt. Till lunch blev det grönsakssoppa och bröd. Sen hämtade jag mitt paket från jotex med nya gardiner och en löpare till köket, badrumsmats och nya sängkläder och badlakar.

 

Sol och regn just nu riktigt växlade väder. Ska ta tag i hundarnas tandborstning och stryka gardinen och löparen. I kväll kommer äldsta sonen för att äta middag utan barnbarn som är hos mamma. I morgon så blir det att köpa bord och stol till mitt nya rum.

 

Torsdagen den 22 september 2011 kl. 14:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Denna blomm är jag


 

 

 

 

Du är en Snapdragon
Bus är ditt andra namn, men din första är vän. Du är riktigt upptågsmakare som älskar att göra andra människor att skratta."

 

Onsdagen den 21 september 2011 kl. 20:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Dagen har gått

 

Då var det kvällen mörkret kommer tidigare och tidigare. Äppelsaften blev jätte god det kommer jag att gör igen. Hade 3 kg äpplen kvar blev en flaska saft. Rimbo bullar i masar som nu ska fylla frysen och sen magarna. Grönsakssoppa blev det idag och gott bröd till satt fint i dag när det är mörkt och regnigt. Det blir ett bad och sen ska jag se den nya svenska serien som börjar på tv 1 vid 21 tiden.

 

Onsdagen den 21 september 2011 kl. 18:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Telefonsamtal

 

 

Vaknade till en mörk morgon hänger regn i luften. Morgonrundan avklara ingen långpromenad i skogen. Den tar jag på eftermiddagen. Det blev två samtal till läkaren en till vårdcentralen och en till Huddinge ortoped. Då var det klar. Kollade e-mail och där fans ett spände från Tjeckien. Där jag fått lite mera uppgifter på pappas sida. Roligt för varje pusselbit jag kan få i hopp.

 

 

 

I dag blir det baka av rimbobullar och äppelsaft ska jag prova på. Tvätt lite och småplocks. Sen blir det en tur med hudar till skogen.

 

 

Onsdagen den 21 september 2011 kl. 10:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

21:29

Nu har jag äntligen tid för att sitta en stund. Jag valde bort dator idag för att njuta av skogen med hudar och plaska omkring med mina nya gummistövlar. Så glad att jag äntligen skaffat mig ett par, sköna är dom också. Huset har fått sig en genomgå av damsugaren och invigt nya moppen och hinken gick lekande lätt. Även badrummen skiner.

 

 

Sen bar det av till centrum med cykeln för att hämta pengar till vinet jag skulle få köpte också en ram till det fina tackkortet fön bror och svägerska som ska ramas in. Sen kom svägerska för att lämna vinet på vägen hem. Hon jobbar på Mio möbler i handen men bor på Dalarö.

 

Sen satte jag mig en stund och översätt det ag har fått från Österrike av statsarkiven på min e-mail innan gubben kom hem. Sen så åkte vi till ÖB för att i handla hygienartiklar och tvättmedel och sköljmedel. Behövdes fyllas på. Sen blev det middag som idag blev raggmunkar och stekt fläsk och rårörda lingon got vill jag lova. Sen blev det favorit programmet vem tror du att du är. Och nu är jag här

 

Tisdagen den 20 september 2011 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Då var man klar

 

 Då var man klar för idag. Mellersta sonen var med också för att handla. Det blev ett stopp vid Jula där vi köpte en musmatta ergonomisk till sonen, energi lampa. Sen blev det Coop där jag köpte mopp med hink dom hade en kampanj. Nya gummistövlar som hade kostat 300 fick jag för 149 kr. Så nu kan det regna hur mycket son häls. Sen bar det av till Willys för storhandling. Vi var väl hemma runt nio tiden. Då är det bara ÖB och djuraffären kvar i morgon. Ingen träning i morgon städning och skogen som gäller. Pratade med min lille bro han har varit i Tyskland i helgen för att köpa hem lit drick. Så nu ska jag få vitt vin 3 liter bra att ha hemma.

 

Måndagen den 19 september 2011 kl. 22:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

En trevlig dag

 

Känner mig nöjd med förmiddagen. Allt var ok med mina tänder fick beröm att jag sköter dom topp bra. Väldigt lite tandsten. Så jag blir kallad näst år i september. Skönt att ha det avklarad. Gubben och jag åte en gud lunch och sen så kåte han till jobbet. Klar jag skull in i min favorit affär där jag köpte två snygg toppar och ett par sweatsbyxor. Sen blev det kicks där jag köpte Lily duschcrem som doftar liljekonvalj har bady lotion doftar så gott. Sen var jag inne på hälsokost och köpt tabletter och fick en present på hudvård.

 

 

 

 Nu ska jag ge mig i väg till friskis för ett gympa pass sen blir det middag och stor handla full far här idag.

 

Måndagen den 19 september 2011 kl. 16:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Mörkt och regnigt

 

Vaknade vid sjutiden medan gubben och son sov gott. Jag och hundarna åt vår frukost och sen så var det bar att ta på sig regn kläderna och ge sig ut. Skönt att man har hundar som gillar alla väder. Gubben är ledig nu på förmiddagen han ska köra mig till tandläkaren som jag har i Nacka och efter ska vi äta lunch där. Sen åker han till jobbet och jag blir kvar för att shoppa lite kläder. Jag tar bussen hem ska en sväng till vårta centrum i Handen och sen till djuraffären.

 

Måndagen den 19 september 2011 kl. 08:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Här dansat och svettats

Kan bra säg att jag är en dans tjej som älskar musik i all former. I dag satt stegen bättre det är värdens drag i salen då är vi runt 100 st. Som svetsa och har så roligt. Så skönt att vara tillbaka på friskis som jag hart saknat och att ryggen håller det är så kul. Svettig och var cyklade jag hem med humöret på topp. Gud vad hungrig man kan bli när man förbrukar så mycket energi.

 

 

 

Söndagen den 18 september 2011 kl. 18:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Söndag utan sol

 

I dag blev det en lång sovmorgon men det kan vara skönt i bland. Solen lyser med sin frånvaro men det är rätt skönt ute. Frukost och morgonrundan avklarad. Kaffe och dator en stund. Innan jag ska förbereda middagen. För idag är det dans igen och man bör vara där i tid om man ska få plats såg det föra veckan.

 

Nu är frysen avfrostad och rengjort sköt. Det har fått stå hela natten då är det bra att ha en frys till som vi har i förrådet. Där man kan lägga allt under tiden. Det ska plockas in när frysen har fått varit i gång en stund. Gubben håller på att rensa blad gamla cd skivor och sen sak han kasta allt vi rensade i går.

 

Söndagen den 18 september 2011 kl. 11:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

English muffin

Ingredienser

15 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
7.5 dl vetemjöl special

1 dl polenta

 

 

Gör så här

1. Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.

2. Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.

3. Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

5. Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).

6. Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.

7. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.

8. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
 

Jätte goda ska vi ha i kväll  till filmen

 

Lördagen den 17 september 2011 kl. 20:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Varit nyttig på eftermiddagen

 

God kväll! Här har det städats och kastats en massa. Alltid skönt. Vi håller på att iordningställa ett av rummen till mig där jag han kan mitt dator och all anat som hör till. Det blir en tur framöver till Ikea för att inhandla nytt databord och en nu skön ergonomisk stol. Det ser jag fram i mot.

 

 

 

Det var riktigt gott med husmanskost idag, när jag gör mitt mos då har jag morötter, palsternacka, potatis mycket gott. Lite av svampen jag blockade idag fick bli svampsås. Sen har jag förberätt glish muffins som vi ska ha till kvälls te. En film med humor blir det också.

 

Lördagen den 17 september 2011 kl. 18:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Skogen och svamp

 

Tog sovmorgon till halv nio frukost och sen vid halv tio begav vi oss ut till skogen jag och hundarna. En riktig härlig höst dag, vad passar inte bättre än att plocka svamp. Det blev massa höstkantareller och vanliga gula. Sällskapet i skogen var hackspettar som vi har en del va och en och ann fågel som sjöng.

 

Här är mina fotomodelar som gör sig så bra på bild

 

När jag klev in genom dörr så hörde jag att damsugaren var igång och en helt slut gubbe. Han har ju en infektion i kroppen så han blir genom svettig bara av att dammsuga. Jag sa att jag gör det sen du är sjuk vila är det som gäller för dig. Han vill ha något att göra.

 

 

Hungrig var jag efter skogens promenad så lammkorv blev det till lunch min favorit korv. Sitter nu på altan och njuter av en kopp kaffe och lite vila. Till middag blir det köttbullar och egen mos och svamp sås. Vi ska titta på nya Åsa nisse i kväll så man får skratta ordentligt kan jag tänka.

 

Ha det gott i det vackar höst vädret

 

Lördagen den 17 september 2011 kl. 12:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Kväll

dagen har varit bra sol och varmt. Det var ett roligt träningspass och ryggen håll med lite förändrings som jag gör. Vill inte få mer ont eller förvärra. Det ska torts allt var roligt.

 

Gubben har också insjuknat genomförkylt, Jag vill inte få dom bacillerna men om jag har otur som jag brukar ha när det gäller förkylningar så ligger jag när vi ska till Tallinn. Han inte med all jag ville men det är en dag i morgon. Äldsta sonen är på resande fot med min bor till Tyskland åkte i kväll. Fick ett trevligt e-post får Österrikes arkiv lite mer uppgifter på min mor sida det var roligt. Nu återstår bra sängen. Önskar alla en god natt

 

 

Fredagen den 16 september 2011 kl. 22:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fredag och sol

 

Fredag och solen skiner. Sitter nu på altan och njuter av en kopp morgon kaffe. Morgonrundan med tjejer är avklarad. En maskin tvätt med sängkläder tvättas. Träningsväskan är packad för ett pass vid tolv tiden på friskis. Handling och lite städning står på agendan. Något med kyckling blir det idag till m i dag.

 

 

 

Fredagen den 16 september 2011 kl. 09:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Här har bakats och syltas

 

Här har det bakats äppelkaka och äppelmos och bladsylt. Det kom en redig skur nu på eftermiddagen. Har märkt att Gullan också har blivit rädd när det regnar kraftigt och slår hårt på taket. Det verkar som det blir fler och fler ljud sen hon blev smällar rädd.

 

 

 

 

Torsdagen den 15 september 2011 kl. 19:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Det blir gurkor i mängder

 

Det blir en del gurkor ser jag jätte roligt först gången jag sått gurkor. Nu har jag beställt lite till hemmet. En löpare med rönnbär till köket och en kapp till. Sängkläder till oss blev det också, en ny badrumsmatta i vitt jag har mycket i vitt i mitt badrum för väggar och golv har färg. Badlakan blev det också. Sen ska jag beställa väg tex också. Badrummen rena, bara affären kvar sen en promenad med hundar.

 

Gurk plantan

Även tjejerna ska vara med

 

Torsdagen den 15 september 2011 kl. 12:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Efter regn komme sol

Vaknade till sol efter kvällens regn och blåst var det trevligt med lite solsken. Det märks att det är kallare för jag hart fått problem med min hand som är så känslig. Ska ringa vårdcentralen och se om dom har fått underlaget från Huddinge. Sonen ligger nerbäddad och pluggar hemifrån. Gubben har också dragit på sig en förkylning inget jag vill ha just nu.

 

 

Veckans badrumsträdning och hundvård allt från öron till tandborstning. En tur till centrum för att handla rotfrukter och frukostkorv. Gubben ska träffa sin sjukgymnast idag och då passar jag på att träna på gymmet.

 

Lite nytt till hemmet ska snart inköpas en ny badrumsspegel med inbyggd ramp. Har också hittat en jätte bra sida som jag ska beställa väg dekorativ tex och bilder. En ska sitta i vardagsrummet och en i köket. Lite nya sängkläder och badlakan ska också köpas.


 

Torsdagen den 15 september 2011 kl. 09:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vet inte vad jag gör

 

 

Här sitter man och ska göra lite roligt , Då raderar jag hela katalogen på mina egna bakgrunder.Tyvärr så han jag inte läsa kommentarerna. Klantigt av mig. Tur att jag har dom sparade. Regnet de öser ner inte lite som kommer nu. Skönt att vara inne sådana kvällar. Hundarna har varit ute tur är det.

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 22:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Sol och svamp


 

Solen hittade hit också efter lunch. Det gick bra hos öron, allt var ok en liten inbuktning på trumhinnan men inget farligt. Har nu fått bra tipps och råd får läkaren så jag ska slippa att ha det jobbigt vid laddningar. Det var så typiskt att när jag cyklade till sjukhuset så kom regnet tur att man har regnkläder med sig.

 

Jag och hundarna stack i väg vid halv två till skogen hittade hur mycket som helst av trattkantarellerna det blev 2 kg. Tänk att bajspåsar kan vara bra till mycket. Det blev två timmar så nu är det kaffe och hudar vilar. Gubben kommer senare och sonen också. Maten är redan klar det blir Gulaschsoppa det gjorde jag föra vecka var bar att ta fram från frysen. Det blir pannkakor med egen gjort äppelmos got vill jag lova.

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 16:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Ennu en blåsig morgon

 

Vaknar till ännu en blåsig dag. Det blir en cykel tur ner till sjukhuset ska till öron och sen en tur till vårdcentralen. En trött och seg morgon. Hudarna har varit ute på morgonrundan. Vi får se om jag ta en sväng till friskis i kväll för ett dans pass.

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 08:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Då var det klart

 

Träningen var inte så rolig i dag på friskis, beror på vem som har den det har jag lär mig efter många års träning. Jag var försiktig eftersom jag inte får göra vissa sker på grund diskbråcket. Men känner ändå att jag har ont nu.

Vi fick besked nu på kvällen att dom inte ska med för dom kunde inte säga när hon skulle få en ny op tid. Så gubben avbeställer deras resa i morgon. Vi kommer att åka själva det ska bli trevligt. Att få bli uppassad och äta gott det gilla vi.

Gubben har kommit in från en stormig kvällsrunda blåser bra nu. Hopps att det inte blir regna morgon bitet för jag ska till öron på morgon och då blir det cykeln. Vi får se.

 

Tisdagen den 13 september 2011 kl. 22:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Blåser en del

 

 Det så jätte bra ut i munnen på Gullan uppblött foder en vecka till så det är helt läkt. Vi diskuterade hennes tänder torts att jag är noga med tandborstning och borttagning av plack så har hon genetiskt sämre tänder och därför måste jag vara jätte noga bra att veta. Hon tittade i lottas mun också där fick hon beröm hon har jätte bra kvalitet. Men det är som människor olika

 

 

Gubben släppte av oss så vi gick hem från bussgaraget det tog väl 50 min mycket att lukta på. Blåser en del dag men inte kallt ute. Har börjat att blocka bort det mesta nu från tomten och planerat om mina fina ovanliga pelargonia. Dom står inne på inglasnigen och sen så får dom vinter villa inne. Även mitt citron planta som har blivit jätte stor.
Sak förbereda middagen innan jag cyklar till trängningen. Det blir köttfärssås och spaghetti.

 

 

Tisdagen den 13 september 2011 kl. 15:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

En grå morgon

 

 

Vaknade till en grå och blöt morgon. Har regnat i natt, blev en kortare runda nu på morgonen för vi ska till vett vid 10:45 för åter kontroll på Gullans tand då går vi hem så dom får en skönt promenad. Pratade med frun i huset i går som ska med till Tallinn. Hon skulle kolla med sjukhuset om det gick att boka om så att hon inte behöver vänta förlägne på operations tid. Det är inte något farligt så det går att skjuta på men det ska kännas bra för henne. Så vi får se. Annars så är det ett trängnings pass på friskis i dag ett bas pass ska bli roligt. Det är först vid 17 tiden. Gymmet blir först på torsdag. Det blir lite pyssel hemma också.

 

 

Tisdagen den 13 september 2011 kl. 09:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Två timmar iskogen

 

Det blev en fin eftermiddag så vid halv tå stack vi i väg till skogen. Det blev en del svamp både trattkantareller , svart trumpen och några gula kantareller. När min gick där i skogen så fick jag ett sms från våra vänner som vi ska till Tallinn med. att han fru ska opereras den 30 den dag vi ska åka. Vi får se om vi kan boka om resan annars så åker vi själva. Tråkigt tycker jag för det är så roligt att umgås med dom blir alltid så roligt. Gubben ska spela bowling i dag med arbetskamrater så han kommer inte hem efter jobbet. Sonen ligger nerbäddad i sängen har ont i halsen och är genomförkyld inget jag vill ha just nu.

 

Måndagen den 12 september 2011 kl. 15:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Måndag och regnet bara öser ner

 

Sitter här med altan dörren öppen till huset och hör regnet smattra. Inte kallt idag men mörkt och tråkigt ändå. Man vet vad som komma skall. Det blev en blöt morgonrunda för oss, värst för tjejerna som har päls som det tar timmar att torka men ut måste vi. Funderar på att köpa regntecken till dom. Själ var jag regnkläder så jag håller mig torr.

I dag blir det att vara inne och bara ta det lugnt förutom hundpromenad. Kanske blir det att koka lite äppelmos. Vi får se vad dagen erbjuder inget bestämt skönt.

 

 

Måndagen den 12 september 2011 kl. 10:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Första danspasset

 

Känner mig lite så nu efter träningspasset. Det var riktigt roligt vi var 150 st i lokalen som alla svettas och hade roligt. Nästa söndag är jag där igen. Känner mig trött på ett skönt sätt. Det bästa var att middagen var klar när jag kom innanför dörren. Potatis i ung och entrecote och en sallad det satt fint. I kväll blir det tv i musikens täcken på trean.

 

Söndagen den 11 september 2011 kl. 19:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Sönda med lungnet

 

Denna helg har varit allt möjligt sorg, ilska glädja. Så är det skönt att det är över nu. Somnade tidig i går och har sovit gott hela natten det känns skönt. I dag ska jag efter två gå på mitt första friskis pass, som är dans fuego latinska rytmer allt från salsa, mambo, rumba, flamenco, cumbia och samba. Inget jag har provat förut men älskar att dansa så det ska bli roligt.

 

Mellersta sonen kommer över idag ska bli roligt var ett tag sen. han ska äta middag här så vi komme att grilla. Jag ska tvätta lite och frosta av frysen. Önskar all en trevlig söndag

 

 

Söndagen den 11 september 2011 kl. 11:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Rå om mina killar

Efter en jobbig natt av olika anledningar så har dagen ändå varit trevlig. Äldsta sonen har sovit över från i går till idag. Sen åkte vi till Ösmo och hämtade barnbarn. Väl hemma så grillade vi korv till lunch och sen blev det fika med äppelkaka med vaniljsås. Sen gick vi i väg och sparkade fotboll och lekte med barnbarn..

 

 

Sandlådan vill han också leka i så det var mycket utomhus i det fina vädret. Korvstroganoff med ris blev det till middag och William åt med god aptit. Sen blev det lördags godis. Full fart men det var roligt. Gubben har nu kört hem dom. Han ska sen i kväll åka i väg på 40 års skiva i stan. Jag ska krypa upp i soffan och ha en skön och mysig kväll.

 

 

 

 

Lördagen den 10 september 2011 kl. 17:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Hunit men en massa

 

Känner mig nöjd med mig själv. Har hunnit med det jag ville. Badrummen luktar gott och skiner. Tack vare det fina vädret så blev allt torrt som hängde ute. Det blev ett prova på kort för september på friskis första passet gör jag på söndag då är det dans som gäller lite som zumba. Har längta att få träna till musik igen ska bli roligt.

 

Bakat blev det också dinkelfrallor och en äppelkaka i långplåt. Det blir tv med lite gott. Känner att jag förtjänar det efter dagens dagsverke.

 

 

Fredagen den 9 september 2011 kl. 17:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fredag med fart

 

Solen skiner det ser ljust ut . Morgonrundan avklarad kaffe och sen så ska jag. Skura badrummen och dammsuga överallt. Byta rent i våra sängar. Ska ta en cykeltur till Friskis/svettis för att köpa ett prova på kort för september. Vill se om min rygg håller för gympan. Saknar det formen av träning älskar att träna till musik. Och när det blir sämre väder så är det inte så roligt att köra ett pass i skogen. Då vill jag ha alternativ. Tar också en sväng till affären när jag ändå är ute det blir efter lunch

 

 

Ska se om jag har något gott recept på bröd som jag ska baka gott till i kväll då det blir finnkampen för hela slanten. Heja Sverige .
Nu så har jag inte tid längre badrummen väntar att få bli rena och dofta gott.

 

 

Fredagen den 9 september 2011 kl. 09:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Nu är det roligt igen

 

När vi kom hem från trängningen så var gubbe tvungen att titta om det fungerade på explorer och det gjord det tack snäll för hjälpen. Nu är det som det ska. Då blir jag glad. Träningen gick bra torts att det är en vecka sen jag var där. Gubben skulle träffa sin sjukgymnast för han har fortfarad väldigt ont i nacken. Dom drog och slet, dom ska prova akupunktur. Han tränade sparsam det var nog klokt.

 

Koldolmar och potatis med sås blev det för oss och sonen fick pyttipanna och ägg. Det kom en skur när vi tränade sen kom sol. Men nu på kvällen har det höst ner men nu är det uppehåll höstväder ja det tycker jag. Ska göra lite mera bakgrunder och knappar gud vad roligt det. Men först blir det tv och en kopp te. Ska se true talen och lyxfällan.

 

Nu längtar vi till våra resa till Tallinn. Gubben sa att man kan kliva på båten redan två timmar innan avgång toppen eftersom vi har tidig sittning. Sen har han fixat med en kompis som ska köra oss till båten med våra bil och hämta oss då får han låna bilen under tiden toppen.

 

Torsdagen den 8 september 2011 kl. 19:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Naturstigen

 

Igen regn i dag skönt så vi stack iväg till skogen hittade höstkantareller som är mina favoriter. Så det blir en omelett med svampstuvning till lunch. Har fått svar från Theodor på zoomin han ska fixa det åt mig. Så snart ska det vara rätt. Även på explorer sidan.

 

Sonen är i skolan idag för att tenta. Så får vi se hur det går. I dag är det träning för gubben och mig på gymmet. Dom har lovat sol på eftermiddagen så vi får se om den vill titta fram. Ingen läkarbesök i morse till öron Läkaren är sjuk så jag har fått en ny tid.

 

Torsdagen den 8 september 2011 kl. 10:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vilken dag

 

Vilken dag, Jag blir irriterad när saker inte fungerar som det ska. Nu har jag skickat E-post till han som har denna sida. För både min gubbe och son som är duktig säger att problemet ligger inte hos mig. Får se när han tänker svar. Jag betalar för hemsidan då vill jag att den fungerar.

 

Datorn och jag har jobbat bra. Gjort lite roliga bakgrunder. Har fått tag på så fina brush då det roligt att skapa. Det blev solsken på eftermiddagen. En maskin tvätt har jag tvättat och plockat in i skåpen. Annars har jag faktiskt slöat det är också skönt.

 

Onsdagen den 7 september 2011 kl. 21:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Roddbåt som gäller

 

Regnet det bara öser ner och jag blir så blöt om både skor och strumpor passar idag. Ett riktigt höst väder med regn och blåst. Passar bra att göra inomhus aktiviteter idag. Jag försökte i går att få det att fungera på internet explorer inte vet jag vad som är galet. För på Firefox fungerar start sidan med knapparna och visar inloggade vänner och systemmeddelande. Men inte på explorer 9 som jag har. Ingen av våra dator fungerar det på inte änns på gubbens dator på jobbet han testade nu. Kan inte var så att vi har all fel på all datorerna. Får se om man kan söka felet ett mysterium är det.

 

Onsdagen den 7 september 2011 kl. 09:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Gullan hemma igen

 

Skönt att ha pralinen hemma igen som jag burkar kalla henne. Det har gått jätte bra dom fick ta hela tanden för det var en spricka ända i tandroten. Dom rengjorde också tänderna på tandsten som det inte var mycket av. Så det lönar sig att borsta dom. och tänderna blev också polerade. Dom mätte tandköttsfickor och gjorde ett tandkort. för eventuella skador, saknade tänder. Som nu finns registrerad där för framtiden om vi ska göra något mera. Tycker jag är toppen. Tanden satt hårt precis som dom torde så hon fick extranarkos och några stygg som kommer att försvinna av sig själv. Vi ska tillbaka nästa veka för efter kontroll. Hon var hungrig och trött och lite stressad av miljön. Jag fick veta av tand kortet att en tand längst in saknas och vad jag misstänker så har den aldrig kommit upp. Hon är född utan den. Mycket man får vet.

 

 

Jag kommer att låta lott få en rengöring av sin mun också. Så hon håller hon har riktigt bra tandstatus. Är glad att mitt försäkringsbolag godkänner sådana operationer inte alla som gör. För det blir dyrt annars. Summan blev 6788 och vi betalade 2458.

 

Tisdagen den 6 september 2011 kl. 19:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Här kommer bild på frisyren jag sparar till

Så har jag varit klippt förut och det är så jag ska se ut när håret växt längre.

 

Tisdagen den 6 september 2011 kl. 12:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Rengnit och grått

 

En konstig morgon för mig. Vaknade till regnet och att det var riktigt mörkt fortade vid sjutiden. Jag och Lotta låg kvar till halv åtta. Då huse tog Gullan på en morgonrunda innan hon skull lämnas till vet. Dom ropade in henne först hon skull tydligen opereras nu direkt på morgonen bra tycker jag eftersom han blir lätt stressad. Vi kommer att få hämta henne redan halv två.

 

Lotta på morgon rundan i skogen

 

Se efter frukost så gick lotta och jag till skogen tur att det inte regnade då. Det är inte kalt ut det är något. Kändes konstigt tycker både jag och Lotta vi saknade någon jag märkte det på Lotta. Sonen var på årliga undersökning hos tandläkaren ett lite håll som dom lagade. Så nu är det ett år till nästa gång.

 

 

Apropå klippning så så är jag på väg att låta håret växa ut ska ha BOB-klippning. Men jag har varit så kort klipp så det lär ta ett tag innan all växt ner. Så nästa besök blir i mitten på n november. Ska torka golv i hallen till sovrummen och i vardagsrummet innan jag lägger ut nytvättade mattor. Sen blir det en lugn till min lilla pralin kommer hem.

 

Tisdagen den 6 september 2011 kl. 10:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Långkok ,tränig och bak

 

Ett skönt träningspass i skogen för mig på 6 km blev det idag. Måste passa på medan vädret är så bra. Det blev pasta karbonaria till middag. Efter träningspasset och middagen så tog jag tag i långkoket. Det blev Gulaschsoppa det tar en stund att laga men nu är middagen klar för i morgon och för att frysas ner. Jag gör alltid mycket så det finns en omgång till. Sen blev det Äppel- och kanelmuffins med crumble. Jag fick en papperskasse med äpplen från gubben ena arbetskamrat dom var jätte goda. Ska snar krypa ner i sängen. I morgon ska vi upp tidigt för Gullan ska lämnas in till vet för operation av tanden. Sen ska jag i väg till gymmet på morgonen. Jag säger nog god natt nu

 

 

Måndagen den 5 september 2011 kl. 21:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vardag igen

 

En riktig vacker höst dag med värme och sol. Det blåser lite men det är varma vindar. I dag lir det frissan för mig längtar faktiskt. Får se om hon kan klipp en frisyr, jag håller på att spara håret så det är nu det är som jobbigast. I morse mötte jag och tjejerna hund kompis en av samma ras Lasse heter hunden. Det är så roligt att se just när det är samma ras hur dom är med varandra. Det blir lite hudvård idag också. Imorgon ska Gullan lämnas till vet får se vad dom gör med tanden. En tur till skogen blir det på eftermiddagen få se om jag kan lite svamp. Naturstigen heter ställt. Blir väl lite fotografering också. Önskar all en trevlig måndag

 

Måndagen den 5 september 2011 kl. 10:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Det blir nog fisk till middag i morgon

Sonen fångst en gädda.

Blir nog fisk till middag i morgon.

 

Söndagen den 4 september 2011 kl. 19:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God eftermiddag

 

Vi passade på att åka i väg till naturreservaten Sandemar på Dalarö. Är väldigt populärt för fågelsådig. Och kor går där fritt. En riktigt var och skön dag varma vindar vid vattnet. Det blev 11/2 timme promenad och lek med hundar. Jag passade på att ta lite foton med kameran.

 

Väl hemma igen så blev det lunch och lite friidrott ville se hur det skulle gå för Christian Olsson. Gubben har åkt iväg med en företedda arbetas kamrat för att köpa kastspö. Han ska med i kväll när son och gubben ska åka och fiska där vi var sist. Jag ska inte med. Ska eventuellt göra knappar och ny bakgrund.

 

Nästa vecka blir det lite att göra. Men det roligaste är i morgon då jag ska gå och klippa mig ska bli så skönt.

Önskar all en trevlig söndag .

 

Söndagen den 4 september 2011 kl. 15:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vilken morgon

Solen visar sig från sin bästa sida idag. Sovmorgon till nio det behövde min kropp kände jag. Denna helg är den första på ett tag då vi inte ska bort eller vara barnvakt så då ska jag passa på att göra sådan som jag inte hunnit och som jag vill göra. Som att skicka iväg lite e-mail till statsarkivet r i Österrike och Tjeckien så jag för mer upp gifter om släkten. Plantera om lite blommor och eventuellt sy stora kuddar som jag ska ha i sängen som stöd. Vi får se vad jag hinner med och vad som är roligast.

 

Gubben tog långrundan idag. Så jag sitter just nu och njuter av solen och en kopp kaffe på altan ska se lite friidrott idag. Det blir en tränings för mig i skogen idag. Och ska baka en äppelpaj kan var gott idag. Jag ska få en massa äpplen från en arbetskamrat till gubben. Så det blir en del äppelmos och har lovat att baka en äppelkaka som han kan ta med till jobbet. Njut nu av det vakar vädret vad jag vet så kommer sämre väder till nästa vecka

 

 

Lördagen den 3 september 2011 kl. 11:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Änligen lite lungt och skönt

 

Det blev en dag med en massa gjort. Det ända jag lät bli var att ta ett tränings pass i skogen. Det blev träning till Port 64 nya centrumet vid  Coop. Köpte ett par nya tofflor. Och energi lampor på Jula. Sen så gick jag omringa och bar tog det lugnt. Handlade lite på Coop innan jag cyklade hem. Kaffe och en studs skvaller på telefon. Innan jag tog en eftermiddags runda med hundar. Sen fick damsugaren jobba och sen blev det middag en mat paj med kassler, spenat och champinjoner. Nu är det tv och lite fredags gott som gäller.

 

Fredagen den 2 september 2011 kl. 19:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Fredag)

 

Inte lika soligt idag min inte kalt en vacker september morgon. Frukost för mig och hundar. Sen bar det av till skogen det blev 90 min. Känner mig lite sliten inte så konstigt har varit lite mycken n u en tid. Det ska bli skönt denna helg att inte behöva åka i väg på en massa saker utan bara få var och åka i väg med hundar och gör sådan jag vill.

 

Trädstam med vackert mönster.

Ska hänga sängkläder på vädring och byta ren. Mattor som varit borttagna under sommaren ska nu få pryda golven skönt då det blir kallare. Ska också omplantera mina pelargonia som jag beställde förut dom växer så det knakar. Lite små plock och sen ta en sväng till affären med cykeln. I dag blir det träning i skogen för mig. Inget gym denna vecka. Det blir ett gympas på söndag i stället. Måste ladda batterier har en del nästa vecka framför mig.

 

 

Men nu är det fredag som gäller och helgen då ska jag bara var och göra roliga saker.

 

Fredagen den 2 september 2011 kl. 10:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hemma vad är det

Känns som jag har varit på språng hela dagen. Frukost och rastning av hundar sen så åkte jag iväg vid tio tiden till min tandläkare som ligger i Nacka forums centrum. Det tog 15 min att fixa till tanden nu är den som ny igen. Vi bokade en tid för årliga kontroll första gången där. Så jag ska till honom den 19 september. För tandsten och det vanliga skönt.

 

Efter jag var klar hos tandläkaren så blev det lunch en så god och fräsch smörgås och en kaffe late. Klar jag skull in i min favorit affär den finns bar där köpte en jätte söt kortärmad blus och två vardags toppar. allt gick på 139 kr mycket för pengarna. Sen strosade jag runt gick in på Indiska, Ålens där jag köpte en ansiktskräm och deras härliga godis butik där jag köpte underbara choklad praliner.

Sen bar det hemåt med bussen. Såg att när jag kom Tyresö centrum att det verkat ja regnat ordentligt där inget regn i nacka. Väl när jag klev av hemma så var det riktigt blöt och åska lät. Väl hemma så blev jag montagen av vovvarna med tjut och skall man kunde tror att jag varit borta i dagar. Byte om och sen drog vi i väg till skogen en timme. Sen blev det middags mat färsfyllda paprika med tomat sås. Duschat och nu så sitter jag vid datorn för första gången på hela dagen. Lär sova gott.

 

Torsdagen den 1 september 2011 kl. 19:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011