Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Hittat hit

 

 

Då har jag hittat hit inte riktigt motiverad just nu får dator och blogg. Men det kommer nog tillbaka. En lån promenad i dag också med hundar då det var ljust och solen tittade fram. Sen har snabeldraken jobbat och badrummen skiner och maskinen har tvätta. Har suttit i två dagar på kvällen och labbat med animerade bilder som jag inte tycker att det fungera så bra kan ha med mitt program att göra ska se om det går att köpa ett tillägg för animation.

 

 

Det blir egen pyttipanna med en del godsaker i och stekt ägg. Sen blir det en tur till Jysk för att köpa persienner till vardagsrummet. Sen blir det tv och slappa.

 

Onsdagen den 30 november 2011 kl. 15:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Sovmorgon

Mansjön en novemer dag

 

Sov morgon för mig och hundar, blev sen i går satt och testade lite olika saker. En lång promenad på 11/2 timme i skogen, vid vattnet och genom vill kvarteret på vägen hem. Har inget mer planerat för i dag.

Tog lite bilder på rundan

 

Tisdagen den 29 november 2011 kl. 13:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Allt är ok skönt

 

Hemma igen, det blev en turbulens motmagin på vårdcentralen. Var lit folk som väntade vid receptionen för betalning för personalen har lunch till 12:45. Dom kom inte precis då fick en dam spel och värkte ur sig b¨d det ena och det andra. Väldigt otrevlig var on både till oss som satt där och personalen. Jag bryr mig inte log inombords bara. Sen fick jag kom in till sköterska och mitt blod tryck var toppen 112/80 så jag har antagligen som jag misstänkt gått med en infektion länge. Jag har haft den i tanden och nu när jag åt antibiotika så blev den ok. Tog upp vad jag skulle kulna fp hjälpmedel för min kalla hand så jag fick telefonnr nu ska ringa dom. Så ska jag kontakta reumatologen efter som jag har reumatism sjukdom. Sköt att ha det klart. Korvstroganoff och ris till middag.

 

Måndagen den 28 november 2011 kl. 15:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Sol

 

Sovit gott och vaknade till en kall morgon med sol kan inte klaga. I dag ska jag cykla ner till vårdcentralen för att tas blodtrycket och boka ny tid till doktorn. Fick ringa tandläkare i morse för att boka om tiden vill ha en tidigare tid för tanden som äntligen ska bli ordning gjort. Jag fick bör första gången på säkert 5-6 år borsta med vanlig tandborste gud vad konstigt inget jag gillade, tänk vad man vänjer sig vid. Jag har två eldtandborstar var av den ena har gjort sitt så nu har jag bar en kvar. Eftersom dom är lika gamla så blir det att köpa en ny i dag när jag ändå är ute och rör på mig. Annars så blir det inget pyssel överhuvud taget idag har gjort mitt för ett tag framöver.

Ha en fin dag

 

Måndagen den 28 november 2011 kl. 10:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bilder från kvällens julbelysning

Finns fler i galleriet hemma hos mig

 

Söndagen den 27 november 2011 kl. 21:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Mätt och belåten

 

 

Då var vi mätt och belåtna det blev ett häng mörat kött med pommes och bea till grabbarna och en god sallad årets första julmust drack dom inte jag för jag dricker inte läsk alls sen 7 år tillbaka. Nu blir det lite slö framför tv en stund till vi ska ut och se på ljus spektaklet. Gubben har testat kameran på baksidan för att se va man behöva föranställning så vi får några bra bilder sen.

 

 

 

Söndagen den 27 november 2011 kl. 17:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Första ljuset tänt

 

Då var det första advent , känns konstigt för det är november fortfarad. Lite pyssel blev det på morgonen och förmiddagen men nu är jag helt klar. Förutom julgranen som vi i år tänkt att ha på altan nu när man har inglasad. Gubben håller på med det sista dekorationen med ljus på huset.

 

 

Ungarna kommer vid fyratiden då det blir middag och sen vid sjutiden då vi ska tända upp våra hus och sen blir det ficka , glögg och en del kaffe bröd. Ska se om det går att ta lite bilder när det tänds upp på gatan.


Önskar all en trevlig advent

 

 

Söndagen den 27 november 2011 kl. 12:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Dagen kom och försvan

 

Mina dagar har varit fulltecknade känns det som dom kommer och går så någon blogg och datorvistelse har det inte varit. Men det är så i bland. Förutom skogspromenaderna så har jag varit överallt tycker jag men nu s¨är jag klar med mitt skönt. Det sista inhandlades idag en sväng till Jula j för att köpa en ny verktygsklåda bra att ha inomhus så man inte behöver springa till förrådet. Gubben har jobbat med ute belysningen nästa klar . Det ska inte tändas fören vid 7 tiden i morgon kväll.

 

Jag har bakat så det står härliga till saffransskorpor, kokosflarn och havreflarn och ett finskt bör som jag har fått receptet från min svärmor det har gått från hennes mor. Ett börd jag brukar baka till december helt underbart gott. Recept har hon i huvudet som jag har fått skriva ner, Jag vårdar det ömt. Lite glögg har vi provsmakat. Nu blir det fötter på högläge för mig.

 

Önskar all en trevlig första advent.

 

Lördagen den 26 november 2011 kl. 20:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Natt uggla det är jag

 

 

Här har det varit full rulle hela dagen och kvällen. kom till duschen först vid tio tiden. Efter middagen så åkte vi till länna för att handla på rusta köpte en ljusboll till data fönstret och en jätte fin julstjärna i rött sammet till till köket och lite klosterdekaler till fönster. Köpte en svart och vit trasmatta till min sida av sängen, det är kallt på golvet på¨morgnarna. Sen så åkte vi till city gross gör att köpte en led slinga till mitt äppelträd i bålt så snygg det blev. Ica maxi tog vi på vägen hem behövde fyll på lite.

 

 

Gubbe tog tag i fram sidan han har börja att sätt upp belysning gör klar resten i morgon den ska inte tändas fören 1 advent då vi är tre familjer som har dekorer vår hus. Sen blir det glögg fest med gott till. Jag gjorde också två sorters kola en med apelsin smak och en med choklad. Där va så har jag inte lagt mig ännu vill nu sitt en stund och bra var.

 

Fredagen den 25 november 2011 kl. 00:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Blir en bra dag för mig

Så såg himmelen ut när vi började morgonrundan

 

I dag blir det en bra dag pigg inte ont i huvudet och en skön lång promenad blev det. Med både sol och regn men jag bryr mig inte är så skönt att bar kom ut och njuta av naturen.

 

Naturblid från våran morgon runda

 

I dag ska det bli lite mera advents uppsättning . Har sonens rum kava ratt sätt upp julgardiner och belysning lite ständig och golvtornig. En och annan maskin tvätt ska också hinnas med.Få se om jag ska sätt upp belysningen på min altan i dag också och en tur till centrum blir det med. Sen träning i dag vid 19 tiden passar bra.
Ha en bra dag det ska jag ha

Regn fick vi också blanda kompott idag

 

 

Torsdagen den 24 november 2011 kl. 10:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Mörkt som på natten

 

Pannlampa behöver man nu får tiden mörkt dygnet runt jag blir så,trött. I dag så blev det bloggen sent är inte riktigt på humör. Somnade de vid två tiden i går den medicin som jag fått gör att jag mår sämre och har haft migrän liknade huvudvärk. Så dom tabletterna tar jag inte alls nu. Ska ta det med vårdcentralen på måndag. I dag så var jag hos ena sonen som bor i gruppboende har advents städat och pyntat. Dom nya gardinerna blev jätte fina. Riktigt nöjd blev jag. Sen blev det en tur med hudarna i kväll blir det tv och sova tidigt. Det jag har hunnet med hemma är att sätt upp julgardiner i två rum och och dammsugit kök, hal och vardagsrum . I morgon fortsätter jag att advents pynta.

 

Onsdagen den 23 november 2011 kl. 17:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Kvälls prat

Photobucket

 

Då var man klar för idag. Skönt att ha en del av baket klar. Gubben och jag har gubben satt ut våra två ljusnät över häcken på framsidan det blir ett riktigt lyft. Sen tog jag tag i stryknin av julgardiner, dukar och jul handdukar. Sonens gardin på 4 m har jag också strykigt. Ska cykla ner till honom i morgon på dagen när han är på jobbet och sätt upp den. Sen blev det en lussebulle och en kopp te. Granarna håller på för fult att dekorera sina hus med massa belysning som ska tändas till första advent. Gubben ska börja med det i morgon. Sen brukar vi vara hos granne och ha glögg fest med tilltugg ganska mysigt.

 

Tisdagen den 22 november 2011 kl. 21:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Bakdag för advent

I dag har jag bakat så det stod härliga till. Det blev lussebullar o mängder. skönt att ha det avklarad lite badrumsstädning blev det också. I dag tog jag sovmorgon till halv nio skönt så det har varit lugnt idag. Hudarna fick en lång och skön promenad också.  

 

 

En nybakt lussebulle och en kopp kaffe har jag tagit och en stunds vila innan jag ska ta ut fröknarna. Det blir rotmos och köttkorv till middag. Sen blir det att kolla i förrådet på julpyntet till advent.

 

 

Tisdagen den 22 november 2011 kl. 14:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Kväll igen

 

Då var det kväll igen har jag gjort något i dag nej det kan jag inte säga. Men jag har heller inte dom kraven gör när jag själv vill. Där i mot så blev jag nöjd med klippningen ska sätt in en bild sen . Tänka att man har gått där sen dom öppnade det är väl 20 år snart.

 

 

Kanske inte så gymnastisk som på bilden men näst intill har jag tränat u på kväll hos friskis. Svettigt blir det alltid skön då vi får lägg os på golvet och köra lite skön vila och sen stretching. Då känner jag mig nöjd. Det blev två flexi koppel en svar och en röd med reflex på och tre års garanti. Det blev en test tur nu på eftermiddagen Lotta gillade

att få gå i sin egen takt när hon har jobbigt.

 

Maten smakar alltid mycket bättre när man har tränat tycker jag det blev torsk ,kokt potatis och spenat. Tv i dag blir det det okända och sen blir det kudden. Brukar bli väldigt trött efter trängningen.

Ha en fortast bra kväll

 

Måndagen den 21 november 2011 kl. 20:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Mörkt & grått

 

 

Ännu en mörk och blöt morgon, var är kylan och den höga luften ingen som vet. Sovit gott i natt efter den trevliga dagen. Möte tjejernas kompis sheltisen Lasse och matt på morgon rundan lite prat mellan hundar och mellan mattarna. En kortare runda genom skogen blev det. I dag så ska jag fortsätta att formas håret till den frisyren som jag vill ha. Det tar lite tid då man har haft så kort. Men är en bit på väg så kl 12 så sitter jag i den sköna stolen och blir ompyssling. Sen ska jag köpa två st flexikoppel till hundarna. Kan vara skönt för dom då vi inte är i skog och dom är lös lite mer frihet då dom är kopplade. Sen blir det som alltid på måndagar träng på friskis. I kväll så ska vi sätt ljusnäten på buskarna på framsida sen ska gubben börja att sätta upp julbelysningen på husets framsida. Önskar all en fin dag

 

Måndagen den 21 november 2011 kl. 10:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

Då har sidan fått lite advents och jul stämning här riktigt roligt nu när man har lärt sig lite av varje. Lite små saker som kommer på plats till första advent. Ska också göra om lite på sidorna och ta bort en de. Jag tog sista rundan vid nio med hudar inget väder att hurra för inte ens hundra tycket det var skönt. I morgon väntar klippning ska bli så skönt. Önskar all en god natt med sköna drömar

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 22:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Magen står åt alla håll

Långholmen

 

Som alltid så har vi haft en jätte trevlig eftermiddag på Långholmens Wärdshus Med våra vänner ätit så man nästa spricker deras brunch är helt suveränt. Mycket prat och skratt som alltid. Rätt så mycket folk när vi mo vid 14 tiden. Man blir alltid så trött när man ätit så mycket. Granarna håller på för fullt att dekorera husen in för första advent vi sak börja under veckan. Eller rättare saktt gubben inget som intresserar mig ska bra lägga mina nätt på buskarna och göra lite advents fint på inglasade altan

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 17:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vaknade tidigt

Vaknade tidigt idag redan vid sjutiden inte riktigt likt mig på helgen. Men mysigt för det var bara jag och hundar upp och njöt av tystnaden. Frukost till hundar och till mig framför tv. Sen vid nio tiden tog jag en sväng med hudarna. Gubben sov fortfaren.

 

Njuter av kaffet och en stund vid datorn, det blev ingen Harry Potter i går får bli någon annan dag. I dag ska vi till Långholmen för att äta brunch med goda vänner det ska bli trevligt. Ett favorit ställe tycker vi.

 

Lånholmen hotel och resturang

 

 

 

Söndagen den 20 november 2011 kl. 09:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen

 

Fin dag nästan vårkatigt känns inte som det snar är december har inte fått någon julkänsla ännu. Här har det sprungits runt i affärer. Allt från Willys, ÖB, Coop, Jula och djursfären. Så är det när man ska ha saker från olika håll men nu är det påfyllt överallt så man kan känna sig nöjd. Vi var sugna på lite jul bord så det blir Jansson, helgskinka , köttbullar och rödkål till middag. I kväll ska jag boka mig framför tv det blir den senaste Harry Potter filmen som jag köpt . En mys kväll efter dagens springande affären. Önskar er en skön kväll

 

Lördagen den 19 november 2011 kl. 16:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

 

Det har varit en riktig trevlig dag, med lunch träff med gubben god mat jag åt Gulaschsoppa med krutonger gott och gubben åt goda köttfärsbiffar med potatis sallad och en god röra. Sen åkte han till jobbet och jag strosade vidare i centrumet. Det blev en det till barnbarn i klädväg han växer och behöver liter nytt. Till mig blev det en tröja som jag ska ha på söndag och en ny mascara som ska ge det lite extra på fransarna. Sen så blev det Coop för att handla hem till middagen i kväll. det blev ytterfilé som var hängmörad vilket kött råstekt potatis i ugn och tomater som jag delade på och i ugnen med olivolja och flingsalt ett glas

 

vi och ål till killarna. Tända ljus och fint dukat. En julstjärna fick inviga middagen.

 

Lite duknig till fredags middagen

 

 

 

 

 

Fredagen den 18 november 2011 kl. 18:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lunch träff

 

Fredag vad trevligt tycker jag. Solen skiner och morgonrundan är klar kaffet urdrucket och piffat till mig lite ska på lunch träff med gubben och sen gå i affärerna och se om jag kan köpa något trevligt.
Ska överraska gubben till i kväll med god middag , vin och levande ljus. Har gjort en animerad text  på start sidan roligt när man kan .

Ha nu en trevlig dag ska snar ge mig av till bussen

 

Fredagen den 18 november 2011 kl. 10:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Pyssel och stan

En stor sol som lyser idag också. Morgonrundan i skogen avklarad ingen älg idag. Invigde dom nya kängorna för att se om dom håller vad dom lovar det gör dom. Lite ovan att dom är högre än mina andra med det är en vane ska väldigt bra grep när man går så dom kommer att få vara med på mpnga långa promenader.

 

 

I dag ska vi åka och hämta min och sonens id kort bädda rent i sängar blir det också och en maskin tvätt med sängkläderna. I kväll blir det också träning ett senare pass vid 19 tiden ett baspuls så man får upp pulsen ordentligt. I dag blir det raggmunkar och fläsk var ett tag sen jag gjorde. Önskar all en fin dag

 

Torsdagen den 17 november 2011 kl. 10:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

God kväll, Då har jag bestämt mig för att behålla dom fina kängorna. Dom är toppen sköna. Blir att inviga dom i morgon till skogen. Te och en bull och tv har det varit arga snickaren och berg flyttar in fick mig ett gott skratt Lotta är väldigt roligt. Sen blev det lite skapade vid datorn har gjort en tavla i Photoshop väldigt roligt. Som ska liga under galleria tavlor. Blir väl en stund till framför datorn. I morgon blir det att hämta nya ide koret det känns bra för mitt gäller bra till söndagen.

Önskar alla sköna drömmar

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 22:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bakat och städat

 

Det blev städat och även lite kokosflarn. Var och hämtade dom ny kängorna jätte finna i verkligheten och sköna. Tycker att dom knäns lite stora men det beror mer på att dom inte är tronga ska gå lite med dom inne så får vi se. Spagetti och köttfärssås blir det idag.

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 15:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Sälskap i skogen

 

Jag och vovvarna gick i godan ro i skogen och njöt av solen och det frosten på marken. Efter ett tag så såg jag två stora älgar stirrande på mig mamma och årskalv. Har väl aldrig vänt så fort tog Lotta under armen och ropade på Gullan vin sprang åt andra hållet. Tur var att mina hudar inte såg och inte hade fått vitring då vet man inte hur det hade gått. När vi kommit bort en bit så kopplade jag dom för jag såg att dom kände lukten och vill börja spåra. Man vakande uppe fort och fick lit motion också på morgon kvisten.

 

Men det gick bra både för älgarna och för oss. En lika vacker dag med massa frost på marken det börjar att närma sig. I dag så ska jag ta tag i hemmets vår badrum och dammsugning och eventuellt lite bakning om jag får lust. Önskar all en trevlig dag.

 

 

Onsdagen den 16 november 2011 kl. 10:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

God natt

Eller rättare sagt god natt för snar så blir det sängen för mig. Gubben har målat dörren en gång blir riktigt fint en omgång till behöver den. Med posten idag så kom brevet att jag får hämta mitt id på torsdag så både jag och son ska hämta det då. Han har gått ut och min går ut på söndag. Inte gjort något speciellt i hemmet idag skön. Dom snäll sköterskan ringde från Vårdcentralen och sa att jag kunde äta tabletterna med dom andra. Hon vill att jag skull komma ner efter två veckor för att kolla blodtrycket. Så vi får se.

Önskar alla en god natt

 

Tisdagen den 15 november 2011 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vackra hermsidor

Nu har jag lagt in jätte fina hemsidor på länkar utländska och svenska. Om man vill ha inspiration då kan man gå in på dom det kommer mera sidor framöver .

 

Tisdagen den 15 november 2011 kl. 18:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Här igen

Så ser dörren ut nu efter slipnigen inte snygg.

 

Pyttipanna till lunch blev det och sen pratade jag bort en stund med vän. Ringde också ner till vårdcentralen för att kolla om jag kan blanda dom med mina hälsokosttabletter. Dom skulle ringa sen. Hundvård har det också blivit allt från tandborstig till rengöring av öron. Gubben kom hem är vid halv tå tiden redan så han har satt i gång med att måla dörren nu. Vill gärna att det ska vara klar innan första advent. Det kommer en efter bild på dörren sen

 

Tisdagen den 15 november 2011 kl. 14:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Toppen väder

Solen som vackrast

 

I dag så stack vi i väg innan nio. För solen skiner och då vill jag ut. Det blev 11/2 timme, idag så tog vi vägen till skutan där det ligger ätt stall. Där ligger fågeltornet, rastplats och naturstigen som jag och hundarna tog idag. Vilken härlig dag man blir så glad av ljuset. Roligt att gå den det finns skyltar med olika informatorn så man lär sig lite också. Det låg frost på vissa ställen och fågelsjön var det is på. Det börja att bli kallare nu, snar så kommer väl snölön också.

Flera bilder finns på galleriet skutan .

 


Ha en fin dag

 

Tisdagen den 15 november 2011 kl. 11:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Läkarbesök avklarat

Läkarbesöket avklarad fick tabletter vidga blodkärlen i fingrarna han tror att jag har Raynauds så han vill att jag ska prova Adalat 10 mg får se om det fungerar annars ska jag återkomma. Den som lever får se. På vägen hem så handlade jag grillad kyckling till lunch. Till middag blir det pyttipanna passar bra när jag ska i väg och träna. Solen var inte framme så länge tyvärr kalle med ok. En stund i skogen på eftermiddagen har jag också hunnit med. Lite förberedelse med packning och vatten inför träningen vid 17 tiden

 

Måndagen den 14 november 2011 kl. 14:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Morgon pigg

Måndag och dom har lovat sol ser att himmelen inte är täckt av dimma utan den är faktiskt blå. Kallare idag men det är ok för mig bra att klä sig varmare. Hundarna har varit ute redan och gubben har åkt i väg på konferans till Dalarö kommer hem i morgon. Själv ska jag på läkarbesök nu på förmiddagen för att fortsätta med utredningen på min hand som blir så kall.

 

 

Vi får se vad dagen har att bjuda på inget annat inplanerat förutom en skön lång promenad senare och träning i kväll på friskis. Ha nu en fin måndag

 

Måndagen den 14 november 2011 kl. 08:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Trött är man

William blåste ut ljusen

Lär väl sova gott inatt efter dagen. Full fart som alltid. Lite mer i dag för att vi firade på två ställen förs hos svärmor där det blev tårta och kaffe och presenter en häftig motorcykel och riddar rustning och 500 kr av gammelfarmor. En titt på valparna som inte ännu har öppnat ögonen 7 st så söta.

Mamma Jenna med sina 7 valpar

 

Tyvärr så glömde jag kameran så det blev lite med mobil som jag inte tycker är lika bra men svägerska hade kamera så hon tog några kort som jag fick med mig.

Här sitter vi och fikar och pratar en massa som alltid.

 

Vid fyra tiden bar det av hemmot mörkt redan då. Väl hemma så gick gubbe en sväng med vovvarna och jag satte i gång med middagen som i dag blev köttbullar, potatis och gräddsås. Sen så fick William öppna det största paketet som han bra älskade. Vi hade träfat mitt i prick. Dublo med en massa blir och annat att bygga toppen. Härligt när dom blir så glada.

 

Pappa och William önar det stora paketet

 

När sen morfar körde hem grabbarna då kände jag tröttheten komma. Det blev

final i True Talent något jag har föllt så det var spännande att se finalen jag blev glad när Dimman som han kalas. Sen blev det duschen och en sväng med hundar nu så blir det bara sängen om en stund.

 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 22:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Nu sidor

Har satt in lite mera sidor på Animeringen som är relaterats till jul om någon vill ha.

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 12:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Födelsedags barnet

 

Då var det dagen det då mitt barnbarn blir tre år tänk vad tiden går snar är han stor. Hans födelsedag ska vi fira på två ställen först blir det tårta hos gammelfarmor och sen blir det middag hos farmor Tessan. Presenter på två ställen är inte dumt. Kommer att ta en massa bilder. Tårtan är jätte fin så den blir fotograferad. Ska ta foton på alla min grabbar och barnbarn tillsamman och göra julfoton på det.

 

 

Jag och hundarna har varit ute i skogen och njutit av att det är bra vi där. Vi ska också få träffa 7 st Svensk-Dansk gårdshund som är bra några veckor gamla. Det lär väl bli en sen kväll för alle med en rolig för lille man. Ha nu en frosta trevlig söndag.

 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 10:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Köttbullar

 

Här har det stekts köttbullar gör ett helt regemente. Dom ska förtäras i morgon till middagen när vi firar barnbarn. Skönt att ha det gjort.. Middagen idag blev hemgjord potatismos och rökt falukorv den var jätte god den korven. Mätt och belåten. Disken bort diskad och tvätten vikt ska bara plocka i klädkammaren och sonens gardin sydd . Så nu så blir det vill och så mycket bättre i kväll på tv.

 

Lördagen den 12 november 2011 kl. 17:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Test av rörliga bilder och text

Photobucket

 

Lördagen den 12 november 2011 kl. 13:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Här ska sys

 

 

 

Sovmorgon i dag också kroppen behövde det. Efter frukosten så stack vi i väg till skogen på en skön lån tur med hackspettar som sällskap. Lek och bus och lite mobilfotografering blev det också .

 

Det finaste jag har

 

Väl hemma så blev det lunch biffstroganof från i går och sen en stor kopp kaffe. Gubben åkte i väg till City Gross för vi hade fått rabatter som var bra både på ägg , korv och bröd. Behövde ha äkta vanilj och en sytråd som ska passa till sonens gardiner jag ska äntligen sy i dag. En stund vid datorn sen så blir det att ta fram symaskinen. Det är bra att ha det rum de får kombineras med datorn och symaskin. Nu är det hockey för hela slanten för gubben. Ha nu en fin lördag.

 

Lördagen den 12 november 2011 kl. 12:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Bak dag nr två

Den kak burken köpte jag idag

Träningen ställde jag in. Vi åkte och gjorde lite annat i stället. Åkte tilltapetaffär för att se om dom hade något vi gillar till fondväggen i kök. Massor dyrt som bara den 900 kr per rulle lite för mycket för min smak. Men det finn bättre prisklasser. Baka blev det idag också tipps fick jag av en blogg vän kokoskakor dom var gudomligt god. Tack för toppen tipset.

 

Saffranskorpor som jag ska ha med till svärmor

Köpte en härlig stor kakburk glas där jag kommer att fyll favoritkakorna under julen. Nu är det slutbakar på ett tag. Biffstroganoffen blev toppen god. Mätt och belåten efter dagens vandrade i affären så ska det bli skönt att bra slöa.Lite mera födelsedags presenter har vi också köpt till William.

 

Fredagen den 11 november 2011 kl. 17:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Härliga fredag

 

 

 

 

Sovit som gått ända till l nio.Morgonrundan är avklarad kaffe och sen blir det ett träningspass på friskis vid 12 tiden. Gubben är hemma i dag också. Fredag som jag tycker är veckans skönaste dag en bra avslutning på veckan. I dag blir det biff stroganoff det var länge sen och det gillar jag gott. affären får väl en påhälsning idag också. I dag blir det också en skön promenad läst vatten med hudar på eftermiddagen.

Önskar all en trevlig fredag

 

Fredagen den 11 november 2011 kl. 10:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bageri

Här har det bakats en del idag. Blev klar vit åtta tiden med det sista. I mellan så torkade jag golv i köket och vardagsrummet. En tur till vet med Gullan för manikyr. och apotek med gubben som är riktigt risig. Tårtan till barnbarn är beställd. Så min dag har det varit lite sittande och mycket stående och det känns i ryggen disken har börja att säga i från. Så det var skönt med ett varmt bad för min kropp. Drömmer väl om all som man har gjort i dag. Det är bra lussebulle kavar till advents fikat då bor med familj kommer.

Kålarsnittar

 

Saffranskorpor

Kanelbullar

 

Vanilje kipferl

Som min mamma alltid bakade till jul.

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 10 november 2011 kl. 22:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Sol

 

KaniKan inget annat än vara glad nu när solen lyser upp hela uterummet. Känns konstigt att det blev så ljust. Den gör mig glad. Gubben ligger i sängen han har dragit på sig något. Jag vill inte ha det.

 

 

I dag är det lite pyssel som ska göras. Får se om jag tar cykeln och åker till ÖB och Coop. Har täkt att ta tag i baket i dag om jag hinner. Känns som det är ås mycket som ska göras. Eftersom gubben åker bort nästa vecka på konferans så vill jag ha det mesta gjort nu. Vi får se vad jag hinner idag. Hopps solen lyser på er idag också

 

Torsdagen den 10 november 2011 kl. 09:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Hittat mina viterkängor

 

Äntligen hitta en känga som har alla dom egenskaper jag vill ha och för ett bra pris dom har kostat 1895 och nu rear dom ut för 1000 kr. Så det lir nog ett par sådana. Egenskaperna som dom har.

Halvhög jakt- och vandringskänga.

 

Av vattenavstötande Nubuck-läder. Vattentätt Gore-Texº foder för bästa andasförmåga. Yttersula av tvåskikts PU för bra grepp och mjuk komfort. Bakre skafthöjd innermått 16 cm. Lägsta vattentäta innerhöjd 13 cm.

 

Onsdagen den 9 november 2011 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Dagen till ända

Dagen kom och dagen gick. Allt var ok på röntgen bilden. Eftersom jag inte har problem när jag går och rör mig så kommer dom inte att ta bort brickan och skruvarna. Det kan göra mer skada och komma in bakterier och det blir håll efter skruvarna. Så jag ska lägga något mjukt då jag använder kängor. Är ändå glad att det inte blev en operation.

 

 

Sen bar det av hemåt först till City Gross för att se om dom gjort special tårtor med motiv på. Men det gjorde dom inte, Rusta fick också påhälsning av mig köpte mig ett par läsglasögon till och lite mera ljus. Gubben köpte två kartonger med julslingor i led belysning som jag sa sätt upp på inglasade altan kostade bra pris 49 kr så han kommer att köpa tv st till till framsidan. Sen blev det Coop där hade dom tårtorna så då ska vi beställa med häftiga bilar till barnbarn.

 

 

Ett tränings pass på gymmet han jag också med. Gubben körde mig och medan jag tränade så var han hos ena sonen för att sätt upp persienner i vardagsrum. Så i morgon ska jag sy hans fina kappa. I dag blev det makaroner och korv. Tror att jag har fått med allt nu.

Ha en fin kväll

 

 

Onsdagen den 9 november 2011 kl. 20:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Härlig morgon

Solen lös en stund på morgon rundan

Vaknade utvilad och pigg. Frukost och sen bar det av till skogen på 11/ timme. En sol lös på oss när vi gick i väg. Man blev på så gott humör på en gång. Lek med boll och gömma godisar blev det på runda. En och annan hackspett hörde vi i träden också vi har en del här.

 

Frosts på en del ställen i skogen har varit kallare i natt det var runt 2 grader när jag klev upp. Jag gillar n¨är det är kallare och hög klar luft. Kaffe och en saffransbulle intas nu sen blir det duschen, gubben kommer och hämtar mig 1240 då ska jag till Huddinge, så får vi se vad om säger.

 

 

Ha nu en fin dag

 

Onsdagen den 9 november 2011 kl. 10:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Shopping på kvällen

Den finna Änglavakt köpte jag i dag i min favorit affär In &Finn

 

Det blev lite shopping i dag efter middagen, En tur till Port 64 so ligger vid vårta Coop. Först så blev det apoteket där jag köpte en olja som jag ska ha i badet jordnötsolja och en kropps skrubb. Sen kikade jag in på In & Finn som har så mycket härliga saker. Jätte söta tomtar som jag ska köpa sen. Det blev fina ljus som jag ska ha på mina ljusbrickor med rött dekorations sand. och den fina ängeln köpte också jätte söta julservetter som kommer till användning till jul.

 

 Sen blev det Coop. Behövde fylla på och ska sätt i gång med lite advents bak då vill jag ha det mesta hemma även saffran. I morgon blir det att beställa en tårta till Barnbarn som blir tre på söndag. Och en tur till Flugerfärg fört att se om dom har en fondtapet till mitt kök som ska vara i svart och rött. Här ska det bli fint till första advent.

 

 

Tisdagen den 8 november 2011 kl. 21:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Känns ok

 

 

 

 

 

Mina bergs geter

Har sovit hela natten utan smärtor verkar som penicillinet har äntligen börjat att verka. Det gör mig så glad. Det blev en trut till Sandemar på Dalarö, med nya lekasken vi vik i går på djuraffären. En slakas slunga med boll som man kastar iväg bollen och sen pockar upp med den. Skit bra. Det blev 1 1/2 timme i naturen det gillade både vi och djuren.

 

Disgit tyvärr.

på vägen hem så åkte vi till Österhaninge kyrka för att tända ett ljus i minneslunden där min far ligger. Väl hemma blev det lunch och kaffe. Sen på eftermiddagen ska vi till nästa kyrkogård skogskyrkogården där min svärfar ligger. I dag blir det kött med rotgrönsaker i ugn got.

Önskar alla en trevlig allhelgonahelg

 

Tisdagen den 8 november 2011 kl. 12:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Solen tittar fram

 

Här har solen tittat fram lite härligt med lite ljus. I dag blev det en timme i skogen och sen hem och slänga alla handduk och dusch draperi tvättmaskin. Sen tog jag mitt kaffe och satte i gång och grundade ute dörren. Så i morgon om jag hinner så blir det att måla den ute vit som färgen heter. För i morgon ska jag till ortopeden på Huddinge för att se när dom ska operera bort metallplanat och skruvarna i foten.

 

I går satt jag uppe sent för att se om jag kan göra text i Photoshop men än så har jag inte hitta riktigt hur. Har inte provat de så jag ska se om det finns på you tube. Vi får se om jag kan lös det. Träning idag också men på gymmet med gubben. Ska förbereda middagen idag fläskfilé i pepparsås med ris.

Önskar all en fin dag.

 

Tisdagen den 8 november 2011 kl. 12:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

God kväll

 

Då var denna dag snart till ända. Känner som om tiden bra riden i väg. Lite har jag hunnit med. Dörren tar jag i morgon, kan vara skönt att dela upp det. Roligt att var tillbaka på friskis trängningen. Nu vill jag inte få något mera varken med tänder eller förkylningar tycker att jag haft mitt nu. Har planera nu att köpa nya handtag till alla skåpen i köket. Blir nog en tripp till Ikea till helgen.

 

 

Ska nog också handla in mig på massa härliga ljus så man har nu i höstmörkret. Både mysigt och vackert. Nu ska jag sätt mig framför tv och se det okända.

Ha nu en skön kväll

 

Måndagen den 7 november 2011 kl. 20:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

God förmiddag

 

Dagen går fort, Här har det satts upp dom nymålade fönsterbänkarna och blommorna är på plats där igen. Även bakom soffa har det målats. Dammsugit överallt och bytt rent i sonens säng. Middagen är också klar det blir lasagne. Skönt att ha klar då jag ska till friskis och träna vid fem tiden. Utterdörren tar jag tag i morgon den ska grundas och sen målas utevit heter färgen.

 

Ha en fin dag.

 

Måndagen den 7 november 2011 kl. 13:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Denna fina dikt vill jag dela med mig

 

 

Många gick alldeles för tidigt...eller var de bara på besök ??? Vi tittar upp mot himlen och önskar att de ser oss. Ofta minns vi dem... På morgonen... På natten när vi tittar på stjärnorna... Ett datum... En låt... En plats... En doft... Varje timme, varje andetag... Till minne av dem som har lämnat oss. Sätt in detta på din sida, om du saknar någon som ser dig från himlen idag, imorgon,resten av ditt liv ♥

 

Söndagen den 6 november 2011 kl. 22:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Animerade och Gif

Jag har gjort en sida med bra animerade och gif bilder som ni kan anväda om ni vill ha lite nya roliga bilder. Sidor som jag gillar ni vet reglerna för bilderna det står oftas på hemsidorna. Ha så roligt

 

 

Söndagen den 6 november 2011 kl. 21:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Full far här

 

Full fart har det varit här. Målat klar fönsterbänken och tagit en långpromenad i skogen. Gubben har slipat ytterdörren som ska få ny färg vit och fin. Det är ett tag sen den dörren är målad kan jag tänka huset är byggt 1974. En tur till Coop blev det för att köpa färg till dörren och färg till vardagsrummet väggar.

 

 

Fajitas blev det till middag got, Känns som ljuset har tagit semester just nu. Det är lite så jag längtar efter snö så man kan få ljus. Även hudarna har fått vård tandborstning och kolklipp eventuellt blir det bada dom i morgon. Ha en fortast fin kväll.

 

 

Söndagen den 6 november 2011 kl. 17:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Lugn kväll

 

Det var så mycket bilar och människor vid skogskyrkogården, Vackert var det. min svärmor och svägerskor hade varit där i går och lag en vacker krans som min svärmor gjort vi köpte rosor som vi la på svärfars grav. När vi gick till baka så såg vi gamla gravar några st där det var barn som låg. Jag vist inte att det fans begravnings plats för katoliker jätte vacker var det där katolska präster gick runt med anhöriga och slängde ut vig vatten och bad. Det är en riktig stor kyrkogård. Jag före drar den där min far ligger.

 

 

Vi tog en sväng till Bauhaus för att köpa några sker sen blev det Coop. Middagen och sen en dusch nu blir det lugna gatan här. Är fortfaren smärt fri i munnen hela dagen peppar peppar ta i trä. Nu blir det så mycket bättre och en kopp te och gott fika börd ha det gott

 

 

Lördagen den 5 november 2011 kl. 19:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

En rolig sida

 

Har hittat en toppen rolig sida som jag vill dela med mig massor av animerade bilder. Håll till godo.

http://plaatjessite.mine.nu/

 

Fredagen den 4 november 2011 kl. 19:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hemma igen

 

Då var man hemma igen efter utflykten till stan för att fixa med nya ide kort. Det var en helt ny upplevelse för mig för sist jag införskaffade mig ett nytt ide då var det posten som sköte det 10 år sen vad tiden går. Det var smidigt och trevlig personal. Så då är det bra att vänta 1- 2 veckor sen får vi åka in och hämta den. Det jag tycker är sämre är att den bra håller i 5 år nu.

 

När vi ändå var ute så åkte vi till Toys rus för att köpa födelsedags present till barnbarn som blir tre nästa söndag. Lunchen blev på McDonald, sen bar det av hemåt släpet av sonen och sen till djuraffären för att fylla på godisförrådet till hundar. Gubben tar hundarna nu på eftermiddagen jag känner mig helt slut. En sväng till affären blir det sen sonen behöver också fylla på. Det blir lugna gatan i kväll. Eventuellt en tur till kyrkgården till min pappa och sen till gubbens pappa i morgon. Det blir lättare mat i dag har svårt att tugga så sopp kan sitta fint.

Ha en fin fredag

 

Fredagen den 4 november 2011 kl. 13:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Fredag

Sovit dåligt inatt för tanden har spökat och är väldigt svullen i munnen. Känner mig inte på topp just nu. Hopps bra att det börjar att värka snart. Jag vill inte inte inte gå till tandläkaren mer som det känns nu så gör dom det bra värre. Vi ska åka till skatte skrapan för att fixa med nya id för mig och sonen. Inget jag känner för men det måste göras.

 

Fredagen den 4 november 2011 kl. 09:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Nu är jag här

 

Det har inte riktigt varit min dag, Vakande vid fem tiden av ont i den förbaskade tanden. Man kan säga att tandläkaren har väckt den björn som sover alltså min tand. Efter son det inte har klingat av som han trodde utan det har axelederat med smärta. Så ringde jag idag till dom han var inte där men hans sköterska så vi bestämde att en annan tandläkare skulle skriva ut penicillin. Och att jag ska ringa på måndag och beträtt hur jag mår då. Det lev att ta cykeln till apoteket i morse. Så nu blir det att ätt tre tabletter om dagen i 10 dagar. Hopps nu att det ger med sig.

 

 

Väl hemma så tog jag tag i vardagsrummet slipat och målat hela väggen vid elementen vitt och snyggt. Och sen så målade jag fönsterbänkarna dom ska jag måla en omgång igen i morgon. Min nya höst gardin har jag satt upp i mitt data rum blev jätte fin. Gillar motivet och färgerna gröna och gråa nyanser. skog med ugglor och rådjur.

 

Så blev gardinen


dammsugit hela huset, och ska snart börja med middagen som i dag blir torsk och en god fisk sås och pressad potatis. Är ganska nöjd med vad jag har hunnit med torts stök och bök med tanden.

 

Torsdagen den 3 november 2011 kl. 15:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Kvällen

 

 Känner mig inte på topp i dag ingen gym sovit dåligt för jag har haft ont i munnen inatt. Så även på dagen fick ta en tablett. Ringde till tandläkaren för att höra vad han tyckte. Han vill att vi avvaktar. Fick veta under eftermiddagen att min svägerskas hund fått 7 st valpar av rasen Svensk Dansk gårdshund. Hon har att göre ett tag framöver. Väntar nu på gubben vi ska åka till centrum och hämta packet från jotex mina lakan och gardin till mitt data rum och en ny löpare till köket. Det blir nog en tidig kväll i säng i dag. Trängningen blir det inget av.

 

Onsdagen den 2 november 2011 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

dagen fortsätter

 

Middagsmaten är klar och spacklingen i vardagsrummet också klart ska nu torka. Sen blir det slipning och målning. En kopp kaffe och sen en promenad ut mörkt hela dagen.

 

Onsdagen den 2 november 2011 kl. 13:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Ny dag nya utmanigar

Photobucket

Ny dag med nya utmaningar var att rörliga bilder och text som med lite hjälp av en av mina blogg vänner så har jag gjort en roligt när det lyckas. I dag blir det kålpudding som jag ska sätta i gång med nu och sen ska jag börja med att ta ner fönsterbänder och ta bort element i vardagsrum där ska det spacklas och målas. Lite att pyssla med. Träning på gymmet blir det också. Ha en fin dag

 

 

Onsdagen den 2 november 2011 kl. 10:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Trevlig födelsedag

Den underbara tårta har vi avnjutit.

Det har varit en jätte trevlig förödelsedag, med rosor av son och vackra guld örhängen av gubbe och en massa gratulationer från vänner och släkt. God mat mätt och nöjd är jag med min dag. Tacka all gulliga bloggovänner för era fina grattis hälsningar.

 

Tisdagen den 1 november 2011 kl. 20:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Min dag


Kaffe att njuta av på min dag

 

God förmiddag alla vänner. Det är tydligen min dag idag alltså min födelsedag. Ett år äldre hur det känns jag som vanligt. Började dag med sova ut var rätt så mör efter tandläkarbesöket. Gubben grattade mig innan han åkte till jobbet. Jag tog en god frukost och sen så begav vi hos till skogen det blev ramsjön som vi besökte idag en lite in sjö med skog runtomkring. Stilfullt och härligt, torts att solen uteblev.


Ramsjön i sin glans

 

Njuter nu av mitt kaffe med min fina mugg jag köpte i går efter tandläkarbesöket tyckte jag var värd det. En lugn födelsedag blir det, med söner på middag och en god tårta som består av choklad. Men fast det är min dag så finns det att gör ändå.

Ha en skön dag

 


 


 

Tisdagen den 1 november 2011 kl. 11:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011