Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Recept på frukostbullarna

Nyttiga frukostbullar

ca 24 st

5 dl mjölk

2 msk smör eller margarin

50 g jäst

11/2 tsk salt

2 msk ljus sirap

11/2 dl havrekli

ca 9 dl vetemjöl special med fullkorn

 

1. låt mjölken och matfettet bli rumsvarma

2. smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.

3. Klicka ner matfettet i degvätskan. tillsätt salt, sirap och havrekli.

4. Blanda ner mjölet och arbeta tills den är blank och smidig. Täck bunken bakhaduk, låt vila i 30 min.

5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta samman den lätt. Dela degen i mindre bitar som formas till runda släta bullar.

6. Lägg bullarna på en bakpappers kläd plåt eller skärbrädor, beroende på hur stor frys du har. Låt jäsa till knapt dubbel stolek, ca 30 min. Ställ  de färdigjästa bullarna i frysen i ett par timmar. Packa  dem därefter i plastpåsar.

7. Bullarna kan gräddas på två olika sätt. Direktgrädda: Lägg bullarna bakpappersklädd plåt och ställ genast in  i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. Bullarna tinas och gräddas medan ugnen  blir varm och det är färdiga efter 20 min. Eller Värm ugnen först:Sätt ugnen på 250grader och låt bullarna tina på bakpapperskläd plåt medan ugnen blir varm. Grädda därefter bullarna i 7-8 min

 

Fredagen den 28 oktober 2011 kl. 18:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Mattes älskling mycket bättre

 

Det häx blandningen har fungera jätte bra. Så nu på kvällen har lotta fått små portioner med kokt ris och fisk och all har hon fått behålla hon har fått i två omgångar ska få en lite portion till senare. Man märker att hon blir piggare och fått mer energi. Så det går åt rätt håll.

 

 

 

I dag blev det rotmos med fläskkorv gubben hade beställt det. Riktigt gott. Nu så håller jag på att baka nyttiga frukostbullar. kommer att lägga ut receptet. I kväll så åker gubben ut till radioklubben för 48 timmars radio dom byter av varandra så han kommer hem till söndagen då vi ska hämta barnbarn. Så det blir jag och hundarna framför tv. Med lite gott och bladat.

 

Fredagen den 28 oktober 2011 kl. 18:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Inte min dag

 

 

Vaknade sen i dag med huvudvärk och allmän hängig och en hud som troligen har fått vintkräk sjuka. Så jag har kokar persilja med vatten och sen silat av och en matsked med honung som hon ska ta under dagen med spruta. Har gjort det förut när Gullan var dålig riktigt bra. Vill för fröken och korta promenad hon är lite hängig. Sköt att man inte behöver göra något i dag utan bra ta det lugnt.

 

Fredagen den 28 oktober 2011 kl. 14:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.