Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

   
                

Kvälls prat

 

Då var sonen hemma igen, Det hade varit en massa strul med tåget sa han. Jag torde att han skull på intervju för praktik men ack så fel jag hade. det var ett riktig jobb han har sökt som kan bli aktkulet när han är kal till våren. Det är på ICAs kontor inom data. Bra att var ute i god tid bar jobb tydligen sa min gubbe. ordning och reda på min son. Fisk grytan var poppis så den kommer jag att gör igen. Har legat i ett skönt bad så snart blir det lite gott till tv på såret och Savlan i kväll.

 

Fredagen den 3 februari 2012 kl. 19:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Fredags mys

 

Nu väntar jag på gubben så vi kan äta fiskgrytan. Sonen har åt på anställnings intervju för sin praktik på 11 veckor som börjar i mars. När han kommer det vet man inte eftersom det är fortfarad stora förseningar med pendeltåg. I kväll blir det lite italienskt och goda ostar ST Agur dom är min favorit och en ny ost för mig Brei de Meaux som är en vitmögelost gjord på opastöriserad komjölk. Vi provsmakade den i går i butiken den var toppen god. Till det har gubben köpt karamelliserad fikon med balsamvinäger och vit tryffel honung och lite goda kex och frukt. Så här ska det njutas.

 

 

På eftermiddags rundan höll vi på att snöa bort nu så räcker det tycker jag. Det är kaos överallt skön att slipp ut i trafiken nu. Gubbe har två rundor som ha ska ta i kväll sköt att slipp ut mera idag har gjort mitt.

Önskar all en fin fredags kväll

 

Fredagen den 3 februari 2012 kl. 17:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Tessans heta fiskgryta

Dett ska jag bjuta gubben och sonen på idag

4 port

2 gula lökar

2 vitlösklyftor

1-2 röda chili

1 lime

2 msk olivolja

1 burk körsberstomater 400g

2 msk fiskfond eller 1 fiskbuljong

4 tomater

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 tsk salt

1 krm kajenpeppar

600 g vit fisk fiskfile tex torsk eller gös

50 g madelspån

250 g räkor skalade

30 g babyspenat

1/2- dl färsk koriander eller bladpersilja

 

1 Finhacka lök , vitlök och urkärnade chili. Pressa ur limesaft.

2. Fräs all lök och chili i olja tills löken blivit mjuk utan att ta färg. Tillsätt körsberstomater, fond och limesaft. Sjuda i 10 min.

3. Skär tomaterna i klyfotr och kärna ur. Skär köttet i bitar.  Tillsätt tomater, kokosmjölk, salt och peppar, koka upp. Dela fisken i bitar och lägg i grytan, sjuda i 6-7 min.

4. Rosta madel i torr stekpanna. Skala räkor. Vänd ner spenaten i grytan. Klipp koriander över. Strö över madel och räkor. Server fiskgrytan med ris eller couscous och bryt börd.

 

Fredagen den 3 februari 2012 kl. 10:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Oj vad det snöar

Skogen  ser ut som Narnia

 

Oj vad det snöar och hör på radion att det är kaos både med tågen och i trafiken. Gäller att köra försiktigt idag. -11 när vi gick ut vid halv nio det blev en kortare skocks promenad. Skogen n ser ut som sagoland Narnia tycker jag. Jag lovar att min hundar hade jätte roligt rena röja i snön. Glad att jag inte ska ut i trafiken i dag. Glad att gubben jobbar i Farsta och att han tar det försiktig idag. Är glad att sonen är ledig idag när det är sådan kaos i tågtrafiken han åker annars till Solna till Nackademin där han pluggar.

Tjejerna som gilla snö.

Fick ta och skotta t lite på bak sidan är glad att man inte har stor tomt nu. Sen har vi plogbilen som plogar här inne så det slipper jag. I dag blir det ingen städning det har jag gjort färdigt en maskin tvätt och vika lite det är väl det jag ska göra. Pratade med en vän igår som hade gjort opererat bor hela livmoden, så jag vill hör hur hon mådde, vi bestämde att jag och hudarna ska ta en promenad till henne näst vecka tar med mig lite gott till kaffet. Vi pratade om att gå på Björn Skifts och Lennie på Tyrol. Så det ska vi planera in med våra gubbar. Hennes pappa är sambo med Björns syster i Dalarna där dom bor. Ska bli trevlig.

 

Fredagen den 3 februari 2012 kl. 09:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Prinsen

 

Kategorier

Allmänt

I går så invigde vi W kastspö på gålö. Han är jätte duktig och lär sig fort. Ingen fisk tyvärr men det lär bli fler fisketurer med farfar. Här hjä

Lite morgon humor kan man behöva. Sovit gott inatt. Lite svalare idag men soligt . Passar mig bra som ska fara runt med cyken på två olika ställen. Men först så blir tet lunch och sen så bär det av till frissan som är bokad till 12 sen blir det en tur i c

Moblogg

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.