Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Käns som jag bakat hela dagen

 

En bagare har jag varit idag. Gräddade bullra mellan tv programmen i kväll. Men jag valde att göra kanelbullarna på ett speciellt sätt då tar det tid men det är vart det. Gör en fördeg som ska stå i 45 min innan resten ska i sen så gör jag bullarna på en gång och sen får dom stå och jästa upp till tre timmat. En kopp te utan mjölk och socker till bullen blev det. En stund vid datorn sen så blir det sängen.

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 22:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Gratäng med rotfrukter

4 presoner

 

2 morötter

2palsternackor

200 g potatis

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

150 g riven ost västerbotten eller parmensan eller prästost

2 kvistar rosmarin

2 lvistar timjan

salt ochn peppar

3 dl grädde

1 dl mjölk

 

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skala rotfrukterna och potatisen och grov hacka dem i 3 cm stora bitar.

Skala och finhacka löken och vitlöken.

3. Förkoka rotfrukterna och potatisen 5-6 min i lättsaltat vatten. Ta upp dem och låt rina av.

4. Lägg 100 gram av osten, rotfrukten,potatisen, , löken, vitlöken och örterna i en ugnsfast form. Salta och peppra och vänd runt.

5. Blanda grädde med mjölk och häll över rotfrukten. Strö över resten av osten .

6. Gratinera mitten i ugnen tills rotfrukten är klar och gratängen har fått fin färg. ca 45 min. Gott med både kött och korv.

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fortsätnigen på Lotta

 

En då som har varit mycket. Lotta ska opereras på måndag morgon. Knölen är från operationen i våras en ståltråd som sticker ut antagligen och det är det som gör ont i foten därav så ville hon inte belasta. Till och från, nu går hon ok igen . Så den ska bort på måndag. Känns lite olustigt att hon ska sövas igen eftersom sist slutade hon att andas hon har väldigt trona luftvägar. Min dag för övrigt har varit köket storbak av bullar som nu ska jäsas i flera timmar . Rotfruktsgratängen blev jätte god den kommer jag att göra igen. Nu blir det ett långt skönt bad sen tv med te och nybakt bulle.

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 17:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Torsdag

Solen skiner och det biter i öronen av kylan, långkalsongerna har nu fått sin plats på mig varje dag. Vaknade och så att Lotta inte ville sätt ner foten täkt nej vad är det nu. Det komiska är att när vi var hos vet i går för Gullans klo klippning så bokade vi tid för Lott vi har hittat en knöl där hon blev opererad som ser konstigt ut, då fick vi en tid till den veterinär som har opererat henne i dag. En återbesökstid, så då ska vi ta upp det samtidigt. Fröken med hennes fötter. Så hon fick bra gå en korts i morse.Handlade en del rotfrukter i går ska göra en rotfruktsgratäng med kassler.

 

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.